Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F sedan] przewozka mebli

Featured Replies

Napisano

Sluchajcie mam taki problem, niedlugo bede musial odebrac dwie szafy, na wysokosc 170-180cm, a szerokosc jedna 80cm a druga 40cm. Meble oczywiscie do samodzielnego montazu wiec zapakowane w paczki. Mozecie mi powiedziec czy one wejda po zlozeniu tylnej kanapy na dlugosc? Jezeli bedzie to wystawalo to nie problem. Gorzej tylko czy to wejdzie na szerokosc (conajmniej 80cm bo jedna szafa ma taka szerokosc). Czy mozecie mi podac orientacyjnie ile na wysokosc wejdzie w sedanie element ktory ma ponad 1,5m dlugosci? Nie wiem czy nie zalatwic czasem innego samochodu, ale jak narazie czekam na informacje jakich wymiarow bedzie cala paczka.

Napisano

Ale dajesz czadu... clown.gif My tu o problemach z samochodami, a Ty nam jeszcze dwie szafy wciskasz.. yikes.gif..I jest problem, co z nimi zrobić... A ładne chociaż..??. hahaha.gif... A tak powaznie... Masz auto, znasz wymiary paczek z szafami, wiec do reki coś do mierzenia długosci, składasz siedzenia i mierzysz... spineyes.gif Wejdzie, czy nie wejdzie... tuk.gif.... rotfl.gif

Napisano
  • Autor

A no wiesz...Jak sie nie ma problemu z samochodem to sie ma problem z meblami, a o cos pytac trzeba zeby.GIF. Ja wiem ze moge zmierzyc, jutro rano jak bede jechal do pracy to wezme miarke i zobacze szerokosc, ale pozostaje problem z wysykoscia. Bo na dlugosc pewnie nie wejdzie tak ze sie zmiesci cale i klape bede musial wiazac do haka 270751858-jezyk.gif. A ze kanapy nie bede wyjmowal tylko skladal wiec trudno mi tak oszacowac ile wejdzie to na wysokosc bo pod skosem nie da rady. Ostatecznie wezme uno do ktorego wszystko sie miesci ;-)

Napisano

> A no wiesz...Jak sie nie ma problemu z samochodem to sie ma problem z

> meblami, a o cos pytac trzeba . Ja wiem ze moge zmierzyc, jutro

> rano jak bede jechal do pracy to wezme miarke i zobacze

> szerokosc, ale pozostaje problem z wysykoscia. Bo na dlugosc

> pewnie nie wejdzie tak ze sie zmiesci cale i klape bede musial

> wiazac do haka . A ze kanapy nie bede wyjmowal tylko skladal

> wiec trudno mi tak oszacowac ile wejdzie to na wysokosc bo pod

> skosem nie da rady. Ostatecznie wezme uno do ktorego wszystko

> sie miesci ;-)

Tu jeszcze moze przeszkodzic szer. płyty tylnej scianki tej duzej szafy... 80 cm...? Czy ona jest z jednej czesci, czy dwóch węższych... tongue.gif Bo drzwi zapewne 2 x 40 cm...

Napisano
  • Autor

Polecialem pomierzyc i jest problem, szerokosc zaraz na zewnatrz jest ok 89cm. Kanapa sklada sie tylko pod katem ~45*. Dodatkowo przegroda miedzy bagaznikiem a kabina jest wezsza niz zewnetrzna czesc bagaznika. Lipa.

Napisano

> Polecialem pomierzyc i jest problem, szerokosc zaraz na zewnatrz jest

> ok 89cm. Kanapa sklada sie tylko pod katem ~45*.

- pod jakim 45* a siedziska podniosłeś do góry??

Napisano

przewozilem ostatnio taka szafe do samodzielnego zlozenia w moim sedanie. wysokosc okolo 1.8 m no i przy zlozonej tylnek kanapie i przysunietym na maksa fotelu kierowcy weszla tak ze dalo sie zamknac klape, przy czym szerokosc paczki z szafą byka około 50 cm. Myślę ze 80 cm też by weszło bo ja składałem tylko jedną część kanapy (tą szerszą).

Napisano

trza było kupić sobie kombi... problemu by nie było... zeby.GIF:D:D

Napisano

> trza było kupić sobie kombi... problemu by nie było... zeby.GIF:D

nie do końca masz rację ;-)

w przypadku długich, wąskich paczek typu meble do samodzielnego montażu, nie ma żadnej różnicy

hatchbackiem woziłem płaskie paczki długości 175-180cm szerokości 80-90cm, po kilka sztuk

sposób jak wyżej opisano: przednie fotele do przodu, tylna kanapa złożona

kombi to się przydaje, jak chcesz przewieźć ładunek typu kserokopiarka ;-)

Napisano

woziłem podobne szafy sedanem (astra F) i bez problemu - jak ładowałem to patrzyłem jak mocno błotnik zakrywa oponę :-) ale to była bardzo duża szafa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.