Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migająca deska

Featured Replies

Napisano

Witam! Od jakiegoś czasu mam choinkę zamiast normalnej deski rozdzielczej,wszyskie wskażniki gasną i zapalają sie,po czym następuje sprawdzenie,wszysko jest ok,i za chwilę od nowa to samo,to sie dzieje w czasie jazdy,np.świtła dziłają normalnie,czasami przez 2 dni jest ok,potem wszysko zaczyna sie od nowa. confused.gif

Napisano

...........może gubi masę na chwilkę na skutek drgań czy wyboi skoro to podczas jazdy...........

............sprawdź też złącza za licznikiem może się poluzowały...

niewiem.gif

Napisano

Odłącz aku przeczyść styki i podłącz ponownownie! ok.gif

Napisano

Też tak miałem, wizyta w serwisie, u elektryka okazało się że to nie wina instalacji tylko samej w sobie deski, wymieniłem licznik na taki z 2006 roku z białymi tarczami (mam stilo z 2004) i jedynie nie pokazuje temperatury zewnętrznej, ale i tak pojadę do serwisu żeby mi przebieg ustawili na prawdziwy, to moze jakoś włączą pokazywanie temp.

Napisano

> Też tak miałem, wizyta w serwisie, u elektryka okazało się że to nie

> wina instalacji tylko samej w sobie deski, <............>

niestety nie da rady tego właczyc, zapewne brakuje tez kontrolki ładowania... icon_rolleyes.gif

Napisano

A wiesz, że dopiero teraz się skapnąłem że kontrolka aku nie działa?

A nie wiesz dlaczego? trochę to dziwne, a ciekawe, czy podczas jazdy jeśli wystąpi brak ładowania, na wyświetlaczu wyskoczy komunikat...

Podejrzewam, że dałoby się to włączyć tylko nie wiedzą jak wink.gif

Napisano

> A nie wiesz dlaczego? trochę to dziwne, a ciekawe, czy podczas jazdy

> jeśli wystąpi brak ładowania, na wyświetlaczu wyskoczy

> komunikat...

W razie braku ładowania kontrolka sie nie zapali

> Podejrzewam, że dałoby się to włączyć tylko nie wiedzą jak

Nie da rady tego włączyć , podczas testów na egzaminerze mogą sprawdzić tą kontrolke (że jest sprawna) ale w razie awarii nie działa , wiem to bo testowałem ten temat.

Mam w domu zegary od multijeta 2006 i niestety , zamiast nich założyłem budziki od aba i jest git yay.gif

Napisano

A czy jak podłącze zegary abarthowskie, te które mają osobny wyświetlacz na obrotku, czy będzie wszystko działało? Wiem, że do nich są 2 kostki z tyłu ale patrząc na schemat nie mam w samochodzie niczego co daje sygnał na drugą kostkę więc chyba powinno działać co? No i mówię już tylko o zegarach wyprodukowanych do 2004 roku wink.gif...

Napisano

witam.u mnie tez choinka)))

deska zapala sie i gasnie.na desce działa tylko kontrolka od pasów i poduszki.pyka tak przez 20 min i wszystko wraca do normy.oswietlenie pokręteł nawiewu pod radiem wtedy tez nie dzała.spryskałem kostki kontaktem,odpinalem klemy,wyciagałem i przeczysciłem styki deski rozdzielczej.ma ktos pomysł co to?

pozdrawiam

czy jeśli to zegary moge kupic obojętnie jakie jesli mam stilo 1.2 bbq.gifz 2002r?

Napisano

No właśnie widzisz, jesli kupisz zegary od 2005 roku to ci nie bedzie działac kontrolka aku i nie będzie pokazywać temp.

Jak chcesz mogę Ci właśnie takie zegary z białymi tarczami z 2006 roku sprzedać wink.gif bo zacząłem szukać nowych

Napisano

> No właśnie widzisz, jesli kupisz zegary od 2005 roku to ci nie

> bedzie działac kontrolka aku i nie będzie pokazywać temp.

> Jak chcesz mogę Ci właśnie takie zegary z białymi tarczami z 2006

> roku sprzedać bo zacząłem szukać nowych

dzieki wielkie ale cięzko byłoby mi je kupić bo mieszkam w irlandii.tu spróbuję coś znależć))))

a ty miales takie same objawy i to zegary były?u mnie to wygląda jakby masy nie bylo.i mam jeszcze jedno pytanko.czy moze deska tak świrować jeśli aku jest slaby?bo sprawdziłem i oczko na aku jest czarne a powinno byc zielone.

Napisano

smiało... smile.gif niepotrzeba Ci 2 kostki, ja w swoim mam 2 kostke i dochodzi do niej tylko jeden kabelek i jest on od poszuszek w tylnich fotelach... wink.gif wiec smiało szukaj abarthowych i bedzie git.. ok.gif z tymi po 06 daj luz nie dasz rady wygrac... but.gif

Napisano

Miałem dokładnie tak samo, to nie jest wina aku, a tym bardziej oczka, ja mam 4ro letni akumulaor i po dolaniu wody destylowanej i całonocnym ładowaniu zielone oczko już się nie pokazuje. Ważne, zeby nie było białe wink.gif Objawy występujące na desce rzeczywiście wyglądają jakby nie było masy, albo któraś kostka się poluzowała, ja miałem rozebrane pół samochodu, sprawdzone wszystkie kostki, złacza masy, deska była rozkręcona, bo padło podejrzenie ze może lutowania się poluzowały... Nie. To padł moduł deski (Motorola)

Napisano

> ja mam 4ro letni akumulaor i po dolaniu wody destylowanej

> i całonocnym ładowaniu zielone oczko już się nie pokazuje.

To może już "dojrzał" do wymiany ? Prawdziwyn areometrem sprawdzałeś ?

Napisano

> To może już "dojrzał" do wymiany ? Prawdziwyn areometrem

> sprawdzałeś ?

No raczej już jest do wymiany, bo słychać po "chęci" rozruchu w zimne dni, chociaż napięcie nie spada poniżej 12,65. Myślę że jeszcze da radę do jesieni wink.gif bo są inne wydatki

Napisano

witam.mam tylko 2 pytania zanim zaczne rozbebeszac moje stilo))

1. jesli to zegary to czemu przestają mrugac po 15 minutach i dzialaja normalnie.też tak mieliscie ?

2.jak dostac się do dwoch DOLNYCH srób mocujących zegary do deski.trzeba obudowe kolumny kierownicy sciągac?

z góry wielkie dzięki za podpowiedzi

i dzieki mikustcz.

pozdr

raf

Napisano

Wystarczy podwinąć tą zasłonkę - ale najpierw kierownice wyciągnij do siebie na maxa.....

Kiedys dawałem linka do zmiany podświetlenia... możesz tam zobaczyc jak rozebrac całą tablice zegarów do "rosołu"

Napisano

> 1. jesli to zegary to czemu przestają mrugac po 15 minutach i

> dzialaja normalnie.też tak mieliscie ?

To początkowe stadium, potem licznik więcej bedzie niedziałał niż działał aż w końcu w ogóle się nie będzie odzywał.

A co do zdjęcia zegarów tak jak kolega pisał, wyciągnij kierownice na maxa do siebie i w dół, i pod tym materiałem będziesz miał 2 śruby na śrubokręt krzyżowy, te u góry są na imbus ale nie pamiętam jaki chyba 4 albo 5 mm. ogółem wyjęcie deski to kilka minut.

Napisano

> Mam w domu zegary od multijeta 2006 i niestety , zamiast nich

> założyłem budziki od aba i jest git

A czy masz te zegary z kolorowym wyświetlaczem czy te, z osobnym wyświetlaczem od automatu w obrotomierzu? I co, wyświetlacz od automatu jest martwy?

Napisano

> podejrzenie ze może lutowania się poluzowały... Nie. To padł

> moduł deski (Motorola)

i jestem po wymianie deski.wszystko działa już 3 dni bez żadnej zawiechy więc chyba problem zniknął.

Dzięki wielkie za pomoc forumowicze

pozdr

smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.