Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] przewody w podsufitówce

Featured Replies

Napisano

Czy jest może gdzieś opis przewodów które można znaleźć w podsufitówce nad lampką oświetlenia kabiny? Jest tam między innymi dziwna złączka przymocowana do dachu... przecież w tym miejscu nic nie ma, lusterko zwykłe, czujnika deszczu brak. Idąc w strone tyłu też chyb coś jest spięte, w jakiejś gąbce ale tego już nie widziałem tylko wymacałem. zeby.GIF

Astra G HB '08

Napisano

Nad lampką górną mogą być niewykorzystane złącza do czujników alarmu fabrycznego, mikrofonu, lampki wskaźnika obecności pasażera, szyberdachu... Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Nad lampką górną mogą być niewykorzystane złącza do czujników alarmu

> fabrycznego, mikrofonu, lampki wskaźnika obecności pasażera,

> szyberdachu...

Wiem co moze byc, ale jak to zidentyfikowac. To raz, a dwa ze raczej watpie bym mial jakas nadmiarowa instalacje skoro nawet pod modul skandynawski nie mam.

Przegladam wlasnie schematy elektryczne ale nawet nie wiem od ktorej strony mam sie na to patrzec.

Napisano

> nie wiem od ktorej

> strony mam sie na to patrzec.

Może "od strony" kolorów i ilości przewodów w wiązkach oraz numerów styków w kostkach? Pozdr.

Napisano

> Idąc w strone tyłu też chyb coś jest spięte, w jakiejś gąbce ale tego

> już nie widziałem tylko wymacałem.

To najprawdopodobnie jest wiązka do oświetlenia montowanego czasami w uchwytach nad tylnymi drzwiami.

Napisano
  • Autor

> To najprawdopodobnie jest wiązka do oświetlenia montowanego czasami w

> uchwytach nad tylnymi drzwiami.

Te co sa z tylu lampki to chyba zlaczki ktore dalej ida faktycznie na tyl i boki. Zobaczylem to dopiero robiac fotke telefonem zeby.GIF Jakosc kiepska ale cos bylo widac.

Bardziej mnie interesuje wtyczka ktora jest wpieta w dach przed lampka oswietlenia. Nie wiem czy poprostu jest tu wpieta od tak by nie latala czy faktycznie cos tu jest podpiete. Wtyczka ma chyba 4 piny ale 3 kabelki, szary, brazowy i bialoczerwony. Jak ktos ma pomysl co to jest bede wdzieczny. zeby.GIF

Na schematach etzolda wogole nie moge znalezc takich rzeczy jak lampka oswietlenia kabiny, alarm/mikrofon czy czujnik deszczu...

Z wielkiem zdziwieniem natomiast zauwazylem ze nie ma wylacznikow krancowych w tylnych drzwiach... to taki standard w Astrze 2? frown.gif

Napisano

> Na schematach etzolda wogole nie moge znalezc takich rzeczy jak

> lampka oswietlenia kabiny, alarm/mikrofon czy czujnik deszczu...

A nie zwróciłeś uwagi (chociażby po numeracji ścieżek prądowych), że są one tylko skromnym podzbiorem większej całości.

> Z wielkiem zdziwieniem natomiast zauwazylem ze nie ma wylacznikow

> krancowych w tylnych drzwiach... to taki standard w Astrze 2?

W mojej z 2005r też nie ma (oszczędności). Ale w słupku są u mnie kabelki do nich. A krańcówki dostępne są w handlu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A nie zwróciłeś uwagi (chociażby po numeracji ścieżek prądowych), że

> są one tylko skromnym podzbiorem większej całości.

Pierwszy raz w życiu patrze na takie schematy zeby.GIF Tylko po opisach słownych zorientowałem się że nie zawierają tego co mnie interesuje.

Z EPC jestem w stanie to wyciągnąć? Są tam może opisane wiązki przewodów?

Napisano

> Z EPC jestem w stanie to wyciągnąć? Są tam może opisane wiązki

> przewodów?

TIS zawiera schematy - nie EPC.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.