Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY Stilo padło!-elektryka

Featured Replies

Napisano

Witam .

Dziś po 3 dniach leżenia w łóżeczku (grypa) chciałem odpalić mego stilo otworzyłem z kluczyka wchodzę a tu .. lipa zegarek wskazuje 00:12 wkładam kluczyk do stacyjki przekręcam a nic się nie dzieje . Rozrusznika nawet nie rusza za to świecą się kontrolki wspomaganie , akumulator , autko z kluczykiem.

Myślałem że akumulator padł ale światło się pali słabo ale się pali więc chyba nie to .

Po małych oględzinach patrze a tu godzina 00: 01 myślę co jest a tu bzyyyg wskazówki na desce podskoczyły lekko dziwny dźwięk i znowu godzina reset . ZWARCIE ale co gdzie jak nie wiem .

wskazówka

jakieś tydzień temu miałem problem z alarmem (alarm dodatkowy , zastępuje przyciski kluczyka) jak zamykałem autko z niego alarm się nie załączał ale autko się zamykało a w tylnich drzwiach było słychać jakby się coś domykało się tak ze 3 razy potem już nie czekałem ,a autko zamykałem z kluczyka nie przejmując się alarmem

Czy zwarcie w tym alarmie mogło dokonać zahamowania Stilo

Opisałem możliwie jak najlepiej umiałem problem teraz proszę starszyznę o poradę

opisałem

Napisano

1/ aku do ladowania

2/ wycieczka do elektryka ktory zakladal alarm. Bledny montaz badz zwarcie w ukladzie alarmu powoduje zbyt duzy pobor pradu i stad zgon samochodu ktory nie dostawal porcji swiezego pradu z alternatora

Napisano
  • Autor

akumulator podładowałem i Stilo uruchomiłem ale problem dalej pozostał.

Jestem 90 % pewny że chodzi o centralny zamek . Po zamknieciu autka czy z kluczyka przyciskiem czy samym kluczykiem w zamku - po paru sekundach słychać dźwięk domykania drzwi, powtarza sie to co minute dwie.

W bravie miałem podobną usterkę druty od zamykania centralnego w zimie " zespawały " się i nie mógł otworzyć mi auta.

czy możliwe że u mnie stało się coś w tym stylu???

Napisano

no to teraz pkt 2.

Do elektryka . wink.gif Bo znow postoisz dluzej niz zwykle i "wyssie" aku.

Napisano
  • Autor

jadę jutro

ale doszedlem jeszcze dalej ... po odlaczeniu kostki od drzwi kierowcy problem znikl. Więc usterka napewno jest związana z czymś obslugującym te drzwi . Który bezpiecznik odpowiada za zamek w tych drzwiach??

Napisano
  • Autor

po kolejnych ogledzinach autka i po wymontowaniu panelu sterowania szyb i lusterek o raz zamka i odpieciu go usterka ustapila!?

czy ten element moze się uszkodzić?? czy to może uszkodzenie być gdzieś dalej??

Napisano

wszystko się może uszkodzić, zamek ma wewnątrz mikrowylącznik, zwarcie może wystąpić, centralka w drzwiach, to elektronika wiec też

Napisano
  • Autor

Usterka usunięta!! hehe.gif

-problemem był panel sterowania lusterka+szyby+zamek

, po jego oględzinach w domu i rozebraniu na czynniki pierwsze stwierdziłem iż na płytce jest spięcie i przycisk do zamykania drzwi jest włączony. Godzinka czyszczenia , poprawienie 1 luta, sprawdzenie całości miernikiem i hula .

pozdrawiam wszystkich stilo-maniaków z krainy wiecznej dumy i szczęśliwośc wink.gifi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.