Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gazownik Kraków dobre wrażenie

Featured Replies

Napisano

Miałem problem z stag-iem - pojawiło się szarpanie na wolnych obrotach i check. Przeczyściłem listwę (valtek), ale nie pomogło.

Zdecydowałem się podjechać do serwisu na czyżynach (dawne BKZ Auto) autotest - okazało się, że jeden z wtryskiwaczy leje. I w sumie temat mógłby się zakończyć wymianą wtryskiwacza - natomiast jestem pod wrażeniem podejścia do tematu - wtryskiwacz został wymieniony, listwa skalibrowana i instalka zestrojona przy użyciu skanera OBD, analizatora spalin i programu AC równocześnie. Dodatkowo żadne moje pytanie nie zostało bez odpowiedzi.

U żadnego z wcześniej obsługujących mnie gazowników takiego podejścia nie odnotowałem - był laptop z programem AC, autokalibracja i jazda.

Napisano

Podzielili się po długoletniej współpracy, a ja się pogubiłem, kto teraz czym rządzi (LPG, serwis, SKP), sądząc jednak po podejściu, wydaję mi się, że ten autotest należy do A. Burdy.

P.S. Trochę ich znam, bo pracuję w budynku obok na PK i u nich (jak byli razem) zakładałem gaz do swojego Lanosa.

Napisano
  • Autor

> Podzielili się po długoletniej współpracy, a ja się pogubiłem, kto

> teraz czym rządzi (LPG, serwis, SKP),

Wygląda mi to tak - SKP i przyległy do niej serwis to firma "Karat", która zaczyna też zajmować się gazem.

Autotest to rzeczywiście A.Burda - czy jesteś zadowolony z usług ? Bo zaczynam rozważać gazowanie aveo - poprawia się relacja ceny lpg/noPb - i z nim o tym rozmawiałem, potrafił bardzo sensownie opisać wady i zalety różnych rozwiązań - nie na zasadzie "stag jest dobry". Jedyny minus tej rozmowy to taki, że jakbym wiedział to co wiem teraz to do rezzo bym raczej staga nie założył, ewentualnie z innymi wtryskami.

No i trzecia firma, czyli druga która powstała z BKZ.

Napisano

Ten Adam to jest podobno w porządku gość i ma o LPG pojęcie. A wiem to stąd, że dobrze znają się z nim moi starsi koledzy z pracy.

Natomiast drugi z byłych wspólników to typ "prezesa", taki lekki bufon. Jak zakładałem gaz, to rozmawiałem akurat z nim.

Co do samego montażu i późniejszych kontaktów z tym związanych, to mam pewne zastrzeżenia, ale jak słyszę, co inni gaziarze robią to i tak myślę, że jest OK.

Napisano

> Ten Adam to jest podobno w porządku gość i ma o LPG pojęcie. A wiem

> to stąd, że dobrze znają się z nim moi starsi koledzy z pracy.

> Natomiast drugi z byłych wspólników to typ "prezesa", taki lekki

> bufon.

Tu sie zgodze waytogo.gif chcial mi remont glowicy robic a pasek rozrzadu byl przestawiony spineyes.gif

Ja tez sie pogubilem !!! bylem na przegladzie w dawnym BKZ u Pana Zięcia - w sumie elegancko bez zastrzezen... potem zaczelo mi sie cos dziac z instalka i zadzwonilem pod stary numer a tam mnie skierowali do Pana Adama. Dopiero tam sie dowiedzialem o podziale. Ale gdzie serwisowac instalke na gwarancji? od Pana Zięcia dostalem list w ktorym pisze ze tylko firma "Karat" jest uprawniona do obslugi instalacji BRC i jest na liscie firmy Czekram...

Napisano

> Tu sie zgodze chcial mi remont glowicy robic a pasek rozrzadu byl

> przestawiony

> Ja tez sie pogubilem !!! bylem na przegladzie w dawnym BKZ u Pana

> Zięcia - w sumie elegancko bez zastrzezen... potem zaczelo mi

> sie cos dziac z instalka i zadzwonilem pod stary numer a tam

> mnie skierowali do Pana Adama. Dopiero tam sie dowiedzialem o

> podziale. Ale gdzie serwisowac instalke na gwarancji? od Pana

> Zięcia dostalem list w ktorym pisze ze tylko firma "Karat" jest

> uprawniona do obslugi instalacji BRC i jest na liscie firmy

> Czekram...

Możliwe, że tak jest, tylko skąd Zięć będzie teraz miał know how, to nie wiem, bo wcześniej specjalistą od spraw czysto technicznych był właśnie A. Burda?

Napisano

> Możliwe, że tak jest, tylko skąd Zięć będzie teraz miał know how, to

> nie wiem, bo wcześniej specjalistą od spraw czysto technicznych

> był właśnie A. Burda?

No nie wiem... w kazdym badz razie to jest samobójstwo zeby 2 zaklady były praktycznie w jednym miejscu spineyes.gif

Jeszcze jedna smieszna sprawa.... jak bylem na przegladzie u Zięcia na ksiazeczke gwarancyjnej przyczepili mi swoja wizytówke a jak byłem u Burdy to odczepili wizytówke Ziecia i dali swoja zlosnik.gif

Napisano

> No nie wiem... w kazdym badz razie to jest samobójstwo zeby 2

> zaklady były praktycznie w jednym miejscu

może sobie poradzą, albo zostanie lepszy wink.gif

kiedyś już opisywałem swoją wizytę u nich - krótko mówiąc olali mnie i kazali spadać 270751858-jezyk.gif

może teraz jak mają "wewnętrzna" konkurencję to się zmieni wink.gif

Napisano

To ja nie kumam, kto robi BRC a kto Staga? Są na miejscu 2 firmu, poprosze o nazwy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.