Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Galaxy - silnik?

Featured Replies

Napisano

Cześć Fordziarze wink.gif

Pytanko bym miał odnośnie silnika w Galaxy MKI. Wiem już, że najlepszym rozwiązaniem byłby 2.3, ale co w przypadku jak taki się nie znajdzie? Diesel raczej odpada - będzie to miało ponad pół bańki przebiegu skręconej na 150 kkm zlosnik.gif, i raczej na dojazdy do pracy po kilka km dziennie się nie sprawdzi. Więc noPb (ewentualnie z lpg) - 2.0 trochę słaby i podobno ma problemy z trwałością i bezawaryjnością (słyszałem już nawet opinie, że sworznie tłokowe przy większym przebiegu potrafią dać znać o sobie)..ale rozchodzi się to o te "podobno". Ktoś może coś na ten temat powiedzieć? A może jednak 2.8? W sumie aż tyle mocy mi nie trzeba, ale jakby była to niech tam zlosnik.gif - tylko boję się spalania wiadra paliwa na rozruch zlosnik.gif. Też chętnie wysłucham opinii odnośnie 2.8. Aaa..i czy to 2.0 16V też ma rozrząd pędzony łańcuchem?

P.S. W klubie galaxy przeczytałem już dużo...pytam teraz tutaj zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> coś takiego znalazłem

potwierdzaja, że te 2.0 nie wystarcza raczej oslabiony.gif

> oraz

> rozrząd

czyli łańcuch ok.gif

Napisano

> potwierdzaja, że te 2.0 nie wystarcza raczej

> czyli łańcuch

szwagier ma galaxy, ale w dizlu - jest zadowolony, bo cziptjuningiem powiększył moc do ok.150 KM

autko ładne, pakowne, fajnie się prowadzi...

Napisano

> coś takiego znalazłem

> oraz

> rozrząd

Ten dwa zero w benzynie to konstrukcja volkswagenowska, tak jak 1.9 TDi?

Napisano
  • Autor

> Ten dwa zero w benzynie to konstrukcja volkswagenowska, tak jak 1.9

> TDi?

No wlasnie..dobre pytanie. IMO chyba nie, tak jak 2.3. Od VW jest chyba 2.8VR6 i TDi (90KM i 110KM w MKI).

Napisano

to auto to tylko w dieslu... u mnie tato ma taka tylko mlodszy model i jezdzi to w miare,pali tez i sie nie psuje.Znajomy ma natomiast tego 2,3 w starej budzie i to smok,pali mu kolo 13litrow w gazie,psuje sie co chwila cos przy silniku.Wiadomo ze ciezej znalezc nie zajezdzonego Tdi ale moze warto poszukac,ewentualnie sciagnac cos z EU

Napisano
  • Autor

> to auto to tylko w dieslu... u mnie tato ma taka tylko mlodszy model

> i jezdzi to w miare,pali tez i sie nie psuje.Znajomy ma

> natomiast tego 2,3 w starej budzie i to smok,pali mu kolo

> 13litrow w gazie,psuje sie co chwila cos przy silniku.Wiadomo ze

> ciezej znalezc nie zajezdzonego Tdi ale moze warto

> poszukac,ewentualnie sciagnac cos z EU

Hmm....13litrów lpg przy takiej masie to IMO bardzo dobry wynik zlosnik.gif. Poza tym, opinie o 2.3 sa wszedzie pozytywne. Sam mam w rodzinie 2.3 MKI w wersji GHIA i auto ma juz 350kkm (z czego na lpg ponad 200) i smiga az milo. Mocy wystarcza, spalanie podobne do tego co podales. Oczywiscie TDi mogloby byc fajne, ale po pierwsze jest to dosc stare auto, bedzie mialo duzy przebieg i obawiam sie problemow z turbina, wtryskami itp...jezdze tez na krotkich odcinkach, po miescie - sporadycznie jakis wypad na wakacje czy trasa. Nie wykluczam traktora, bo wersja 90KM jest w opiniach niezniszczalna - ale trafic w miare zadbane okolo 10 letnie auto w dieslu moze byc ciezko..a nie bardzo mam chec i czas na wycieczki za granice w poszukiwaniu auta. Ale nic to..na razie zbieram opinie, czytam, slucham i zobaczymy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.