Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Loose connection

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów. Otóż wczoraj wieczorem gdy odpaliłem swoje Stilo pojawił mi się komunikat jak w temacie i razem z nim zapaliły się kontrolki od ABS, hamulca ręcznego, Asr, kontrolka silnika i przestał działać prędkościomierz. Więc mam gorącą prośbę o pomoc w tej sprawie, może ktoś z kolegów miał coś podobnego i powie mi czy to jakaś błachostka czy coś bardziej poważnego. Dodam że auto odpala normalnie. Za wszelkie sugestie i pomoc z góry dziękuję.

Napisano
  • Autor

> Szukaj z szukajką !

Wielkie dzięki za tak szybką reakcję, ale niestety szukajka u mnie zawiodła blush.gif, Wiec ide do garażu sprawdze połączenia

Napisano

> Witam szanownych kolegów. Otóż wczoraj wieczorem gdy odpaliłem swoje

> Stilo pojawił mi się komunikat jak w temacie <....................>

Objawy, które opisujesz potrafię wywołać w kilka sekund. Polega to na tym, że wyjmuję bezpiecznik zasilający centralkę ABS. Po włączeniu zapłonu zapalają się podane przez ciebie komunikaty. Prawdopodobnie u ciebie występują problemy z prawidłowy zasilaniem centralki ABS. Być może coś z bezpiecznikiem, albo przewodami zasilającymi.

Napisano

Miałem z tym problem na jesieni zeszłego roku. Powodem okazało się gubienie masy w deszczowe dni. Odszukaj główny kabel masowy, przeczyść połączenie z kastą i powinno być ok przez jakiś czas waytogo.gif

Napisano

problem tyczy sie glownie pradu. Czasami wystarczy dociagnac porzadnie klemy na aku ok.gif

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich i dziękuję za cenne rady. Problem mam już z głowy a powodem była luźna klema minusowa na aku. Klemy wyczyściłem dokręciłem i już jest spokój poza jedną kontrolką która niestety nie zgasła a mianowicie kontrolka (żółta) silnika. Coś czuję że wizyta w serwisie mnie nie ominie no chyba że koledzy mają jakieś pomysły na ten temat.

• 4 miesiące później...
Napisano

> pojawił mi się komunikat jak w temacie i razem z nim zapaliły się kontrolki od ABS, hamulca ręcznego, Asr, kontrolka silnika i przestał działać prędkościomierz...

Witam; mi też właśnie się trafił ten zestaw (bez asr bo nie mam) sciana.gif W jednym z bardziej polecanym aso padła diagnoza "przerwa między wiązką ekektryczną silnika i abs-u". Ponieważ miałoby to trwać bliżej nieokreślony czas angryfire.gif i kosztować nie wiadomo ile faint.gif na razie podziękowałem. Podobno nalezy prtacować w stronę wymiany odpowiedniego fragmentu wiązki oslabiony.gif. Powiem tak - twierdzenie, że nie da się jeździć jest przesadzone 270751858-jezyk.gif ale predzej czy później trzeba będzie coś zrobić. Więc pytanie gdzie w Wawie lub okolicach, żeby to miało sens... (i nie upieram się na aso...)

• 1 rok później...
Napisano

> Objawy, które opisujesz potrafię wywołać w kilka sekund. Polega to na tym, że wyjmuję bezpiecznik

> zasilający centralkę ABS. Po włączeniu zapłonu zapalają się podane przez ciebie komunikaty.

> Prawdopodobnie u ciebie występują problemy z prawidłowy zasilaniem centralki ABS. Być może coś

> z bezpiecznikiem, albo przewodami zasilającymi.

sorry ze odgrzebuje temat ale gdzie znajduje sie ta centralka w stilo 115 km diesel?

Napisano

ZTS (zrób to sam) z tytułem Loose Connection 1 link 1 link 2 link 3 KLIK

Napisano

Witam,

mam nieprzyjemność z tym samym. U mnie potrafił zgasnąć podczas jazdy angryfire.gif Zostałem bez żadnego wspomagania. Próby odpalenia na drodze nie powiodły się, więc zepchnąłem na bok. Kilka kolejnych prób i nic, otworzyłem tylną klapę (MW) oraz szybę (wcześniej je otwierałem, a w zimie maiłem problem z mikrostykiem w tylnej klapie - nie działał - otwierałem z kluczyka) i odpalił. Wywala mi również Air Bag Failure. Czy to wszystko ma coś wspólnego z Loose Connection?

Dzisiaj zgasł podczas parkowania, nie zauważyłem jaki błąd pokazało, ale potem zgasł znowu i wywaliło Low Oil pressure. A był taki spokój od zakupu beksa.gif

Po pracy sprawdzę poziom oleju, chociaż po przekręceniu kluczyka pokazuje tylko dwa puste pola. Potem biorę się za styki pod siedzeniami.

Czy gasł Wam podczas jazdy? To dość niebezpieczne!!!

Napisano

Czujnik poł. wału powinien dawać obajwy pt. "trudno odpalic na ciepłym". Były takie objawy?

Low pressur to normalny komunikat gdy auto zgaśnie (gdy zdusimy silnik).

Napisano

> Czujnik poł. wału powinien dawać obajwy pt. "trudno odpalic na ciepłym". Były takie objawy?

Temat świeży, bo pierwszy raz zgasł mi w sobotę. Wczoraj jeździłem trochę i odpalał bez problemu. Wcześniej też bezproblemowo, zwłaszcza, że zdarza mi się często gasić i odpalać jak rozwożę i zwożę rodzinkę do domu. Od dłuższego czasu pojawiał się błąd air bagu i tyle. Wcześniej jak pisałem nie mogłem otworzyć tylnej klapy, tylko z kluczyka. Teraz się otwiera znowu.

Dzisiaj zgasł sam dwa razy w krótkim przedziale czasu przy parkowaniu, czyli raczej przy niskich obrotach. Czy to brak styku, czy zwarcie może go tak zdusić, czy raczej jakiś czujnik? Chyba na kompa trzeba będzie jechać.

Zauważyłem dzisiaj, że mam niski poziom płynu do chłodzenia silnika w tym zbiorniku z lewej strony silnika - jest poniżej min. Czy to coś może mieć wspólnego z problemem. Uzupełnić oczywiście trzeba, czy to Paraflu?

Napisano

Podsumowuję i zamykam temat.

W moim przypadku winny był czujnik położenia wału. Komputer pokazał błąd P0335.

Objawy: Loose connection i samochód gasł nawet podczas jazdy. Problem szczególnie częsty po osiągnięciu temp. przez silnik. ponowne odpalenie możliwe dopiero po chwili. Na zimnym szło jeszcze kawałek przejechać.

Komputer prawdę ci powie (czasami smile.gif)

Żeby nie było tak wesoło, to zaraz po wymianie czujnika przestała się otwierać tylna klapa ..., znowu. I jak tu nie kochać stilona?!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.