Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator, licznik i radio....

Featured Replies

Napisano

Witam, pisze z sąsiedniego kącika (panda).

Kumpel ma punto II i ma dość dziwmy problem...

Auto pali, wszystko gra, ale jak wstawi do garażu przychodzi po 3h to radio jest rozkodowane, licznik i godzina skasowana, po jakimś czasie radio się samoistnie odpala i gra samo w garażu. Kumpel myślał że to akumulator, został on wymieniony i nadal to samo...

P.S dodam jeszcze że od czasu do czasu pali mi się kontrolka od poduszki...

Pomożecie?

Napisano

> Witam, pisze z sąsiedniego kącika (panda) (...) .

a nie ma problemu z ladowaniem ? kontrolka poduchy moze wywalic jak jest slaby aku , ogolnie wszystkie te objawy na to by wskazywaly hmm.gif

Napisano

> Witam, pisze z sąsiedniego kącika (panda) (...) .

gdzies mu prad ucieka,moze przez radio,znajoma miala podobnie w suzuki dopiero jak wyjela radio pomoglo. Sprawdz czy jest dobrze podlaczone .

Napisano

Niech zmierzy prąd pobierany na postoju

rozpinasz jedną z klem akumulatora , miernik ustawiasz w pozycję 10A-(prad stały)kabelek jeden w mierniku w gnieździe com drugi kabelek zmieniasz na gniazdo oznaczone 10 A DC .teraz mierzymy przykładając kabelek jeden do przewodu który odpieleś a drugi przewód przykładasz do wolnej klemy .odczytujesz wartość prądu po ok 7sek .prawidłowy prąd p0dczas postoju auta ma nie przekraczać 35mA.

Napisano

Ja jak odłączę akumulator i podepnę go ponownie to też samoczynnie załącza mi się radio, czyli można wywnioskować że występować u niego przerwa w dopływie prądu. Niech sprawdzi dobrze przewody masowe i samo podpięcie pod aku może jest gdzieś luźny przewód lub zaśniedziały i występują przerwy w dopływie prądu.

Napisano

> po ok 7sek .prawidłowy prąd p0dczas postoju auta ma nie

> przekraczać 35mA.

W rzeczywistosci ta wartosc jest nie do uzyskania smirk.gif

Tyle to sam oszczedny alarm pobiera w stanie spoczynku, a gdzie jeszcze inne urzadzenia.

Napisano

> Ja jak odłączę akumulator i podepnę go ponownie to też samoczynnie

> załącza mi się radio, czyli można wywnioskować że występować u

> niego przerwa w dopływie prądu.

To zalezy od radia. Wiekszosc obecnie produkowanych nie zalacza sie automatycznie po podlaczeniu do zasilania.

Napisano

> W rzeczywistosci ta wartosc jest nie do uzyskania

> Tyle to sam oszczedny alarm pobiera w stanie spoczynku, a gdzie

> jeszcze inne urzadzenia.

35 mA mi łykał przy wyłączonym alarmie jak sprawdzałem z 1,5 roku temu. Radio fabryczne, nie było suba ani zmieniarki. Reszta seria.

Napisano

> 35 mA mi łykał przy wyłączonym alarmie jak sprawdzałem z 1,5 roku

> temu. Radio fabryczne, nie było suba ani zmieniarki. Reszta

> seria.

No ale zaloz kazde inne radio niefabrycznie i nie ma sily aby uzyskac taki prad.

A jesli ktos ma jeszcze np: domykanie szyb, podokladane do alarmu czujniki aktywne (uderzeniowy, wstrzasowy, na wybicie szyby, itd) to robi sie od razu z 80mA sick.gif . U mnie sam komputer od gazu ciagnie prawie 40mA oslabiony.gif

EDIT:

U mnie przy wylaczonym alarmie na obecna chwile jest ponad 200mA icon_eek.gifoslabiony.gif , ale to glownie przez radio.

Na szczescie do alarmu jest dolozony przekaznik od domykania szyberdachu, odlaczajacy jedno z napiec jego sterownika. Wiec go wykorzystam i podlacze do niego radio, CB i pewnie cos jeszcze. Po zalaczeniu alarmu prad bedzie sporo mniejszy od tych ponad 200mA.

A jesli chodzi w zmacniacze, to powiem ze u mnie 2 wzmaki + kondensator w statnie spoczynku pobieraja 8mA wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.