Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać Citroen/Peugeot/Renault kombi ?

Featured Replies

Napisano

Własnie doradzam wujkowi mojej małżonki, który zaliczył dachowanie swoim Fordem Fusion 1.4i 16V 2004 (salonowy).

Jego kryterium to - diesel, kombi i do ~ 35 000 zł.

Sporo jeździ po dziurawych drogach (geodeta) i nie za bardzo dba/zna się na samochodach.

Wstępnie mam trzy propozycje:

- Citroen C5 1.6 HDI 110KM 2005r.

- Renault Laguna 1.9 dCi 120KM 2005r.

- Peugeot 407 2.0 HDI 136KM 2004r.

Citroen - jest najbliżej - w moim mieście, ma najmniejszy przebieg i jest najbardziej pakowny - zawieszenie poza konkurencją ok.gif ale boję się, że wujas nie będzie o nie dbał (a serwisowane jest bezawaryjne)

Renault - najdalej frown.gif i ma największy przebieg

Peugeot - nie jest aż tak daleko, ma najlepsze wyposażenie i najładniejszy kolor (+ to jasne wnętrze) i dobry przebieg, najnowszy i aktualny model ok.gif

Co wziąć ???

Napisano

C5 , ja bym się nawet nie zastanawiał.

Zawieszenie tego auta jest fenomenalne, a jakość wykończenia i materiały zdecydowanie lepsze niż

u konkurencji.

Napisano

polecam C5, jednak sprawdziłbym te przebiegi bo coś dziwne są... ta firma z Kalisza to chyba autami leasingowymi handluje więc też trzebaby sprawdzić czy nie jest na 407 jakis zastaw itp...

Napisano
  • Autor

C5 znam bo rodzice mają sedana 2.2 HDI z 2003r.

Przebieg w każdym są poparte książkami serwisowymi co dodatkowo można potwierdzić w ASO gdzie każdy z nich był serwisowany.

Dzięki za radę z zastawem ok.gif

Napisano

Bierz Lagune - nie patrz na przebieg (i tak sie kiedyś zepsuje) 270751858-jezyk.gif

Bo przeciez najwazniejszy jest wygląd

Napisano
  • Autor

No i klops ... wujkowi "znajomi" i "życzliwi" poradzili, żeby w żadnym wypadku nie brał francuza. Ma pozostać wierny "solidnym" markom niemieckim.

Szuka VW, Opla albo Forda ... z 2x większym przebiegiem i nieznaną przeszłością - rok/dwa lata starszego (w tej cenie) i gorzej wyposażonego ... sciana.gif

Ja w kazdym razie pier...le doradzanie takim ludziom icon_rolleyes.gif

Napisano

Nie przejmuj się, przecież nie wszyscy mogą mieć fajne bryki. Nie którzy wola pancerwagony grinser006.gif

Napisano

no to niech sie wujek tych znajomych zapyta czy mieli kiedyś francuza, zwałszcza tej klasy... spodziewam sie że nie, bo to sami wyznawcy słusznej teorii golfa lub astry

Napisano

> polecam C5, jednak sprawdziłbym te przebiegi bo coś dziwne są... ta

> firma z Kalisza to chyba autami leasingowymi handluje więc też

> trzebaby sprawdzić czy nie jest na 407 jakis zastaw itp...

Firmę z Kalisza obserwuję już jakiś czas, tzn. ich ofertę w sieci... wydaję się być wiarygodna? ma dobrą ofertę, pojawiają się u nich auta młode i z małym przebiegiem, ale ciekawi mnie opinia kogoś kto u nich kupował... Jest ktoś taki?

Napisano

W Warszawie kupi za tyle Megankę II Grandtour, z dychawicznym silnikiem 1,5 dCi (85KM), ale za to z roczną "salonową" gwarancją.

Meganki z przebiegami koło 50.000 km stoją w 3 salonach renault.

Cena wyjściowa wyższa niż 35000 ale warto negocjować.

Samochody - te które oglądałem - bezwypadkowe (żaden element nie był naprawiany/ lakierowany), zadbane.

Wyposażenie liche (klima, el. szyby, nawigacja "w radiu"), ale auto przed sprzedażą przechodzi pełen przegląd w salonie - wymiany płynów, filtrów itp.

Nie namawiam, ale może warto?

Napisano
  • Autor

No więc częściowo (narazie) się udało.

Jutro jadę z nim oglądać ... Peugeota 307 SW z 2006r 1.6 HDI 110KM.

Auto salonowe, bezwypadkowe 62 tys.km. z książkami i fakturami.

Wyposażenie jak to w polskich autach nie powala (ręczna klima) ale auto wydaje się być pewne ok.gif

Napisano
  • Autor

No i kupiliśmy - TEGO.

Wszystko jak w opisie tylko silnik zdiagnozowałem jako wersję 90KM a nie 110KM icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.