Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KOntrolka poduszki powietrznej.

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam maly problemik, dzisiaj wsiadłem do mojej maszynki odpaliłem przejechałm sie kawałek , wszystko OK, wróciłm do domu postało autko jakieś 5 minutek odpaliłem ponownie, przejechałem jakieś 400m zabrałem znajomego i nagle zauważyłem że zapaliła mi się kontrolka od poduszek shocked.gif

więc zgasiłem silnik odczekałem chwilke i odpaliłem ponownie, a tu zonk... kontrolka zgasła na ułamek sekundy i zapaliła się ponownie, Pytanie gdzie mam tom mojom maszynke popieścić żeby przestała razić mnie po oczach confused.gif

Napisano

, Pytanie gdzie mam tom mojom maszynke popieścić żeby

> przestała razić mnie po oczach

Jest zima, wilgoć. Prawdopodobnie styki przy sterowniku. Jeżeli masz kilka poduszek, sprawdź na kompie, która wywala błąd.

Napisano

> przejechałem jakieś 400m zabrałem znajomego

> i nagle zauważyłem że zapaliła mi się

> kontrolka od poduszek

Z tego opisu wynika że przyczyną problemu może być czujnik obecności pasażera .

Manual masz zawarty w starszych postach .

Napisano
  • Autor

chyba trafiłeś w sedno, ponieważ kontrolka zapaliła mi się (nie jestem pewien na 100% ale tak na 99%) kiedy kumpel wsiadł, silnik był wówczas na chodzie.

Napisano

mi tez zapaila sie kontrolka od poduszki, bylem u dwoch majstrow z kompami, ale niestety nie wykasowali bledu-nie mogli nawet polaczyc sie ze sterownikiem od poduszki-wydane 2x po 50 pln, dopiero w aso wykasowali-diagnoza jakis wyłacznik spiralny w kierownicy-ok 500 pln-ale na razie sie nie zapala wiec nie zawracam sobie glowy-wykasowanie w aso 110 pln -ale pewno takie ceny sa wszedzie w aso

Napisano

bo sie podlaczali nie do tego gniazda co trzeba pod schowkiem jest jeszcze jedni gniazdo chyba do klimy zeby sie dostac do poduszek trzeba odkrecic schowek ja jak kupilem to mechanior tak sie podlaczal wedlug niego sterownik do wymiany i jezdzilem tak z rok dopiero ostatnio tak z glupa sie podlaczylem w domu i wszystko smiga wykasowalem bledy i jest ok

Napisano

czyli wtyczka do kompa od silnika to nie ta sama? rotfl.gif-to tylko widac jak sie znaja-niestety nie wiem gdzie podlaczyli sie w aso bo nie mogłem wejsc na warsztat-głupota-w koncu to moj samochod

Napisano

Wtyczka jest pod schowkiem. A twoja usterka to taśma która ma za zadanie połączenia z poduchą w kierownicy mimo żekręcisz nią na lewo i prawo. Swoją drogą nie zapłacił bym 2x50 zika za nie wykonaną usługę.

Napisano

dokladnie w ktorym miejscu?i czy w 1.2 tez tam jest?

co do zaplaty-niestety trzeba bylo,ale bylem pewien ze problem zniknie w koncu to tylko poduszka ale sie mylilem-a swoja droga jak to jest w inncy miastach- nie biora za nie wykonanie uslugi, czy samo podpiecie do kompa juz daje im 50 pln?

Napisano

> dokladnie w ktorym miejscu?i czy w 1.2 tez tam jest?

Wsadź rękę pod schowek na styku ze srodkową konsolą i pomacaj. Powinieneś wyciągnąć żółtą kostkę z dołączonymi kabelkami w żółtej koszulce. Kostka ma trzy piny ale podłączone tylko dwa kabelki.

Napisano
  • Autor

a swoja droga

> jak to jest w inncy miastach- nie biora za nie wykonanie uslugi,

> czy samo podpiecie do kompa juz daje im 50 pln?

Gniezno - byłem 2 razy na kompie z czego na jednym nic nie zdziałali więc grosza nie dostali.

Napisano

to masz fajnie-w plocku od razu gosc mowi ze platne nawet jak nic nie zrobia

Napisano

> to masz fajnie-w plocku od razu gosc mowi ze platne nawet jak nic nie

> zrobia

hmm.gif To jest tylko jeden serwis w całym mieście gdzie mają kompa do diagnostyki Fiatów ?

Napisano

W Przeworsku niedaleko Rzeszowa też za podpięcie nic nie wzięli a miałem tez świecącą poduchę i tak jak ktoś wyżej pisał był to taki fachowiec że podłączał się do silnika smile.gif teraz już wiem że trzeba pod schowkiem i pojadę jeszcze raz może wykasuje teraz błąd bo to u nas koszt tylko 30 zł smile.gif a jak mu się znowu nie uda to nic nie zapłacę i pojadę do kogoś kto się zna. Co do wtyczki pod schowkiem to u mnie wygląda sprawa tak że w schowku na górnej ścianie mam odkręcaną zaślepkę i po jej odkręceniu można bez problemu wyciągnąć ten przewód z wtyczką tylko niema co ciągnąć na siłę tylko trzeba się schylić i odpiąć go bo jest wpinany na jakiś zatrzask żeby nie latał bez sensu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.