Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat Ibiza 1.9 TDI GT 110 PS - info

Featured Replies

Napisano

Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów !

Otóż przymierzam się powoli do zmiany autka,i poważnie się zastanawiam nad w/w czyli Seatem Ibizką 1.9 TDI GT 110 PS koniecznie jeszcze w starej budzie (93-99) i najlepiej z tego ostatniego rocznika czyli 99,i chciałem zasięgnąć kilka opinii na temat tego autka.

Celowo wybrałem diesla gdyż jest to najmocniejszy i najekonomiczniejszy motor z tych starszych Ibiz,może osiągi nie są porażające,ale rekompensuje to ekonomia,gdyż z tego co wiem przeciętnie spala taka Ibiza w mieście od 5.5-6.5 litra na 100 km,moment też ma nienajgorszy bo 230 Nm,a do paki rozpędza sie w nieco ponad 10 sekund,czyli też nie jest źle smile.gif

Jakie ogólnie są te silniki,awaryjne czy raczej nie ma z nimi problemów ?

Celowo wybrałem wersję GT 110 PS w serii bo jest to najmocniejszy diesel z tych starszych Ibizek,a zarazem bardzo oszczędzny,a o to głównie mi właśnie chodzi smile.gif

Jest jeszcze 1.9 TDI 90 PS ale tego to bym sobie raczej odpuścił...

Do posiadaczy :

Jak Wam się generalnie sprawują te autka,mają jakieś większe wady czy raczej spisują się bez większych problemów ?

Jakie są blachy ?

Warto w ogóle kupować tą wersję właśnie ?

Jeśli był już kiedyś jakiś podobny temat to najmocniej przepraszam,ale szukałem i niestety nie znalazłem nic konkretnego w archiwum odnośnie tej właśnie wersji,tak więc w razie czego proszę moda o zablokowanie tematu...

Z góry Bardzo Serdecznie Dziekuję za ewentualne odpowiedzi i Pozdrawiam Wszystkich 893goodvibes.gif

Napisano

Ja nigdy takowego nie posiadałem, ale znam dwie osoby które ładnych parę lat dokladnie takimi Ibizkami (110) sie poruszały. Ile razy było rozmawiane, tyle razy wypowiadały się w samych superlatywach - całkowite zero problemów zarówno pod względem mechanicznym jak i blacharskim w sensie rdzy (po nie mówie o innych problemach typu niewidzialny słupek czy niewidzialne drzwi do garażu:)

Obydwie te osoby kupiły Ibizki sprowadzone, wiec nie były pierwszymi właścicielami.

Spalanie rzeczywiscie bylo smiesznie małe (ale to raczej PSJ był)

Jakbym miał wybrać pomiedzy 90KM a 110KM to wolałbym tą mocniejsza wersje - w życiu trzeba mieć odrobine przyjemności:) - choć estetycznie ten samochód średnio mi się podoba - oczywiście rzecz gustu.....

Pozdrawiam

Napisano

ja mam ibize 1,9TDI 110KM wersja EVO 98/99... podobno od wersji GT rozni sie tym ze ma krotsza skrzynie biegow i wieksze hamulce z przodu...

autko jest fajne, ekonomiczne i dynamiczne... mam wersje bez klimy i w miescie pali mi okolo 4,5-5litrow (w korkach 6-6,5l) jesli zmieniasz biegi ponizej 2000obr/min to potrafi spalic nawet 4 litry...

auto jest twarde przez co plastiki skrzypia, czasem sa problemy z przekladnia kierownicza no ale to moga byc przypadki jednostkowe (jednakze ja musialem ja wymienic)

olej zmieniam co 10000km i z autem jak narazie nie ma problemow... obecnie auto ma przejechane 165tys km

na wiosne czeka mnie wymiana rozrzadu (okolo 270zl plus robocizna plus pompa wody okolo 150zl)

autko jest lepiej wyposazone od wersji TDI 90KM (no i wersja slabsza ma z tylu bebny a 110KM ma juz tarcze...)

jesli chcesz jezdzic ekonomicznie, dynamicznie i bezproblemowo to spokojnie moge polecic Ibize 1,9TDI 110KM

mam dwoch znajomych ktorzy maja wersje GT TDI i sa rowniez zadowoleni...

obecnie moje autko jest po lekkich modyfikacjach i setke robi w 7,6s. co mozna uznac za dobry wynik (szczegolnie dla diesla)

Napisano
  • Autor

Witam Ponownie !

Czyli zwykła wersja 1.9 TDI 110 KM ma krótszą skrzynkę niż wersja GT ? smile.gif

Ale jaja - ja bym pomyślał że jest całkowicie odwrotnie 893goodvibes.gif

Podobnie zdziwiły mnie też te większe hample z przodu confused.gif

Czy różniły się może czymś jeszcze ?

Ale osiągi w wersji GT i zwykłej 110 KM są rozumiem takie same ??

Zaś wersję GT się chyba poznaje m.in. po białych zegarach w standardzie ??

Bo chyba tylko ona właśnie takie miała seryjnie...

Jeśli chodzi o pochodzenie to raczej napewno będe sobie ją chciał sprowadzić,np. z niemiec...

To rozrząd widzę wcale nie jest drogi jeśli 270 zł,myślałem że o wiele droższe są rozrządy do diesli smile.gif

Jeśli chodzi o spalanie to faktycznie bardzo malutko Ci pali,ale masz racje dużo tutaj zależy od jazdy i kierowcy smile.gif

Z góry jeszcze raz Wam Panowie dziękuje za odpowiedzi smile.gif

Pozdro Pozdro

Napisano

> Witam Ponownie !

> Czyli zwykła wersja 1.9 TDI 110 KM ma krótszą skrzynkę niż wersja GT

> ?

> Ale jaja - ja bym pomyślał że jest całkowicie odwrotnie

> Podobnie zdziwiły mnie też te większe hample z przodu

> Czy różniły się może czymś jeszcze ?

> Ale osiągi w wersji GT i zwykłej 110 KM są rozumiem takie same ??

> Zaś wersję GT się chyba poznaje m.in. po białych zegarach w

> standardzie ??

> Bo chyba tylko ona właśnie takie miała seryjnie...

> Jeśli chodzi o pochodzenie to raczej napewno będe sobie ją chciał

> sprowadzić,np. z niemiec...

> To rozrząd widzę wcale nie jest drogi jeśli 270 zł,myślałem że o

> wiele droższe są rozrządy do diesli

> Jeśli chodzi o spalanie to faktycznie bardzo malutko Ci pali,ale masz

> racje dużo tutaj zależy od jazdy i kierowcy

> Z góry jeszcze raz Wam Panowie dziękuje za odpowiedzi

> Pozdro Pozdro

110tka wystepowala w dwoch wersjach GT i limitowanej EVO...

wersja GT ma hamulce z przodu 256mm a wersja Evo 280mm (zgodnie z katalogiem Zimmermanna)

w wersji GT 100km/h osiaga sie na III biegu a w wersji Evo na IV biegu... (IV i V bieg w obu skrzyniach jest chyba taki sam)

wiec nie wydaje mi sie ze wersja EVO byla taka zwykla...

aha w Evo zegary tez sa biale...

Napisano

Mammoth a powiedz mi czy pali Ci po tych "drobnych "modyfikacjach , jak to okresliles, (lol) tez tak samo czy cos sie zmienilo?? i jak bys rabka tajemnicy ukazal to co zmieniles ze setke walisz w 7.6 sec.????

Napisano

> Mammoth a powiedz mi czy pali Ci po tych "drobnych "modyfikacjach ,

> jak to okresliles, (lol) tez tak samo czy cos sie zmienilo?? i

> jak bys rabka tajemnicy ukazal to co zmieniles ze setke walisz w

> 7.6 sec.????

wartosc przyspieszenia zmierzona na G-Techu... jest to wynik powtarzalny na 2 roznych uzadzeniach... dla potwierdzenia autko na ostatnich zawodach wykrecilo 16,01s na 1/4 mili (mielac na pierwszych dwoch biegach... jesli zapodam sliki mysle ze srednia 15tka bedzie w zasiegu... no powiedzmy 15,6Xs)

auto pali nieznacznie wiecej (ciezko to okreslic bo sie wiecej depcze)

po modyfikacjach auto lepiej jezdzi gora...

wiekszy IC umieszczony centralnie, nowe sterowniki, zwiekszone dolatowanie... to tyle narazie...

Napisano
  • Autor

> 110tka wystepowala w dwoch wersjach GT i limitowanej EVO...

> wersja GT ma hamulce z przodu 256mm a wersja Evo 280mm (zgodnie z

> katalogiem Zimmermanna)

> w wersji GT 100km/h osiaga sie na III biegu a w wersji Evo na IV

> biegu... (IV i V bieg w obu skrzyniach jest chyba taki sam)

> wiec nie wydaje mi sie ze wersja EVO byla taka zwykla...

> aha w Evo zegary tez sa biale...

Czyli w końcu która wersja jest szybsza w serii (dzięki skrzyni ) GT czy ta EVO ?

Bo już sie pogubiłem ale obstawiam że wersja EVO jest szybsza dzięki krótszej skrzyni w stosunku do GT (skoro 100 km/h w GT osiąga sie na trójce a w EVO na czwórce )

Dobrze kumam ?

Wersja GT ma chyba do paki nieco ponad 10 sekund (10.3 albo 10.5 - różnie podają ) a EVO ?

Zaznaczam że oczywiście cały czas chodzi mi o starą ibizke czyli tą 93-99...

Czyli generalnie różnice pomiędzy GT a EVO mogę dostrzec po większych hamplach z przodu właśnie ?

Spalanie podejrzewam w obu wersjach jest takie samo lub podobne ?

Czy zatem V max'y w EVO i GT są te same ?

No i najważniejsza sprawa - jak sie sprawuje turbinka i jaki olejek lejesz do silniczka (syntetyk,półsyntetyk ? )

To chyba tyle - z góry thx za kolejne info smile.gif

Pozdro Pozdro

Napisano

> Czyli w końcu która wersja jest szybsza w serii (dzięki skrzyni ) GT

> czy ta EVO ?

> Bo już sie pogubiłem ale obstawiam że wersja EVO jest szybsza dzięki

> krótszej skrzyni w stosunku do GT (skoro 100 km/h w GT osiąga

> sie na trójce a w EVO na czwórce )

> Dobrze kumam ?

> Wersja GT ma chyba do paki nieco ponad 10 sekund (10.3 albo 10.5 -

> różnie podają ) a EVO ?

> Zaznaczam że oczywiście cały czas chodzi mi o starą ibizke czyli tą

> 93-99...

> Czyli generalnie różnice pomiędzy GT a EVO mogę dostrzec po większych

> hamplach z przodu właśnie ?

> Spalanie podejrzewam w obu wersjach jest takie samo lub podobne ?

> Czy zatem V max'y w EVO i GT są te same ?

> No i najważniejsza sprawa - jak sie sprawuje turbinka i jaki olejek

> lejesz do silniczka (syntetyk,półsyntetyk ? )

> To chyba tyle - z góry thx za kolejne info

> Pozdro Pozdro

a wiec po kolei... temat ten az zmusil mnie do tego zeby pogadac z kumplem bo ma GT 110TDI i 100km/h ma na III biegu przy okolo 4200obr/min ja wtedy mam okolo 85km/h

wersja evo w serii jest o kilka setnych szybsza do setki dzieki skrzyni biegow...

IV i V bieg jest taki sam wiec V-max jest juz taki sam...

olej leje Mobil 1 5W50 wchodzi tam 3,8litra (lałbym Motula ale jest on 4 razy drozszy za lit od Mobila a mobil wcale taki najgorszy nie jest...)

turbinka sprawuje sie dobrze nie moge zbytnio narzekac... ale na wysokich obrotach zdaza jej sie juz przepuscic troche oleju wiec przy wymianie rozrzadu przy 180tys km bedzie trzeba ja wymienic na inna (a ze to niewielka roznica w kosztach to odrazu bedzie zmieniona na wieksza...)

Napisano
  • Autor

> a wiec po kolei... temat ten az zmusil mnie do tego zeby pogadac z

> kumplem bo ma GT 110TDI i 100km/h ma na III biegu przy okolo

> 4200obr/min ja wtedy mam okolo 85km/h

> wersja evo w serii jest o kilka setnych szybsza do setki dzieki

> skrzyni biegow...

> IV i V bieg jest taki sam wiec V-max jest juz taki sam...

> olej leje Mobil 1 5W50 wchodzi tam 3,8litra (lałbym Motula ale jest

> on 4 razy drozszy za lit od Mobila a mobil wcale taki najgorszy

> nie jest...)

> turbinka sprawuje sie dobrze nie moge zbytnio narzekac... ale na

> wysokich obrotach zdaza jej sie juz przepuscic troche oleju wiec

> przy wymianie rozrzadu przy 180tys km bedzie trzeba ja wymienic

> na inna (a ze to niewielka roznica w kosztach to odrazu bedzie

> zmieniona na wieksza...)

Rozumiem,a jaki jest koszt takiej większej turbiny ? (masz na myśli tą z diesla 130 KM czy z tego jeszcze mocniejszego 160 KM ?? smile.gif )

Albo jaki jest koszt REGENERACJI starej turbiny ?

Kumpel regenerował turbine ale w benzyniaku i zapłacił zdaje sie 1000 zł,i w cenie mial chyba właśnie wymiane uszczelniaczy...

A jakie to koszta są w dieslu ?

Z góry dzięks i Pozdrówka

Napisano

> Rozumiem,a jaki jest koszt takiej większej turbiny ? (masz na myśli

> tą z diesla 130 KM czy z tego jeszcze mocniejszego 160 KM ?? )

> Albo jaki jest koszt REGENERACJI starej turbiny ?

> Kumpel regenerował turbine ale w benzyniaku i zapłacił zdaje sie 1000

> zł,i w cenie mial chyba właśnie wymiane uszczelniaczy...

> A jakie to koszta są w dieslu ?

> Z góry dzięks i Pozdrówka

w silnikach 1,9TDI turbina jest razem z kolektorem... koszt uzywki z gwarancja to okolo 800-900zl nowej ceny zaczynaja sie od 1500zl...

koszty regeneracji to zazwyczaj 800-1300zl

ja chce wymienic turbine z mojej standardowej AFN'ki na turbine z ARL'a (150KM) dostanie turbiny z wersji 163KM wystepujacej w ibizie Cupra i fabii RS graniczy z cudem...

do kosztow wymiany turbiny nalezy doliczyc koszty z montazem, przerobieniem flanszy wydechu, mocowan rur idacych z intercoolera i nowe stojenie auta pod ta modyfikacje...

Napisano
  • Autor

> w silnikach 1,9TDI turbina jest razem z kolektorem... koszt uzywki z

> gwarancja to okolo 800-900zl nowej ceny zaczynaja sie od

> 1500zl...

> koszty regeneracji to zazwyczaj 800-1300zl

> ja chce wymienic turbine z mojej standardowej AFN'ki na turbine z

> ARL'a (150KM) dostanie turbiny z wersji 163KM wystepujacej w

> ibizie Cupra i fabii RS graniczy z cudem...

> do kosztow wymiany turbiny nalezy doliczyc koszty z montazem,

> przerobieniem flanszy wydechu, mocowan rur idacych z

> intercoolera i nowe stojenie auta pod ta modyfikacje...

OK wielkie dzięki stary - o to mi właśnie chodziło !

Jeszcze raz thx ok.gif

Pozdro 893goodvibes.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> OK wielkie dzięki stary - o to mi właśnie chodziło !

> Jeszcze raz thx

> Pozdro

musze sie pochwalic, zrobilem wydech w autku , uszczelnilem dolot (bo mam z tym problemy po wymianie IC na wiekszy) i postanowielm w nocy troche pojezdzic i sprobowac na 3ce pojechac i sprawdzic V-max... no i udalo mi sie dobic do setki ale obroty przekroczyly 4500obr/min (a u mnie przbieg mocy i momentu jest taki ze najkozystniej zmienia sie biegi przy 4100-4250obr/min)

w seryjnej 1,9TDI GT setka wypada przy 4100obr/min...

Napisano
  • Autor

> musze sie pochwalic, zrobilem wydech w autku , uszczelnilem dolot (bo

> mam z tym problemy po wymianie IC na wiekszy) i postanowielm w

> nocy troche pojezdzic i sprobowac na 3ce pojechac i sprawdzic

> V-max... no i udalo mi sie dobic do setki ale obroty

> przekroczyly 4500obr/min (a u mnie przbieg mocy i momentu jest

> taki ze najkozystniej zmienia sie biegi przy 4100-4250obr/min)

> w seryjnej 1,9TDI GT setka wypada przy 4100obr/min...

Witam !

Czyli faktycznie ta wersja EVO w serii jest szybsza do setki od GT dzięki właśnie tej krótszej trójce (niby "TYLKO" 400 obrotów ale jednak idzie to odczuć),co prawda jest to pewnie 0.5-1 sekunda ale zawsze to coś smile.gif

A czy przy tych 4500 rpm odcinało Ci już ?

Bo z tego co widać na zegarach ibizy (KLIK) to odcina właśnie jakoś powyżej 4500 rpm (chyba 4750 ) smile.gif

Btw. na motonews znalazłem całe info o tej wersji 1.9 TDI 110 KM .:: LINK ::. w starej budzie jeszcze (93-99) ale nigdzie nie pisze że jest to GT,ponadto jest napisane że z tyłu były bębny a w 110 KM przecież były już tarcze confused.gif

Chyba że były dwie wersje 1.9 110 KM - zwykła i GT ?

Troche się już po prostu pogubiłem grinser006.gif

Z góry dziękuje za info 893goodvibes.gif

Napisano

> Witam !

> Czyli faktycznie ta wersja EVO w serii jest szybsza do setki od GT

> dzięki właśnie tej krótszej trójce (niby "TYLKO" 400 obrotów ale

> jednak idzie to odczuć),co prawda jest to pewnie 0.5-1 sekunda

> ale zawsze to coś

> A czy przy tych 4500 rpm odcinało Ci już ?

> Bo z tego co widać na zegarach ibizy (KLIK) to odcina właśnie jakoś

> powyżej 4500 rpm (chyba 4750 )

> Btw. na motonews znalazłem całe info o tej wersji 1.9 TDI 110 KM .::

> LINK ::. w starej budzie jeszcze (93-99) ale nigdzie nie pisze

> że jest to GT,ponadto jest napisane że z tyłu były bębny a w 110

> KM przecież były już tarcze

> Chyba że były dwie wersje 1.9 110 KM - zwykła i GT ?

> Troche się już po prostu pogubiłem

> Z góry dziękuje za info

u mnie odcinka jest podobno kolo 4800 ale jak narazie nie sprawdzalem i nie mam zamiaru... (poza tym auto jest po programie wiec ma inna odcinke niz w serii)

w tym linku jest mala niescislosc z papierami homologacyjnymi

moje autko ma standardowe kapcie 195/45 16cali, masa bez klimy 1060kg, oczywiscie z tylu tarczowe , przod wentylowane 280mm,

zimowki mam 185/55 15 i felgi ledwo sie mieszcza z przodu bo hamulca sa spore...

szczerze powiem ciezko cos konkretnego znalesc w necie o poszczegolnych odmianach 110tek... wiec mozna uznac ze evo to odmiana GT i tyle... bo nawet w etce seatowskiej nie ma roznic (w ogole wersja evo nie jest wyszczegolniona... ale jeszcze poprzekopuje w wolnym czasie wiec moze czegos sie dowiem)

Napisano
  • Autor

> u mnie odcinka jest podobno kolo 4800 ale jak narazie nie sprawdzalem

> i nie mam zamiaru... (poza tym auto jest po programie wiec ma

> inna odcinke niz w serii)

> w tym linku jest mala niescislosc z papierami homologacyjnymi

> moje autko ma standardowe kapcie 195/45 16cali, masa bez klimy

> 1060kg, oczywiscie z tylu tarczowe , przod wentylowane 280mm,

> zimowki mam 185/55 15 i felgi ledwo sie mieszcza z przodu bo hamulca

> sa spore...

> szczerze powiem ciezko cos konkretnego znalesc w necie o

> poszczegolnych odmianach 110tek... wiec mozna uznac ze evo to

> odmiana GT i tyle... bo nawet w etce seatowskiej nie ma roznic

> (w ogole wersja evo nie jest wyszczegolniona... ale jeszcze

> poprzekopuje w wolnym czasie wiec moze czegos sie dowiem)

No właśnie odnośnie felg i kapci to zawsze zastanawiałem się czemu w wersji GT były już wkładane seryjnie 15",czy chodziło po prostu o "usportowienie" auta czy też o inne względy i jak sie dowiedziałem felgi 15" były konieczne ze względu na zastosowanie większych tarcz oraz większych zacisków właśnie (wersja GT - jak pisałeś tarcze 256 mm,zaś słabsza wersja 90 KM miała bodajże 239 mm przez co można było jeszcze stosować 14" ) a dowiedziałem się o tym dopiero jak napisałem do serwisu oponiarskiego netcar.pl czy można do takiej 110 KM GT zastosować jako zimówki 14 - stki o rozmiarze np. 185/60 R14 (czyli takim jak miała m.in. ibiza TDI 90 KM ) ze względu na niższą cenę zimówek w tym rozmiarze i wyższy profil (większy komfort w zimie i większe ugięcie boczne opony ) i gość właśnie napisał że w mocniejszym dieslu czyli GT 110 KM zastosowano większe zaciski i tarcze co uniemożliwa stosowanie felg mniejszych niż 15" smile.gif

Czy to właśnie dlatego wersja GT miała 15 - stki seryjnie ?

Zaś jeśli chodzi o Twoje hample to rozumiem że 16 - stki też są niemal nieuniknione przy tym rozmiarze tarcz (280 mm) skoro w wersji GT przy tarczach 256 mm trzeba już było stosować 15 - stki,więc szczerze mówiąc nie wiem jak Ci sie mieszczą te 15" smile.gif

Zaś jeśli chodzi o info odnośnie starszych ibizek 110 konnych to niestety masz racje,nie wiele na ten temat w necie można znaleźć,jak i nie wiele jest foruw samego seata,(głównie właśnie VW),kiedyś było forum STC podobnie jak klub,ale wszedłem ostatnio na ich strone i ku mojemu zaskoczeniu ujrzałem info że klub zaprzestał swojej działalności oslabiony.gif

Także generalnie nie wiele w necie znalazłem o ibizkach i różnic między nimi passed_out.gif

I ostatnia kwestia - jak Ci się jeździ na tych zimówkach 185/55 R15 w zimie - spoko czy jednak przydałby sie węższy wymiar ? (NIBY na zime zawsze zaleca się rozmiar węższy o 1 rozmiar - ze względu na większy nacisk na cm2,jednak diesel troszke rekompensuje ten nacisk,aczkolwiek wiele osób mówi że jak jest dobra zimówka i prawidłowa geometria - to swobodnie można jeździć w tym rozmiarze seryjnym co podaje producent,a w ostateczności nawet o jeden rozmiar szerszym )

Mam w sumie kumpla co miał w swojej ibizce GT na zimówkach właśnie kapcie 185/55 R15,gumy Dunlop SP WINTER SPORT M2 i bardzo je sobie chwalił...

Także to chyba tyle smile.gif

Z góry wielkie dzięki za pomoc i zainteresowanie tematem biglaugh.gif

Pozdrawiam Serdecznie 893goodvibes.gif

Napisano

w wersji GT wystepowaly 2 rodzaje alusow seryjnych 15tki (5cio ramienne) z dekielkami zaslaniajacymi sruby z logo seat'a

oraz 16tki firmy Ronal takie jak w wersji Cupra...

co do zimowek to wszystko zalezy od bieznika, stopnia jego zuzycia i wzoru... wiadomo ze im wiekszy nacis tym lepiej ogolnie nie narzekam ale musze uwazac bo auto juz na mokrym zrywa przyczepnosc powyzej 3500obr wiec na sniegu musi byc jeszcze gorzej...

tak jak pisalem u mnie 15tki wchodza niemal na styk ale nie ma problemow z jazda na takich wlasnie felgach

co do komfortu to ciezko mi cos powiedziec bo moje autko jest obnizone utwardzone i ma rozporke i jest bardzo sztywne wiec jazda po Polskich ulicach miast niesie za soba wiele wrazen hy hy...

ibizka TDI to bardzo wdzieczne auto jesli wklada sie w nie troche serca dlatego goraco polecam takie auto...

Napisano
  • Autor

> w wersji GT wystepowaly 2 rodzaje alusow seryjnych 15tki (5cio

> ramienne) z dekielkami zaslaniajacymi sruby z logo seat'a

> oraz 16tki firmy Ronal takie jak w wersji Cupra...

Rozumiem,a potrafisz powiedzieć jaka wersja hamulców jest w TEJ ibizce ? (czy jest to 256 czy 280 mm )

Jeśli chodzi o felgi to od razu mówie że są to 15 - stki (7 cali ET 37 )

Czy potrzebujesz raczej fotki całego auta z boku żeby porównać przod z tyłem ?

Jest to fotka chyba przedniego koła o ile się nie myle smile.gif

A odnośnie tych seryjnie montowanych felg 16" od cupry to masz na myśli TE ?

Pozdrówka

Napisano

> Rozumiem,a potrafisz powiedzieć jaka wersja hamulców jest w TEJ

> ibizce ? (czy jest to 256 czy 280 mm )

> Jeśli chodzi o felgi to od razu mówie że są to 15 - stki (7 cali ET

> 37 )

> Czy potrzebujesz raczej fotki całego auta z boku żeby porównać przod

> z tyłem ?

> Jest to fotka chyba przedniego koła o ile się nie myle

> A odnośnie tych seryjnie montowanych felg 16" od cupry to masz na

> myśli TE ?

> Pozdrówka

te 16tki to wlasnie te o ktorych mowilem a co do fotki hamulcow to powiem ci szczerze ze wygladaja jak tylne hy hy...

wrzuc moze fotke calego auta to bede mial jakies porownanie ja moge wrzucic fotki mojego autka na 15tkach...

fotka moze malo aktualna obecnie no ale troche widac hamulce z przodu (felgi to 15tki)

275627987-ibiza.jpg

post-25768-14352465292456_thumb.jpg

Napisano

> Rozumiem,a potrafisz powiedzieć jaka wersja hamulców jest w TEJ

> ibizce ? (czy jest to 256 czy 280 mm )

> Jeśli chodzi o felgi to od razu mówie że są to 15 - stki (7 cali ET

> 37 )

Wygląda to na tył. Qmpel miał Ibib 110KM z tarczami 280mm z przodu na felgach oryginałach 15'' to mniej więcej kojarzę jak to wyglądało.

A co to za ruda na rancie? hmm.gif

> Czy potrzebujesz raczej fotki całego auta z boku żeby porównać przod

> z tyłem ?

Daj rzut z boku albo coś o nieco większej rozdzielczości lub trochę lepiej oświetlone.

> Jest to fotka chyba przedniego koła o ile się nie myle

Chyba jednak tył albo bardzo nierówno zużyta tarcza...

PZDR

Napisano
  • Autor

Jednak mieliście Panowie racje,to faktycznie fotka tylnego koła,sorki za niedopatrzenie wink.gif

Tutaj daje fotki całego boku,niewiele widać ale może akurat zdołacie ocenić smile.gif

FOTKA 1

FOTKA 2

A poniżej fotki tej samej ibizki z tym że już na 16 - stkach :

FOTKA 3

FOTKA 4

Z góry dzięki za pomoc smile.gif

EDIT :

Oczywiście moje pytanie o wielkość hamulców w tej ibizie jest nadal aktualne smile.gif

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.