Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze wskazowkami licznika

Featured Replies

Napisano

Witam

Otoz moj problem powstal kiedy to napalilem sie na zmiane oswietlenia zegarow i deski rozdzielczej. Wszystko ladnie pieknie teraz podswietlone jest niebieskimi diodami (wglada bajerka). Przy okzji zalozylem sobie biale tarcze zegarow wydrukowane na samoprzylepnym papierze. Musialem troche poprzerabiac tarcze zegarow tak zeby pasowaly do moich bo mam jakies troche inne niz wszyscy maja. Np bez szpilek na ktorych opieraja sie wskazowki, bolec do zerowania dziennego licznika jest z prawej strony. Wszystko ladnie pieknie ale....

Problem powstal przy zakladaniu wskazowek. O tyle o ile wskazowka od paliwa i temperatury dziala bez zarzutu tak samo jak przed ich zdjeciem tego samego nie moge powiedziec o wskazowce predkosciomierza.

Po zalozeniu jej w chwili poczatkowej na 0km/h jest ok i chyba pokazuje prawidlowa predkosc... tak mi sie przynajmniej zdaje podczas jazdy i zmian biegow przy pewnych predkosciach i odglosach silnika ;-) Problem w tym ze moje tarcze zegarow (predkosc, paliwo, temp) nie posiadaja takich wystajacych bolcow, szpilek... do przytrzymywania wskazowek na ktorych sie opieraja i spoczywaja. I od momentu zdjecia i zalozenia wskazowki predkosciomierza podczas cofania wskazowka idzie do tylu. Przed zdjeciem byla caly czas w pozycji 0kmh i ani drgnela nizej pomimo ze nie miala oparcia.

Dlatego tez moje pytanie do Was, czy ktos sie z tym spotkal i wie jak ponownie zalozyc wskazowke zeby ta nie krecila sie do tylu ponizej 0kmh.... kiedy ruszy sie do przodu wskazowka tez idzie i pokazuje tak jak wczesniej powiedzialem na oko prawidlowa predkosc....

Napisano

przerabiałem jush kilka razy podobny problem tylko z każdą wskazówką z osobna i jedynym rozwiązaniem jest zdjęcie wskazówki i jeszcze raz ją założyć mi tak robić ash będzie dobrze biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> przerabiałem jush kilka razy podobny problem tylko z każdą wskazówką

> z osobna i jedynym rozwiązaniem jest zdjęcie wskazówki i jeszcze

> raz ją założyć mi tak robić ash będzie dobrze

no ja juz sciagalem ja i zakladalem kilka razy!!! nawet podczas jazdy ja sciagalem i zakladalem ;-) i nic nie pomaga. moze jest jakis sposob?

Napisano

no to niewiem.gif

może źle założona linka prędkościomierza hmm.gif

jak się mylę to nie chaja.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> no to

> może źle założona linka prędkościomierza

> jak się mylę to nie

linke predkosciomierza co prawda wymienialem, ale to juz dawno temu i po wymianie linki problemu nie bylo. problem powstal pare dni temu podczas wlasnie zdjecia wskazowek. licznika nie wymontowywalem calego a co za tym idzie nie odlaczalem linki. zdjalem same wskazowki zeby odkrecic tarcze zegarow...

a wskazowke sciagalem i zakladalem podczas jazdy z predkoscia 20kmh ;-) i wlasnie nie wiem dlaczego teraz podczas cofania wskazowka kreci sie w prawa strone ponizej 0kmh??? moze sama sprezynke trzeba jakos nakrecic zanim wciniemy wskazowke do konca tak zeby dopiero wskazowka rownowazyla swoim ciezarem pozycje 0kmh. tak mialem wlasnie ze wskazowka temperatury...

Napisano

Ale to normalne że licznik idzie do tyłu podczas cofania smirk.gif

Ja mam najuboższą wersje deski, mój kolega w aucie też taką ma i wskazówka mnie jak i jemu schodzi poniżej 0 podczas cofania wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ale to normalne że licznik idzie do tyłu podczas cofania

> Ja mam najuboższą wersje deski, mój kolega w aucie też taką ma i

> wskazówka mnie jak i jemu schodzi poniżej 0 podczas cofania

oki. chyba pozostaje mi z tym zyc... choc tak jak mowie. przed zdjeciem wskazowki ta sie nie cofala i byla ciagle na 0. jak mnie kiedy najdzie znowu to bede robil proby z jej zalozeniem jeszcze raz. a narazie nie mam na nia sily

Napisano

Witam Nie bardzo wiem niewiem.gif czym sie rozni w budowie zegarki z bolcami podtrzymujacymi wskazowki od zegarkow w ktorych ich brak hmm.gif ale ja jak swoje przerabialem (mam te bolce) to po wyjeciu tych bolcow wskazowka opada jeszcze w dol o siekies ~2-3 mml Wiec moze sprobuj ja tak ustawic Nie wiem niewiem.gif czy cos to pomoze ale sprobuj Powodzenia waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.