Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ASTRA G 1999r. 1,6 8v benzyna X16SZR doradzcie

Featured Replies

Napisano

Astra G 1999r poj 1,6 8v (ten fajowy silnik:) kombi czarna wydana na 100 lecie OPLA, ładna zadbana,bogate wyposażenie, sprowadzona, pan chce za nią 14tysiecy, opelek jest do opłat, generalnie wzialbym go ale cena wydaje mi sie za duza, czy nie uwazacie?

Napisano

>cena wydaje mi sie za duza, czy nie uwazacie?

Nie wiem po ile chodzą, nawet nie patrzyłem na alledrogo, ale pamiętaj że nikt dobrego samochodu tanio nie sprzeda. Moim zdaniem jak fajny stan i w miarę pewny przebieg to warto zapłacić więcej niż kupić taniej i jeździć po mechanikach skromny.gif

Napisano

To że ktoś chce 14tyś. nie znaczy że auto jest dobre. Jeżeli zbyt ładnie wygląda to większe prawdopodobieństwo że technicznie coś mu dolega. Żadko sprzedaje się zadbane i sprawne technicznie samochody. Jeżeli jest ładne to zaproponuj sprzedawcy że sprawdzisz go dokładnie na diagnostyce i zmierzysz ciśnienie na cylindrach - to też Ci niczego nie gwarantuje, ale zawsze zwiększa pewność, że auto jest sprawne.

Poza tym 14 tyś i to w dodatku bez opłat to bardzo dużo.

Znam zbyt wiele przypadków "ładnych autek". Sąsiad kupił super wyglądające auto z 2006r które nawet nie dało rady dojechać do polski (silnik do wymiany), a kumpel niedawno kupił ładne i drogo Audi A3 z przebiegiem na liczniku 160tyś, a na komputerze pokazało ponad 500tyś. (skrzynia i turbo już do wymiany).

Napisano
  • Autor

jeżeli auto rzeczywiscie jest perfekt to moge dac wiecej ale kto mi to zapewni-nikt.bardzo mi sie podoba ten opelek i jestem w kropce bo nie wiem co robić.pojade z nim na rentgena moze to mi cos pomoze.nalatane jest na liczniku 168 tys, wg ksiazki ostatnia wizyta byla przy 120 w 2007r.

Napisano

klufa, ja kupiłem pół roku temu Astre 3D z 2000r. za 13,5tyś już po opłatach i zarejestrowaną. Auto było zadbane (fotele, kierownica, dywaniki, pedały niepowycierane, jak nowe) oryginalne zawieszenie (nitowane sworznie) i hamulce. Udokumentowany przebieg 130tyś i wogóle nie było się do czego doczepić poza tym że tarcze hamulcowe były już cienkie i na lakierze było kilka małych rys.

Po jakimś czasie zmierzyłem ciśnienie na cylindrach i na trzech było około 15bar a na jednym 11bar. Niby jeszcze nic się nie dzieje , ale mogłem sprawdzić to przed kupnem.

Napisano
  • Autor

no własnie, pojade go prześwietlić i jeżeli nic powazniejszego nie wyjdzie to go biore -trudno moze duza cena ale przynajmniej bede mial takie auto jakiego szukam i w miare sprawdzone:)

Napisano
  • Autor

> Po jakimś czasie zmierzyłem ciśnienie na cylindrach

czy ciśnienie o którym mówisz to to samo co ciśnienie oleju?nie znam się aż tak

i jakie powinno być prawidłowe ciśnienie na cylindrach?koło 15?

Napisano

> czy ciśnienie o którym mówisz to to samo co ciśnienie oleju?

Nie, ciśnienie sprężania to ciśnienie jakie wytwarza tłok w cylindrze. Tak jakby używać silnika jako sprężarki wink.gif

> i jakie powinno być prawidłowe ciśnienie na cylindrach?koło 15?

12-15 barów, z maks. różnicą 1 bara między cylindrami.

Napisano
  • Autor

dziekuje konkretna odpowiedz i wszystko wiadomo 893goodvibes.gifok.gif

Napisano

Wez pod uwage to ze jeszcze kilka miesiecy wstecz 1 euro kosztowalo w okolicach 3,50PLN. Teraz sporo ponad 4PLN. To przeklada sie na wyzsze ceny aut. Sam tego doswiadczylem niedawno szukajac auta

Obadaj dobrze ten egzemplarz i jesli bedzie ok kupuj ok.gif

Napisano
  • Autor

a co powiecie o silniczkach 1,8 115KM czy 125 KM?

kuszą mnie te silniki bo wydaje mi się że chyba będą wyrywne:)a nieraz lubie sobie wcisnąć i poczuć się jak kubica:)

Napisano

> a co powiecie o silniczkach 1,8 115KM czy 125 KM?

z tych dwóch wybrałbym 115KM, czyli X18XE1

a w zasadzie wybrałem (patrz podpis) ;-)

różnice między nim, a 125KM Z18XE były tu nieraz opisywane, odsyłam do archiwum

> kuszą mnie te silniki bo wydaje mi się że chyba będą wyrywne:)a

> nieraz lubie sobie wcisnąć i poczuć się jak kubica:)

no bez przesady hehe.gif

Napisano
  • Autor

> no bez przesady

no nie wiem 125 kucy na takie autko to wydaje mi sie ze ładnie bedzie śmigac-jeszcze takim niejechałem wiec moge sie mylic

Napisano

> no nie wiem 125 kucy na takie autko to wydaje mi sie ze ładnie bedzie

> śmigac-jeszcze takim niejechałem wiec moge sie mylic

co do odczuć subiektywnych się nie wypowiadam,

warto natomiast przejechać się X18XE1 i Z18XE efekt takiego porównania dla większości ludzi zaskakujący a widok ich miny - bezcenny cfaniaczek.gif

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.