Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie moge otworzyć drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam mały albo i duży problem z zamkami w astrze.Wszystkie drzwi mi się zaryglowały oprócz tych od kierowcy,coś po prostu wysiadło i teraz kicha nijak nie otworze drzwi pasażera i całej reszty . Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić ? Pomocy .

Napisano

> Witam. Mam mały albo i duży problem z zamkami w astrze.Wszystkie

> drzwi mi się zaryglowały oprócz tych od kierowcy,coś po

> prostu wysiadło i teraz kicha nijak nie otworze drzwi pasażera

> i całej reszty . Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić ?

> Pomocy .

Drzwi otworzysz "dynksem" od środka

Napisano

> Witam. Mam mały albo i duży problem z zamkami w astrze.Wszystkie

> drzwi mi się zaryglowały oprócz tych od kierowcy,coś po

> prostu wysiadło i teraz kicha nijak nie otworze drzwi pasażera

> i całej reszty . Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić ?

> Pomocy .

Miałem ostatnio to samo, wymieniłem bezpiecznik i centralnym drzwi otworzyłem. Jeden kolega podpowiedział mi, że to wina łączników od rygli z siłownikiem w drzwiach i to by się zgadzało. Teraz jak jest powyżej 0stC problemu nie mam.

Napisano

> Drzwi otworzysz "dynksem" od środka

Nie, rygle są zablokowane, musi otworzyć centralnym

Napisano
  • Autor

Nie wiem co z tym się stało , od wewnątrz nie można otworzyć i nie wiem gdzie jest ta centralka od zamka , w prawym słupku niema i to mnie zastanawia .Lewe drzwi dzisiaj wszystko przejrzałem siłownik działa pod napięciem z prostownika bezpieczniki są dobre . Przy wkładce od zamka jest taki mały włącznik i to on daje sygnał do ryglowania reszty zamków , tylko zastanawia mnie gdzie ta centralka.

Napisano

> Nie wiem co z tym się stało , od wewnątrz nie można otworzyć i nie

> wiem gdzie jest ta centralka od zamka , w prawym słupku niema i

> to mnie zastanawia .Lewe drzwi dzisiaj wszystko przejrzałem

> siłownik działa pod napięciem z prostownika bezpieczniki są

> dobre . Przy wkładce od zamka jest taki mały włącznik i to on

> daje sygnał do ryglowania reszty zamków , tylko zastanawia

> mnie gdzie ta centralka.

Zgadza się on daje sygnał. Ale jeśli on jest niesprawny a siłowniki są zaryglowane to się nie otworzą. Dzieje się tak dlatego, że siłowniki pasażerów (przednie prawe 5) mają trzy przewody + - i od ryglowania. Na tym od ryglowania cały czas jest masa a w chwili ryglowania kluczykiem poprzez przełącznik przepina się go pod centralkę i nim idzie + aby zaryglować siłowniki. żeby siłowniki się odryglowały to musi ten przewód być podłączony do masy. Nie chce mi się schematów ściągać ale jeśli masz to popatrz po kolorach przewodów który z nich jest zwarty z masą. Możesz go zewrzeć we wtyczce która idzie od tego przełącznika.

Trochę niżej podałem linka gdzie jest schemat. Na nim jest przełącznik S41 i jak sobie prześledzisz kabelki to przewód SWBL (czarno niebieski) jest poprzez ten przełącznik zwarty z masą i idzie do siłowników drzwi tylnych i drzwi pasażera z przodu Jeśli zaryglowałeś drzwi i przy otwieraniu on nie odbił i tej masy nie ma to tak jak pisałem siłowniki się nie otworzą. zrób zworkę między tym SWBL a masą i wtedy spróbuj otworzyć centralny. Sama zworka nic nie da musi popłynąć prąd z centralki czyli uproszczając musisz otworzyć drzwi zamkiem

Napisano

witam

a ja bym zaczal od odlaczenia gniazda wieopinowego slupek drzwi kierowcy przeciscil jakims preparatem do stykow elektrycznych np "kontakt" bron boze wd40 i tego podobne ,a nastepnie sprawdzil bezpiecznik centralnego . W Asterkach nie ma czegos takiego jak centralka CZ wszystkie silowniki sa sterowane masa i to wszystko sterowanie odbywa sie poprzez zalaczenie mikrostyku zamontowanego w drzwiach kierowcy - ales waytogo.gif

pozdrro

Napisano

W Asterkach nie ma czegos takiego jak

> centralka CZ wszystkie silowniki sa sterowane masa i to wszystko

> sterowanie odbywa sie poprzez zalaczenie mikrostyku

> zamontowanego w drzwiach kierowcy - ales

> pozdrro

Jest centralka na pewno (jedną już spaliłem zlosnik.gif) Odnalazłem wątek o centralnym i jest tam schemat centralnego i opisane przełączniki więc autor wątku niech sobie to poczyta >>tutaj klikać<<

Napisano
  • Autor

Ok to mówicie że tapicerkę uda się zdjąć na zamkniętych drzwiach ,schematy mam to jakoś po kablach dojdę może i do centralki .Dzięki za rady. Mam nadzieje że pokonam ten temat jutro. Pozdrawiam.

Napisano

> Ok to mówicie że tapicerkę uda się zdjąć na zamkniętych drzwiach

> ,schematy mam to jakoś po kablach dojdę może i do centralki

> .Dzięki za rady. Mam nadzieje że pokonam ten temat jutro.

> Pozdrawiam.

nic nie kombinuj znajdz bezpiecznik od centrali wyjmij go (jak nie znajdziesz to odlacz aku) i wtedy mocno ciagnij rygle i sie otworzy bez problemu. Jak mi padl aku to trzeba bylo pociagnac za dzyndzle tak miarowo silowo i poszlo.

Napisano

> Ok to mówicie że tapicerkę uda się zdjąć na zamkniętych drzwiach

> ,schematy mam to jakoś po kablach dojdę może i do centralki

> .Dzięki za rady. Mam nadzieje że pokonam ten temat jutro.

> Pozdrawiam.

Tapicerkę da się zdjąć ale ja bym najpierw zaczął od S41 a on jest na bębenku zamka w drzwiach kierowcy a te masz otwarte. Pisałeś, że je rozbierałeś i tam jest taki przełącznik to o nim piszę

Napisano
  • Autor

Powiem tak NIGDY WIĘCEJ OPLA . Jeszcze dwa dni i będę miał drzwi wszystkie otwarte i połamane tapicerki. A więc dzisiaj znalazłem moduł od zamków i był umieszczony w takiej gąbce w którą lała się woda z odprowadzeń wody szyberdachu.Nie wiem czy ta centralka jeszcze jest sprawna bo nie wiem jak to sprawdzić. Drzwi otworzyłem przy pomocy prostownika podając prąc siłownikowi , z resztą będę musiał tak samo zrobić tyle że wyszukam wiązki kabli bo następnych drzwi już nie będę pruł . Teraz już zdecydowałem że już czas sprzedać tego złoma ,o ile to ktoś kupi.

Napisano

Bez obrazy ale wsiadac i jechac to mozesz w nowce z salonu.

Trzeba od czasu do czasu przejrzec auto.

Nie wierze, ze to nastapilo bez wczesniejszych jakis objawow.

Zastanawia mnie tylko dlaczego nie mozesz wyciagnac "dzyndzla" i musiales

jak to nazwales pruc drzwi.

Po odpieciu akumulatora, jak ktos Ci radzil powinnenes od srodka otworzyc wszystkie drzwi.

Ja mam key-locka ale go mozna olac, nie pozwala tylko otwierac od srodka klamka,

wyciagniecie dzyndzla i kazde drzwi sie otwieraja klamkami z zewnatrz i wewnatrz.

Napisano
  • Autor

Nie wiem jakie zamki są u ciebie ale u mnie po odcięciu aku nie puściły nic a nic ,zblokowane jest na dobre . Mam nadzieje że otworze tak jak poprzednio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.