Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiedy wymiana reduktora?

Featured Replies

Napisano

Na reduktorze mam przejechane 87kkm!

W zasadzie nie mam problemow z odpalaniem, przelaczaniem i praca na gazie... poza tym, ze nie moge sobie poradzic z podwyzszonym spalaniem! Jezdze do gazownikow czesciej niz powinienem, ale niestety nie przynosi to efektu! Mowia "teraz powinno byc dobrze" a ja nadal robie na 30 litrach LPG 250km...

Wymienilem sonde, swiece, przewody... i to samo!

Czy reduktor moze powodowac wzrost spalania i moze byc juz do wymiany? Mam instalke Lovato, reduktor tez!

Kto mi w Warszawie to w koncu sprawdzi i ustawi tak jak powinno byc? Moze ktos ma LOV-ECO i ma kabelek, program i wie gdzie sie "kreci" w tym ustrojstwie?

Napisano

Mój reduktor jak się kończył, to za nic nie dało się wyregulować wolnych obrotów, ale spalanie było w normie. Miał zrobione ponad 110kkm.

Może pobaw się sam i spróbuj coś podregulować.

Jak było wcześniej?

Pozdr

Napisano
  • Autor

Jeszcze rok temu na 30 litrach dochodzilem do 350km...

Napisano

A jak z filtrami? Wymieniles gazu i powietrza?

I tankujesz na jednej stacji? Moze gaz gorszy niz rok temu hmm.gif

Napisano

> Jeszcze rok temu na 30 litrach dochodzilem do 350km...

A jak jedziesz do regulacji to jest dobrze? czy instalka rozregulowana?

Ja miałem tak że komp nie trzymał ustawień i co chwile się resetował-programował (ma autoadaptację) ale spalanie wzrosło, a autko było mułowate. Może u Ciebie też coś takiego występuje?

Przydało by się poobserwować lambde podczas jazdy.

Pozdr

Napisano
  • Autor

Filtry wymieniam regularnie, zarowno na filtrze powietrza jak i gazowym mam zrobione 13kkm...

Tankuje na roznych stacjach, ale wszystko wychodzi na to ze to nie wina jakosci gazu! Nie mam narzedzi do sprawdzenia lambdy podczas jazdy, ale samochod nie jest "zmulony"!

Napisano

Trudno jest tak na oko coś powiedzieć, jak nie masz czym sprawdzić jaka masz mieszankę to sam nic nie poradzisz. Pozostaje Ci sie zdać na gazowników frown.gif. Po moich doświadczeniach - współczuje.

Możesz podjechac do gaziarza i niech zbada mieszankę, jak coś będzie nie tak to powiedz mu że dopiero było regulowane. Nie daj się zbyć że podregulują i będzie dobrze, powiedz że już tak miało być i nie jest dobrze.

Jednak zamiast wydawać kasę na gazowników, zrób sobie tester sondy i może sam dojdziesz do jakiś wniosków - koszt 1 wizyty u gazera smile.gif.

Ja przez pół roku jeździłem do gaziarzy i dopiero bawiąc się testerem wyczaiłem usterkę, bardzo prozaiczną - słaba masa na sterowniku.

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.