Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Spadek obrotów w czasie słuchania radia.

Featured Replies

Napisano

Takie szybkie pytanie, czy to normalne że na wolnych obrotach w czasie głośnego słuchania radia (czyli duży pobór prądu) obroty spadają? Nie powinno być wręcz odwrotnie? Zwiększenie poboru prądu to automatyczne zwiększenie obrotów? A może na wolnych obrotach to bardziej z aku korzysta? Ten akurat u mnie dogorywa...

Napisano

Musiałbyś mieć porządnej mocy zestaw, żeby silnik zwalniał podczas słuchania.

Napisano

a jakie masz kolego radyjo ?? seryjne - nie powinno byc tych objawow ,a jesli masz jakies sprzecik bardziej zaawansowany to moze pojawic sie objaw spadajacych obrotow silnika szczegolnie przy udezeniu basu jesli sa to glosniki i radio wysokiej mocy proponuje zainstalowanie kondensatora np 0,5 farada. wiecej popytaj sie na Car Audio tam jest wiecej fachowcow wink.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

> a jakie masz kolego radyjo ?? seryjne - nie powinno byc tych objawow

Zmienilem seryjne car300 na pionka 2100ub, niby nizsza polka ale jak mi ktos jeszcze raz powie ze car300 to dobra konstrukcja to wpysk.gif. Wczesniej mi nawet przez mysl nie przeszlo ze fabryczne glosniki potrafia tak "dobrze" grac. I teraz wlasnie testujac, podkrecajac dosc mocno zauwazylem ze obroty spadaja... Musze to jeszcze sprawdzic dokladniej, ogolnie zaden problem bo nie slucham tak glosno (nie da sie zeby.GIF) ale ciekawosc mnie zjada dlaczego tak jest.

Napisano

O ile dobrze pamiętam ze szkoły to:

Ogólnie rzecz biorąc każdy pobór prądu z alternatora powoduje większy opór na jego wirniku z powodu wzbudzenia się tam przeciwnego pola magnetycznego itepe (nie bijcie), a co za tym idzie silnik musi pokonać ten opór. W naszych gratach za takie hecki chyba odpowiada uszkodzony regulator napięcia. Ja mam tak przy włączonych kierunkowskazach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.