Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z przerywaną pracą .Y17DT

Featured Replies

Napisano

Witam .

Może ktoś mi coś podpowie,

Problem pojawił się nagle jak spadła temperatura zewnętrzna do ok. 2-3 * i niższa.

Auto odpala idealnie ale jak ruszam to boi się pedału gazu po prostu jak go trzymam na obrotach przed turbina to ok, jak chociaż trochę dodam gazu to przerywa i wtedy szarpie a na dodatek klekocze strasznie, jakby zawory .Zdejmę nogę z gazu to jest ok, ale wtedy to mnie rowerzyści wyprzedzają.Nawet jak przerywa to jak wcisnę sprzęgło ,czyli ma lżej to jest dobrze ,jak puszcze objaw wraca. I tak aż złapie troszkę temp ,wystarczy przejechać ok, 1-2 km. i temat znika .

Efekt występuje po dłuższym ,np, nocnym postoju .

Silnik Y17 DT .

Paliwo się cofa czy jakiś zawór tam jest ,a może coś z pompą źle wysterowuje nie mam niewiem.gif

Napisano

A filtr paliwa kiedy wymieniany?

Może też być woda w paliwie, aby jej się pozbyć można wlać denaturat do zbiornika, ja zawszę przed zima tak robię.

Napisano
  • Autor

Wody raczej nie ma leję zawsze na jednej zaufanej stacji a to już i tak któryś z kolei zbiornik ,jeśli by był jednak to jak się jej pozbyć ?

Co do filtra to fakt sprawdzę .

Napisano

> Wody raczej nie ma leję zawsze na jednej zaufanej stacji a to już i

> tak któryś z kolei zbiornik ,jeśli by był jednak to jak się jej

> pozbyć ?

> Co do filtra to fakt sprawdzę .

Nie ma znaczenia tu czy stacja jest zaufana, woda sama się wytrąci w zbiorniku, chociażby w wyniku powstałej rosy wewnątrz. Wody pozbyć się można na wiele sposobów. Należy wlać do zbiornika preparat który wiąże się z wodą i zostanie spalony.

Takie preparaty są ogólnie dostępne na stacjach benzynowych lub też sposób domowy i chyba najtańszy to denaturat. Ja leją co jakiś czas (co kilka m-cy) ok. połowy butelki na zbiornik. Woda wiąże się z denaturatem i nie powoduje zamarzania kropelek w przewodach paliwowych co utrudnia przepływ paliwa oraz gdy dostaje się do pompy i wtryskiwaczy nie uszkadza ich oraz z łatwością spala się wraz z ropą w cylindrze.

Co do filtru paliwa, to zalecana jest wymiana co jakiś czas, gdzieś czytałem że co druga wymiana oleju. Pod filtrem jest też korek spustowy do wody, która się tam odkłada. Jeśli nie zmieniałeś filtra to najwyższa pora to zrobić, oraz preparat lub denaturat do paliwa i zima powinna być spokojna.,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.