Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra: zapala a potem gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.Przyszły mrozy i zaczęły się problemy a mianowicie : odpalam samochód bez problemu ale pracuje nie równo tak jak by na 2 tłokach i potem gaśnie >gdy uda mi się go odpalić po raz 2 to już pracuje bez problemu.Co to może być za przyczyna???? confused.gifZ góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Napisano

Kable zapłonowe i świece kiedy wymieniane.

Napisano
  • Autor

> Kable zapłonowe i świece kiedy wymieniane.

Swiece wymieniałem w pażdzierniku natomiast kable jeszcze nie wymieniałem od czasu sprowadzenia czyli 2,5 roku temu ale mó mechanior powiedział zę jeszcze są oki .

Napisano

Wieczorem zdejmik kopułkę i kable ze świec, oraz palec. Takiego pająka połóż na grzejniku niech dobrze przeschnie przez noc. Rano zamontuj i sprawdź. Jeśli będzie palił dobrze, to kable do wymiany.

Napisano

> Wieczorem zdejmik kopułkę i kable ze świec, oraz palec. Takiego

> pająka połóż na grzejniku niech dobrze przeschnie przez noc.

> Rano zamontuj i sprawdź. Jeśli będzie palił dobrze, to kable do

> wymiany.

Lub tez jak jest ciemno, maska w górę i zobacz czy po przewodach nie brykają sobie iskierki.

Napisano
  • Autor

> Wieczorem zdejmik kopułkę i kable ze świec, oraz palec. Takiego

> pająka połóż na grzejniku niech dobrze przeschnie przez noc.

> Rano zamontuj i sprawdź. Jeśli będzie palił dobrze, to kable do

> wymiany.

Położyłem na grzejniku na całą noc tak jak radziłeś ale objawy dalej te same. czyli:rano odpalił bez problemu a potem praca tak jak by na 2 tłokach i czuć paliwo tak jak by za dużo dostawał ,jeżeli uda mi się utrzymać przez chwilę żeby nie zgasł to potem już jest oki. Co to może być za przyczyna ? może faktycznie świece confused.gif ale wymieniałem je w pażdzierniku beksa.gif

Napisano

Wykręćte świece i sprwdź je. Może żeczywiście coś ze świecami jest nie tak. Albo moduł..

Napisano

Trochę już sprawdziłeś.

Powiem Ci co u mnie pomogło. Od kilku zimnych dni miałem z rana podobny objaw. Po rozruchu kolbało silnikiem niemiłosiernie.

Obejrzałem po ciemku przewody wysokiego napięcia - źadne "duchy" po nich nie latały, świece wymieniałem latem, więc mój typ padł na wtryskiwacze.

Zajechałem do pobliskiego sklepu gdzie zakupiłem czarną buteleczkę dodatku do paliwa firmy STP do czyszczenia benzynowych układów wtryskowych, podjechałem na pobliską stację benzynową, gdzie zrobiłem z niej użytek.

Po wlaniu preparatu przejechałem do domu ok. 15 km.

Rano z duszą na ramieniu odpaliłem auto jak za dawnych czasów.

Pomogło. Zdziwiony jestem, że przejechałem tak mały dystans, a już pomogło. Widać wtryskiwacze na zimno się przycinały.

Koszt - 19,70 zł.

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedż ,jutro ten patent wypróbuje i dam znać czy pomogło . Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.