Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie halogeny do KJS??

Featured Replies

Napisano

Jako ze część kajtków bedzie poznym wieczorem to mam pytanie. Jakie Halogeny będą najlepsze do KJS. i czy 2 wystarczą czy dobrze by było 4.

Napisano

> Jako ze część kajtków bedzie poznym wieczorem to mam pytanie. Jakie

> Halogeny będą najlepsze do KJS. i czy 2 wystarczą czy dobrze by

> było 4.

Ja mam takie. Mieszcza sie idealnie 4 sztuki na masce do Seja wink.gif U mnie sa przykrecone na beszczelnego przez mache. Idealne miejsce wg mnie bo nie zaslaniaja widocznosci.

Tu masz foto pogladowe. Niestety tylko z dwoma zalozonymi smile.gif

Napisano

Tu jest fotka moich:

Temat o światłach..

Sprawdzają sie juz ponad rok u mnie.. choć chyba teraz kupił bym dwa większe halogeny i zamontował je po bokach w skorupie... wtedy myśałem za 2x15 i 2x18 nie wejdą..a wiem juz, ze sie mieszczą... smile.gif

Napisano

> było 4.

NAJLEPIEJ 4 mam te same u siebi na aucie czyli dalekosiezne i wyglada to tak:

281690239-cucu1%5BMiniFoto%5D.jpg

Zdjecia z nocy nei mam tylko onboard gdzies sie wala ale sprawia ze jade jak w dzien.

Napisano
  • Autor

ile takie dalekosiezne kosztuja? czy najlepiej 4 dalekosiezne zalozyc czy moze sa jakies rozpraszajace i wtedy 2 dalekosiezne i 2 rozpraszajace zalozyc?

Napisano

> ile takie dalekosiezne kosztuja? czy najlepiej 4 dalekosiezne

> zalozyc czy moze sa jakies rozpraszajace i wtedy 2 dalekosiezne

> i 2 rozpraszajace zalozyc?

4 dalekie dwie na boki lekko dwie na wprosti mamy szerokie pole widzenia

Napisano
  • Autor

czyli ile mozna przeznaczyc na taki zestawik dalekosieznych?? jakiej firmy te chalogeny?? Rozumiem ze skorupa to tylko wzgledy estetyczne. Podłancza sie je pod długie seryjne czy oddzielna instalacje??

Napisano

> czyli ile mozna przeznaczyc na taki zestawik dalekosieznych?? jakiej

> firmy te chalogeny?? Rozumiem ze skorupa to tylko wzgledy

> estetyczne. Podłancza sie je pod długie seryjne czy oddzielna

> instalacje??

Zobacz na allegro sa takie halogeny. Ja we Wroclawiu kupowalem w sklepie po 35zł sztuka. Teraz wiem ze sa po 45 (na allegro taniej). Sa to halogeny firmy WESEM o wielkosci 16cm.

Napisano

> było 4.

proponowalbym takie

389980cd219d3784.jpg

d06446f6c7a4f0d4.jpg

palacz.gifok.gif

Napisano

> 4 dalekie dwie na boki lekko dwie na wprosti mamy szerokie pole

> widzenia

dokładnie mam tak samo... świecą dośc szeroko, choc wazna jest ich wysokość...ja wole jak świecą troche blizej, bo jednak w KJSach nie musze widzec na 200 metrów do przodu...

Skorupa to tylko wygląd estetyczny.. wygodne jest w niej to, ze jej założenie trwa max 2 min... 5 srób na motylki i mozna sie jej pozbyc z maski...

Z pozycji zza kierownicy widać dwa góren haluxy, jednak w żaden sposób nie zasłaniają pola widzenia.. fakt, ze w sc da sie ja zamontowac nizej... w cc oze byc z tym problem.. trzeba ją dopowiednie wyprofilować (czytaj pociąc) dorwij PetePolo, widzałem, ze w swoim cc miał taką samą skorupe jak ja na Karowej i siesywała sie całkiem całkiem... ok.gif

Napisano

jak dobrze przekopie piwnice to mam gdzies takie 4 nowe wiec mozemy sie jakos dogadac.

kupiłem i nawet raz nie założyłem, mam do tego tez takie "sprytne" żarówki wink.gif

Napisano

> czyli ile mozna przeznaczyc na taki zestawik dalekosieznych?? jakiej

> firmy te chalogeny?? Rozumiem ze skorupa to tylko wzgledy

> estetyczne. Podłancza sie je pod długie seryjne czy oddzielna

> instalacje??

oddzielną instalacje na mocnym przekaźniku.

Skorupy do cc nie zakładałem bo w cc jest inna maska niz w sc.

Dlatego skorupa pasuje super do seicento a do cc odradzam skorupe z alalegro do cc pasuje typowy daszek

Napisano

a ma ktos moze taki oto daszek:

sei_trofeo.jpg

albo wie gdzie takie cos mozna dostac?:) albo chociaz zeby podpatrzec jak to dokladnie jest zrobione to by sie moze samemu cos podobnego udalo zrobic:)

Napisano

> a ma ktos moze taki oto daszek:

> albo wie gdzie takie cos mozna dostac?:) albo chociaz zeby podpatrzec

> jak to dokladnie jest zrobione to by sie moze samemu cos

> podobnego udalo zrobic:)

ciezki temat tylko samemu

Napisano

A taki daszek to nie za duzy opor powietrza bedzie dawal? Bo w sumie wszystko bedzie sie kotlowalo pod spodem? Czy moze zle mysle?

Napisano

> A taki daszek to nie za duzy opor powietrza bedzie dawal? Bo w

> sumie wszystko bedzie sie kotlowalo pod spodem? Czy moze zle

> mysle?

Włosi po cos to dawali i działało

Napisano

> A taki daszek to nie za duzy opor powietrza bedzie dawal? Bo w

> sumie wszystko bedzie sie kotlowalo pod spodem? Czy moze zle

> mysle?

wiesz, to nie formula 1 i raczej opor powietrza na takim daszku to az tak duzych strat robic nie bedzie:) Poza tym wlasnie, skoro abrthowskie seje i cc mialy takie daszki a nie takie duze elektrownie na maske, to po cos to robili smile.gif

Napisano

Ale ja nie mowie ze be, tak tylko zapytalem:) Bo widze, ze obudowane cale to jest od gory i bokow:) Ale wyglada nawet nawet;) Trzeba pomyslec do swojego auta.

Napisano

> Ale ja nie mowie ze be, tak tylko zapytalem:) Bo widze, ze obudowane

> cale to jest od gory i bokow:) Ale wyglada nawet nawet;) Trzeba

> pomyslec do swojego auta.

no ja wczoraj szukalem po necie, znalezl kontakt do anglii, ale nie maja i dali mi link do sklepu gdzie mozna kupic gotowe roznych producentow http://www.demon-tweeks.co.uk/products/P...amp;tlgrp=MS005

No ale ceny sa jakie sa:) Jakos w styczniu, albo juz po sesji w lutym sie tak konkretniej przymierze do tego daszka, moze uda mi sie samemu jakis taki w oparciu o zdjecia zrobic i jakby sie udalo to potem kolejne to bedzie juz nie problem:) bedziem myslec:) Bo taka duza elektrowania to do seja optycznie mi nie pasuje, ten daszek zgrabniejszy:)

Napisano

A poleciłbym jednak skorupę, nawet tą z allegro. Jako halogenów użyłbym świateł drogowych z Golfa 2. Miałem niedawno na rajdzie pożyczoną taką skorupę i jak dla mnie było super. Światło było dobre, a i skorupa leżała idealnie. Zawsze można zrobic ją na "motylki" i zdejmowac kiedy się chce. Wtedy koszt takiej gotowej skorupy to nie 450zł ( z halogenami Wesem), tylko jakieś 200zł. Para halogenów do Golfa kosztuje na Allegro 50zł. Osobiście polecam.

Napisano

A to nie glupi patent z tym golfem 2. Trzeba pomyslec na nocne oesy po miescie hahaha:)

zart;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.