Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilot w kluczyku

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Przestał mi działać pilot w kluczyku. Drzwi mogę otwierać tylko mechanicznie. Znacie jakiś sprytny sposób na domowe zestrojenie z zamkiem. W ASO powiedzieli cenę, że lepiej nie mówić.

Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam, Daniel.

Napisano

> Przestał mi działać pilot w kluczyku.

Ale jak przestał? niewiem.gif Baterię wymieniałeś? hmm.gif

Napisano

mnie pomogl "standardowy szok pradowy" (SSP rotfl.gif ) czyli poprostu reset wykonany przez odpiecie akumulatora na 5-10 sec. Wymienialem baterie , podginalem blaszki , cudowalem.. a tu sie okazalo ze sie stilon zbiesil i dopiero zareagowal na brak aku wink.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Ale jak przestał? Baterię wymieniałeś?

Przestał działać z niewyjaśnionych przyczyn i wymieniłem baterię, ale ten dalej nie działa.

Napisano

> wymieniłem baterię, ale

> ten dalej nie działa.

Biegunów nie zamieniłeś? hmm.gif

Zapala się dioda na kluczyku?

Napisano
  • Autor

> Biegunów nie zamieniłeś?

> Zapala się dioda na kluczyku?

Bateria jest dobrze włożona, dioda miga przy każdym wciśnięciu przycisków.

Próbowałem z odcięciem akumulatora - nie pomogło.

Napisano

> Bateria jest dobrze włożona, dioda miga przy każdym wciśnięciu

> przycisków.

> Próbowałem z odcięciem akumulatora - nie pomogło.

pozostaje podpięcie pod Examiner i sprawdzenie, czy widzi kluczyki (IMO widzi, bo uruchamiasz)

Napisano
  • Autor

> pozostaje podpięcie pod Examiner i sprawdzenie, czy widzi kluczyki

> (IMO widzi, bo uruchamiasz)

... jakies inne "domowe" sposoby. Kumpel w Astrze II, kombinował coś z przekręcaniem przy stacyjce i synchronizowaniem w ten sposób. Jakieś takie dziwne cuda.

Czy ktoś z was sprawdzał taki sposób w Stilo?

Napisano

> W ASO powiedzieli cenę, że lepiej nie mówić.

Ile ? W Resmie za podpięcie pod Examiner, skasowanie starych błędów, zaprogramowanie kluczyka i zdemontowanie centralki alarmu Lineaccesori zapłaciłem stówę + VAT.

Nie wiem, czy Twoim zdaniem to tanio, drogo, czy "drogo że lepiej nie mówić" niewiem.gif

O żadnych "domowych sposobach" nie wiem. Tylko Examiner, co w praktyce oznacza ASiO.

Napisano

> (IMO widzi, bo uruchamiasz)

Może widzieć i akceptować pastylkę od immobilisera, a nie przyjmować sygnałów z pilota. Ja tak miałem.

Napisano
  • Autor

> Ile ? W Resmie za podpięcie pod Examiner, skasowanie starych błędów,

> zaprogramowanie kluczyka i zdemontowanie centralki alarmu

> Lineaccesori zapłaciłem stówę + VAT. <..............>

Gościu w ASO, jak powiedziałem, że pilot nie działa, to zaczął wymyślać, że pewnie kluczyk trzeba będzie wymienić i tu powiedział kwotę ok. 700 PLN za nowy kluczyk.

Może jak bym im dał szansę na jakieś sprawdzanie, to by się skończyło jak mówiłeś, ale cena nowego kluczyka zdecydowanie mnie odstraszyła, od jakichkolwiek przygód w ASO.

Pzdr.

P.S. Znalazłem warsztat zajmujący się elektroniką i tam pewnie pojadę. Po wizycie odezwę się.

Napisano

..............miałem taki przypadek ...........jedyny sposób to ponowne zaprogramowanie kluczyków do centralki .....potrzebne: examiner + oba kluczyki + kod elektroniczny z karty kodów......... cool.gifpoczytaj tu

Napisano

mi za kluczyk zwykly skasowali 410 zl ten z pilotem kosztowalby 910 +kodowanie zlosnik.gif

Napisano

> mi za kluczyk zwykly skasowali 410 zl ten z pilotem kosztowalby 910

> +kodowanie

A nie da się wkodować jakiegoś obcego kluczyka z pilotem? Na allegro są po kilkadziesiąt złotych. Immo to nie problem, problem z pilotem, żeby działał z autem. Czy pozostaje tylko zamówienie w aso pod konkretne auto?

Napisano

> Immo to nie problem, problem z

> pilotem, żeby działał z autem.

Z tego, co chłopaki pisali, pilot to pikuś, problem jest właśnie z immobiliserem - o ile zrozumiałem, w raz zakodowanym kluczyku coś się "zatrzaskuje" i nie pozwala na zakodowanie z innym autem.

Napisano

> Nie wiem dlaczego, ale się nie da

A więc już mamy potwierdzenia. Ko-car w tychach daje rade ok.gif

Napisano

> A więc już mamy potwierdzenia. Ko-car w tychach daje rade

Co do możliwości pokonania zagadnienia kodowania poza ASO faktycznie jest to news ... co do cen hmm ... cena 400,00 zł za dorobienie u rzemieślnika z koniecznością biegania za mechaniczną stroną wykonania prawdę mówiąc nie robi wrażenia niewiem.gif

Napisano

to znaczy sie wolisz w aso wydac prawie 1000 zl z wrazeniami, niz 400 bez wrazenia?

Napisano

> to znaczy sie wolisz w aso wydac prawie 1000 zl z wrazeniami, niz 400 bez wrazenia?

Nie 1 000,00 a 780,00 zł (z guzikami), 400,00 zł (bez guzików) ok.gif

W pierwszym przypadku stosunek 780,00 / 400,00 czyni operację poza ASO opłacalną, w drugim przypadku nie bardzo, tym bardziej, że trzeba się bawić w zakup drugiego klucza, dorobienie grota i jego adaptację w kluczu no.gif

O konieczności podróży Miejsce Zamieszkania ÷ Tychy nie wspomnę mikolaj.gif

Napisano

Jeżeli mowa o kluczyku bez pilota to koszt dorobienia to 150 zł.

Napisano

> Nie qmam ... gdzie za 150,00 zł ?

no w tychach. Caly czas byla mowa o kluczyku z pilotem. Stwierdziles, że sie nie oplaca dorabiac kluczyk bez pilota, podczas gdy cena dorobienia takiego to 150 zl

Napisano

> no w tychach. Caly czas byla mowa o kluczyku z pilotem. Stwierdziles, że sie nie oplaca dorabiac kluczyk bez pilota, podczas gdy cena dorobienia takiego to 150 zl

I jest to cena materiał + robocizna ? (nie jest to wprost powiedziane w wątku).

W każdym razie ... jest OK, że ktoś opanował technikę Stilo Kluczyka po za Fabryką, która w mojej ocenie uprawia zwyczajną lichwę no.gif

Niestety jak dla mnie Tychy są zbyt odległą lokalizacją, a drugiego klucza mi brak tongue.gif

Napisano

halo to w koncu jak ?

kluczyk jeno mechaniczny 150 zl ? ( ale z immo gada) ? mozna sobie w pelni odjechac autkiem ?

a jaka cena z pilocikiem ?

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam .

Mam pytanie , chcę dorobić kluczyk i gość powiedział mi ,że ma kluczyk od jakiegoś fiata i może mi go zakodować wyjmując z auta immobiliser, szczytując kod, a następnie pod odczytany kod koduje mi nowy transponder i umieszcza w kluczyku . Podobno to ma działać , bo gość robi takie rzeczy już od dawna . Mówił ,że ze sparowaniem pilota z centralnym też nie będzie problemu , jeżeli jest seryjnie zamontowane .

Co o tym myślicie ? Czy nic nie bedzie temu immobiliserowi po jego wyjęciu i ponownym wmontowaniu ? Cena jaką sobie życzy za usługę + jego kluczyk + dorobienie grota = 420 zł .

Ma mu to zająć ok. godziny .

PS. Ciekawe czy w KO-CAR nie robią tak samo ?Wydaje mi się ,że tak.

Napisano

> Zawsze za 4k możesz kupić programator LINK DO AUKCJI

Sorry , ale co ma piernik do wiatraka ?

Napisano

> Sorry , ale co ma piernik do wiatraka ?

To taki żołnierski żart smile.gifLINK TO FILMU

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.