Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odczucia weekendowe

Featured Replies

Napisano

Tak sie zlozylo ze akurat w ten weekend troche musialem pojezdzic. Jako ze staram sie jezdzic rozsadnie i przepisowo tak tez jechalem przestrzegajac ograniczen i na niezabudowanym sunąc sobie kolo 100-110km/h. pomijam fakt ze notorycznie mijali mnie jacys kamikadze w miejscach bynajmniej nie do konca przeznaczonych na wyprzedzanie. jednak najgorsze bylo to ze w piatek i sobote jezdzac po dorgach mazowsza i lubelszczyzny zaobserwowalem dziwne zjewisko - dla mnei wrecz niebezpieczne. otoz kierownicy ktorzy mnie wyprzedzali mimo iz nic nie jechalo z przeciwka manewr wyprzedzania wykonywali blisko mojej lewej strony a konczyli go wjezdzajac dosc blisko przed moja maske. I to wrecz notorycznie. wiec sie zastanawiam czy to jakas nowa swiecka tradycja czy co?? Swoja droga wracajac wczroaj do wawy wszyscy manewr wyprzedzania mozna powiedziec wykonywali z zachowaniem zasad bezpieczenstwa. WIec skad sie takie czlowieki biora?

Pozdr

Paweł

Napisano

> otoz kierownicy ktorzy mnie wyprzedzali mimo iz nic nie jechalo

> z przeciwka manewr wyprzedzania wykonywali blisko mojej lewej

> strony a konczyli go wjezdzajac dosc blisko przed moja maske. I

> to wrecz notorycznie.

Mi się tak kilka razy zdarzyło po zmianie auta na średnie dostawcze ... tyle że rozpędzałem maszynę i zmieniałem pas będą metr od poprzedzającego mnie auta. Szybko wyczułem dłuuuzszy przód na szczęście. Ale też zauważyłem takich co jeżdżą tak bo nie chcą zjeżdżać na drugi pas tylko często spychają Cie na pobocze. screwy.gif

Napisano

> Tak sie zlozylo ze akurat w ten weekend troche musialem pojezdzic.

> Jako ze staram sie jezdzic rozsadnie i przepisowo tak tez

> jechalem przestrzegajac ograniczen i na niezabudowanym sunąc

> sobie kolo 100-110km/h. pomijam fakt ze notorycznie mijali mnie

> jacys kamikadze w miejscach bynajmniej nie do konca

> przeznaczonych na wyprzedzanie. jednak najgorsze bylo to ze w

> piatek i sobote jezdzac po dorgach mazowsza i lubelszczyzny

> zaobserwowalem dziwne zjewisko - dla mnei wrecz niebezpieczne.

> otoz kierownicy ktorzy mnie wyprzedzali mimo iz nic nie jechalo

> z przeciwka manewr wyprzedzania wykonywali blisko mojej lewej

> strony a konczyli go wjezdzajac dosc blisko przed moja maske. I

Jak cały czas wyprzedzają "na styk", to im to pewnie weszło w krew i nawet jak nic nie jedzie z przeciwka, to "odruchowo" tak robią.

> to wrecz notorycznie. wiec sie zastanawiam czy to jakas nowa

> swiecka tradycja czy co?? Swoja droga wracajac wczroaj do wawy

> wszyscy manewr wyprzedzania mozna powiedziec wykonywali z

> zachowaniem zasad bezpieczenstwa. WIec skad sie takie czlowieki

> biora?

> Pozdr

> Paweł

Bo te "człowieki", to pewnie wiecznie się gdzieś śpieszący przedstawiciele handlowi, a wczoraj była niedziela, to ich niewielu na drogach było, a jeżeli byli, to jechali z rodzinami i prywatnie, więc się im może mniej spieszyło grinser006.gif

Napisano

To sie robi pomalu normalne chociaz wydaje mi sie ze glownie tak jezdza mlodzi gniewni w starych bumach albo golfach trojkach. Wczoraj jeden taki dwojka wyprzedzil mnie w korku wyjezdzajac na czolowke tirowi i gdybym nie zrobil mu miejsca (wloklem sie za jakims lublinem) to albo zepchnalby mnie albo tir by go zczolowkowal. Po co to zrobil to niewiem. Obserwuje tez duzo ludzi ktorzy nie potrafia jechac za kims. Chocby niewiadomo co to musza wyprzedzic.Chodzi mi o takie cos ze miedzy wioskami wyprzedze jakiegos mlodego, zaraz zaczyna sie teren zabudowany, ja zwolnie a on kombinuje jak mnie wyprzedzic. A wie dobrze ze za zabudowanym itak znowu go wyprzedze. I jak mu sie uda w nastepnej wiosce czy na jakichs swiatlach podgonic to znowu kombinuje jakby wyprzedzic. Po jaka cholere tak robia to niewiem. Ale moze stad wzielo sie to ze niektorzy przyspieszaja jak sie ich wyprzedza. No chyba ze to podobni ludzie ktorzy tez maja jakas chorobe ktora nie pozwala im jechac za kims.

Ale tak jest i dopoki sie nie rozwala to nie zmadrzeja

Napisano

Witam serdecznie.

Przyczyny są pewnie rożne. Jedni z przyzwyczajenia inni żeby Cię postraszyć i ukarać za wolna jazdę próbując wskazać Ci siła Twoje miejsce na drodze, jeszcze inni robią to nieświadomie.

Teraz tylko pytanie która grupa jest liczniejsza na prowincji?

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.