Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

subiki "podsiedzeniowe" - jak toto gra?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie...

czy ktoś z Was uzytkuje aktywnego subika tzw "podsiedzeniowego" i czy mógłby się wypowiedzieć na jego temat?

jak to gra w odniesieniu do np skrzynki z 25cm subem w bagażniku? Czy taki "podsiedzeniowy" może sobie grać w bagażniku?

chciałbym usłyszeć opinie od osób, które mają coś takiego i mogą porównać - a nie: "nie zawracaj sobie głowy bo nie" wink.gif

hmm.gif

PS. pytam z ciekawości = nie planuję zakupu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> PS. pytam z ciekawości = nie planuję zakupu

icon_eek.gif

nikt??

Napisano

> jak w temacie...

> czy ktoś z Was uzytkuje aktywnego subika tzw "podsiedzeniowego" i czy

> mógłby się wypowiedzieć na jego temat?

> jak to gra w odniesieniu do np skrzynki z 25cm subem w bagażniku? Czy

> taki "podsiedzeniowy" może sobie grać w bagażniku?

> chciałbym usłyszeć opinie od osób, które mają coś takiego i mogą

> porównać - a nie: "nie zawracaj sobie głowy bo nie"

> PS. pytam z ciekawości = nie planuję zakupu

Mam Boschmana B55P zamontowanego w bagażniku na blasze tylnego oparcia. Pod siedzeniem grał podobnie lecz wygodniejsze miejsce w moim przypadku jest w bagażniku, ponadto tam już miałem wyprowadzone wszystkie potrzebne przedwody. Wczesniej mialem skrzynie z 30cm głośnikiem więc mam porównanie.

Podsiedzeniowy subwofer nie może konkurować pod względem dźwięku z tradycyjnym. Jednak jesli komuś nie zalezy na tym aby wszyscy wokół słuchali jego muzyki a tylko potrzebuje lekko wzbogacic bas DOBRYCH głośników w drzwiach to całkiem nieźle się sprawuje.

Jego niezaprzeczalną zaletą są male gabaryty, to też skloniło mnie do zamiany dużej skrzyni na to maleństwo.

W moim przypadku głośniki (16,5) w drzwiach grają bardzo dobrze i bas również jest całkiem fajny, więc ten subik spisuje się w takiej konfiguracji całkiem OK, wzbogacając bas sczególnie przy niezbyt głośnym odsłuchu!

Gdyby ktoś jednak chciał go potraktować jako jedyne źrudło niskich tonów, mając kiepskie głośniczki w niewytłumionych drzwiach to stanowczo odradzam, to ma być dodatek do i tak dobrze grających głośników!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam właśnie nieźle grające głośniki w wytłumionych drzwiach i waham się co wybrać:

slinka.gifBoschmann

slinka.gifPeiying

slinka.gifVoice Kraft

Boschmann

albo

Peiying

Peiying ma dziwnie podane dane i chyba nieco wydumaną moc 200W(!!!) i słabą skuteczność ok. 86 dB, moc - no właśnie chyba 40 albo 60W (tak podali, że w sumie nie wiadomo) mlot.gif

Boschmann jest najmniejszy, i ma skuteczność 90 dB, moc 60W

Jako właściciel i użytkownik też stałeś przed dylematem wyboru. Jeśli mógłbyś podać Twoje kryteria wyboru i coś doradzić byłbym szczerze rad zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

No chyba że to najtańsze rozwiązanie z innym, tanim cool.gif

Voice Kraftem o skuteczności 91 dB, największej mocy 80W

P.S. To ma być tylko uzupełnienie, i musi być pod siedzeniem grinser006.gif

Napisano

> Mam właśnie nieźle grające głośniki w wytłumionych drzwiach i waham

> się co wybrać:

> Boschmann

> Peiying

> Voice Kraft

> Boschmann

> albo

>

Odpuścił bym sobie tego Voice krafta i zastanowił na pozostałymi dwoma.

Peiying ma odkryty głośnik, do którego mogą wpaść różne paprochy i bedą grzechotały, a parametry trochę wydumane.

Boschmann jest porządnie wykonany i głośnik ma schowany wewnątrz a "papierowe" parametry są raczej prawdziwe, przyznam, że przy bardzo głośnym słuchaniu głośnik nie wyrabia i może popierdywac, jednak nie do takiego słuchania on zostal zbudowany. przy normalnym odsłuchu wszystko jest OK.

Trochę czasu może zabrać optymalne dostrojenie tego subwofera przy pomocy dostępnych w nim potencjometrów oraz w menu samego radia jeśli taka regulacją dysponuje. Przy pewnych częstotliwościach po prostu dzwięk jest buczący lub beczkowaty jednak taką regulację przeprowadzilem raz i teraz mam fajny odsłuch smile.gif

Napisano

> Odpuścił bym sobie tego Voice krafta i zastanowił na pozostałymi

> dwoma.

> Peiying ma odkryty głośnik, do którego mogą wpaść różne paprochy i

> bedą grzechotały, a parametry trochę wydumane.

> Boschmann jest porządnie wykonany i głośnik ma schowany wewnątrz a

> "papierowe" parametry są raczej prawdziwe, przyznam, że przy

> bardzo głośnym słuchaniu głośnik nie wyrabia i może popierdywac,

> jednak nie do takiego słuchania on zostal zbudowany. przy

> normalnym odsłuchu wszystko jest OK.

> Trochę czasu może zabrać optymalne dostrojenie tego subwofera przy

> pomocy dostępnych w nim potencjometrów oraz w menu samego radia

> jeśli taka regulacją dysponuje. Przy pewnych częstotliwościach

> po prostu dzwięk jest buczący lub beczkowaty jednak taką

> regulację przeprowadzilem raz i teraz mam fajny odsłuch

Sądziłem, że taką odpowiedź otrzymam, bo moje późniejsze przemyślenia też do takiego wyboru doprowadziły.

Nawet zmierzyłem miejsce pod siedzeniem i chyba tylko Boschmann się tam zmieści.

Mam pytanie, czy można nim sterować przy pomocy radia, w sensie załączania. Na pilocie jest włącznik, ale ja po pierwsze chcę go podpiąć cinchami/RCA , i załączać poprzez włączanie synchroniczne z radiem. Tylko czy taka opcja istnieje???

Peiying jakoś mnie odrzuca, te Voice Krafty mają w necie, a zwłaszcza na Alledrogo dość dobrą prasę. PR działa. Lecz jak na nie patrze do tak jak PEiying nie przemawiają do mnie. Na tym zacnym i szanownym forum Boschmanny są często wyśmiewane i kwitowane ">>>to nie to forum..." cóż innego forum ( Forum Boschmannów) nie znam.

Przody to u mnie Lanzar MCX6 a tył MCX5. Nie droga "rewelacja" ale dają radę z samego Kenwooda KDG W4044UGY. Drzwi oczywiście wytłumione matami bitumicznymi, głośniki na dystansach MDF, gwizdki fabryczne, dają jak na OEM całkiem nieźle sobie radę.

Przydało by się tylko nieco basowego pomruku. Nie jestem fanem "dresów z paskami" ani basu na pół osiedla. Wszystko co robię w aucie nie jest na pokaz tylko dla mnie.

Byłbym również wdzięczny za odpowiedź nt. właśnie sterowania Boschmanna.z radia zlosnik.gif

I jeszcze pytanie potencjometr na pilocie pełni funkcję regulacji wzmocnienia Gain, czy to płynne odcięcie pasma??? niewiem.gif

Napisano

> Mam pytanie, czy można nim sterować przy pomocy radia, w sensie

> załączania. Na pilocie jest włącznik, ale ja po pierwsze chcę go

> podpiąć cinchami/RCA , i załączać poprzez włączanie

> synchroniczne z radiem.

Oczywiście, ten subik posiada remote i wszystko to co inne wzmacniacze.

Potencjiometr wzmocnienia i wyłącznik w pilocie to bardzo wygodne rozwiązanie, jednak nie ma przymusu korzystania z niego jeśli ktoś nie chce smile.gif

Pilota umieściłem tak, że trafiam na niego ręką po omacku bez problemu i często z niego korzystam gdyż nie zawsze bas jest potrzebny, na przykład podczas słuchania wiadomości, łatwiej jest jednym ruchem palca go wyłączyć niż wchodzić do ustawień w radiu.

Napisano

> Oczywiście, ten subik posiada remote i wszystko to co inne

> wzmacniacze.

> Potencjiometr wzmocnienia i wyłącznik w pilocie to bardzo wygodne

> rozwiązanie, jednak nie ma przymusu korzystania z niego jeśli

> ktoś nie chce

> Pilota umieściłem tak, że trafiam na niego ręką po omacku bez

> problemu i często z niego korzystam gdyż nie zawsze bas jest

> potrzebny, na przykład podczas słuchania wiadomości, łatwiej

> jest jednym ruchem palca go wyłączyć niż wchodzić do ustawień w

> radiu.

Po raz kolejny dziękuję za bardzo rzetelną odpowiedź. Myślę że dzięki takim ludziom jak Ty to forum może zyskać więcej zwolenników. Pozdrawiam.

Zdecydowałem się na zakup tego ---> Boschmann B-68XP

Napisano
  • Autor

> Zdecydowałem się na zakup tego ---> Boschmann B-68XP

to jak potestujesz - zdaj relację jak to gra wink.gif

Napisano

> to jak potestujesz - zdaj relację jak to gra

Oki , myślę że po kolejnym weekendzie będę mógł się podzielić wrażeniami:)

Napisano

> Po raz kolejny dziękuję za bardzo rzetelną odpowiedź. Myślę że dzięki

> takim ludziom jak Ty to forum może zyskać więcej zwolenników.

> Pozdrawiam.

> Zdecydowałem się na zakup tego ---> Boschmann B-68XP

Dzieki takim ludziom jak on, stracisz kase na to g00wno smirk.gif przeciez to nawet nie ma nic wspolnego z Audio...moc i parametry z kosmosu, jakosc ponizej dna

zapraszam do tematu: klik

dowiesz sie co to za super "sprzety"

Napisano

imo jezeli bedzie grac na tyle zeby nabywca byl zadowolony to podstawowy cel zakupu jest zrealizowany.

a to ze to hajend nie jest to chyba wiadomo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Dzieki takim ludziom jak on, stracisz kase na to g00wno przeciez to

> nawet nie ma nic wspolnego z Audio...moc i parametry z kosmosu,

> jakosc ponizej dna

> zapraszam do tematu: klik

> dowiesz sie co to za super "sprzety"

Po pierwsze nie kupuję sprzętu po to aby jego nazwę i typ podawać w podpisie jak Ty

po drugie to jest forum car audio a nie car Hi-end-u

po trzecie przeczytałem tamte posty i należę do ludzi lubiących sobie posłuchać w drodze do pracy, na wakacje czy zakupy, a czasem posiedzę sobie w aucie bo to co mam zamontowane fajnie gra.

Boschmann subik pod dupę potrzebny mi jest rzeby dodać nieco basu.

Po czwarte przydałoby się w takim razie na forum -podforum pt. tanie granie, i wreszcie audioluby by się przestały oburzać na pomysły budżetowe pozostałych, zwykłych ludzi. Chyba żeby zabronić nam TU wstępu i się kiście we własnym sosie 893goodvibes.gif

Napisano

> Dzieki takim ludziom jak on, stracisz kase na to g00wno przeciez to

> nawet nie ma nic wspolnego z Audio...

Taaa, jesteś zapewne jednym z tych osobnikow co to "słyszą" kable i niemalże widzą elektrony hehe.gif a wszystko co się nie nazywa "Ground Zero TC 2165T , JBLGTO 1002 D , JBL GTO 75.2, Alpine V12" jest do d...

Masz też dres z paskami? hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.