Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to jest za kabelek + kłopoty z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ostatnio wyjeździłem oba paliwa do zera. Najpierw gaz potem benzynę. Ostatnie kilkadziesiąt metrów samochód jechał kangurem (cóż myślałem, że wystarczy mi rezerwy aby dojechać do stacji, ale się nie udało).

Przyniosłem 4 litry w kanistrze, kręcił żwawo, ale nie zapalił. Dolałem kolejne 4 bo zatrzymałem go na poprzecznym wzniesieniu i lipa. Nawet na holu na drugim biegu nie chciał zapalić.

Zabawy w odpalanie zmęczyły akumulator więc doładowałem przez noc. Dziś kupiłem klucz rurowy aby odkręcić świece i sprawdzić czy nie zalane, ale mimo zapewnień sprzedawcy w markecie, że będzie pasował okazał się za mały (i tu dodatkowe pytanie, jaki powinien mieć rozmiar klucz do świec, bo go nie mam, i czy zwykły rurowy pasuje, czy od razu szukać fiatowskiego wynalazku).

Mocując się z kopułką świecy zobaczyłem jednak, że jeden kabelek (chyba jakieś podciśnienie) lata luźno. Obrazek i miejsce wpięcia drugiego końca zaznaczyłem - gdzie to wpiąć i co to jest, czy to może być powód moich perypetii z odpalaniem? Na pierwszy rzut oka nie wiem gdzie to wpiąć.

Z innych ważnych informacji:

- po przekręceniu kluczyka słychać kilkusekundowe buczenie wiec pompa wydaje się pracować (nie mam gazu, aby odpalić na gazie). Czy ona ma buczeć tylko chwilkę, czy cały czas, bo jakoś do tej pory na to nie zwracałem uwagi.

- rozrusznik kręci ładnie, do tej pory z samym odpalaniem nie miałem problemu.

link- co to jest

Napisano

z tego co pamietam to ten kabelek w moim 1.4 mialem wpiety chyba w obudowie filtra powietrza jego podlaczenie wiekszego znaczenia nie ma.

pompa paliwowa powinna buczec przez chwile po przekreceniu kluczyka.

moze ci sie zapowietrzyl.

Napisano

Zużyłeś paliwo do końca i mogłeś sp......ć pompe. Wlej więcej paliwa.

Napisano

> Zużyłeś paliwo do końca i mogłeś spalić pompę.

eeee tak od razu?

Napisano

Rodzai kluczy do świec są 2. Znaczy, że potrzebujesz dokładnie ten drugi zlosnik.gif

> link- co to jest

to chyba nie kabelek tylko taki cienki wężyk.

jak uda ci się odpalić bryczkę to powinno być w nim podciśnienie.

Wtyka się go w puszkę przed filtrem powietrza (gdzieś koło reflektora)

Napisano

> eeee tak od razu?

Nie napisałem na pewno. Mogła być przytarta przez eksploatację z niskim stanem paliwa.

Napisano
  • Autor

> Zużyłeś paliwo do końca i mogłeś sp......ć pompe. Wlej więcej paliwa.

Pompa raczej jest oki (buczy po przekręceniu kluczyka), fakt może dostało się powietrze do układu.

Mam kilka nowych informacji:

Chciałem wyeliminować pompę więc zaciągnąłem samochód na stację i zatankowałem gaz. Odpalić na gazie nie odpalił. W drodze powrotnej na holu spróbowałem go odpalić i zaskoczył, ale pracował strasznie nierówno i zgasł po kilku sekundach.

Potem jeszcze odpaliłem go drugi raz tak samo, popracował dłużej, chciałem lekko dodać gazu i znów zgasł. Na kilka prób kręcenia raz nawet odpalił sam z kluczyka.

Praca była strasznie nierówna (chyba nie palił na wszystkie gary niewiem.gif). Z okolic podwozia dawało się słyszeć dziwne syczenie, nawet przez chwilę myślałem, że jakiś dzieciak mi zapchał rurę wydechową, ale sprawdziłem i wydaje się być drożna.

Jutro kupie klucz do świec i wysuszę świece, choć ta nierówna praca mnie niepokoi i chyba będzie go trzeba zaciągnąć do jakiegoś magika bo pomysły mi się kończą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.