Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PII 3D (2002r.) - prośba o fotkę prawych przednich drzwi

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Chciałem spytać czy ktoś dysponuje może zdjęciem prawych przednich drzwi w PII (przed FL) 3D, od wewnątrz, ale ze zdjętą całą tapicerką? O ile to możliwe (wiem, wiem... za dużo tych życzeń) to prosiłbym, aby zdjęcie było całościowe (całych drzwi), a także samego zamka od środka.

Dodatkowe info (jeśli ma znaczenie): wersja z elektrycznymi szybami i centralnym zamkiem

Zdjęcie mi jest potrzebne, aby wyperswadować współwłaścicielowi (ojcu shhh.gif) iż po zdjęciu całości, odkręceniu zamka i klamki (by polakierować drzwi) i po złożeniu spowrotem nie ma zbyt dużej szansy na spartolenie złożenia do kupy (chodzi o to, by potem nic nie odstawało, nie skrzypiało, nie trzeszczało itp.). Ważą się właśnie losy zrobienia boku z AC, tyle że ojciec właśnie ma pewne "ale".

Z góry dzięki waytogo.gif

Napisano

20060912eh1.jpg

takie cos wystarczy? mam tylko to, jeszcze jak CA u siebie robilem smile.gif

Napisano

> Witajcie.

> Chciałem spytać czy ktoś dysponuje może zdjęciem prawych przednich

> drzwi w PII (przed FL) 3D, od wewnątrz, ale ze zdjętą całą

> tapicerką? O ile to możliwe (wiem, wiem... za dużo tych życzeń)

> to prosiłbym, aby zdjęcie było całościowe (całych drzwi), a

> także samego zamka od środka.

> Dodatkowe info (jeśli ma znaczenie): wersja z elektrycznymi szybami i

> centralnym zamkiem

> Zdjęcie mi jest potrzebne, aby wyperswadować współwłaścicielowi (ojcu

> ) iż po zdjęciu całości, odkręceniu zamka i klamki (by

> polakierować drzwi) i po złożeniu spowrotem nie ma zbyt dużej

> szansy na spartolenie złożenia do kupy (chodzi o to, by potem

> nic nie odstawało, nie skrzypiało, nie trzeszczało itp.). Ważą

> się właśnie losy zrobienia boku z AC, tyle że ojciec właśnie ma

> pewne "ale".

> Z góry dzięki

Zdjęcia nie posiadam ale z autopsji wiem, że jak skrzypi i trzeszczy to szlak trafił ogranicznik grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> takie cos wystarczy? mam tylko to, jeszcze jak CA u siebie robilem

Oooo, bomba smile.gif

A troche większego nie masz? Jeśli rozmiar zdjęcia łamie regulamin forum, to poproszę na priv'a jakiegoś linka (o ile to nie problem) food.gif

Request0: hehe, ale mi chodzi, żeby po złożeniu tej tapicerki, przykręceniu zamka oraz klamki nic się nie dało spartaczyć ;P (dam to do zrobienia w ASO). Tak jak wyżej napisałem - musze ojca przekonać by to zrobić bo sie wykrusza, a zgniotkiem nie chce jeździć sick.gif

Broń Boże żeby mi ogranicznik skrzypiał, co to to to nie spineyes.gif

Napisano

> Oooo, bomba

> A troche większego nie masz? Jeśli rozmiar zdjęcia łamie regulamin

> forum, to poproszę na priv'a jakiegoś linka (o ile to nie

> problem)

wiesz, szczerze Ci powiem ze foto jest z AK, w domowej kolekcji go nie posiadam niestety frown.gif takze i z wiekszego nici, ale co moge powiedziec ze ostatnio przerabialem temat i w ASO poradzili sobie na 5! nic nie skrzypi, nic nie lata, wszystko rowniotko i pieknie. U mnie przed naprawa wygladalo mysle ze gorzej niz u Ciebie teraz biglaugh.gif a wygladalo tak:

dsc0029i.jpg

Napisano
  • Autor

Ale Ci ktoś nabroił icon_eek.gifbeksa.gif

U mnie tylko tak:

dsc00006q.jpg

więc porównanie jak Flip i Flap, jak Asterix i Obelix zeby.GIF

(już podobne foto zamieszczałem chyba w listopadzie), no ale przy przebiegu 36k, braku rys wszelakich, trzymaniu w garażu takie coś jest niedopuszczalne - po prostu serce pęka jak się od rana do wieczora myje, pastuje, a tu nagle ktoś "życzliwy" zostawi niespodzianke crazy.gif

No i właśnie chyba najbardziej się będzie opłacało z AC to zrobić (cały bok do lakierowania z wyjątkiem przedniego błotnika).

Napisano

eh ja mam takie coś na lewych i prawych drzwiach :| i myslałem to jakoś samodzielnie wyciągnać... Bo w ASO za 2 drzwi by mnie spłukali sick.gif

Napisano
  • Autor

> eh ja mam takie coś na lewych i prawych drzwiach :| i myslałem to

> jakoś samodzielnie wyciągnać... Bo w ASO za 2 drzwi by mnie

> spłukali

W OPT w zeszłym roku podczas imprezy tuningowej, na hali była firma, która demonstrowała co i jak. Niestety zawaliłem (czyt. nie przewidziałem, że może się kiedyś przydać) i nie spisałem jej nazwy. Chociaż wiesz... o ile samo wyciągnięcie tego nie jest drogie (przyspawanie kawałka pręta i wyciągnięcie wgniecenia), o tyle na lakierowaniu zbiednieje o 1 przeciętną polską wypłatę :/ (podejrzewam, że dwoje drzwi tyle samo by Cię kosztowało, co mnie cały bok - powierzchnia niemal identyczna).

Kombinowałem kiedyś czy by nie dało się polakierować tego miejscowo, ale odradzano mi to w każdym miejscu. Trochę prawdy w tym musi być, w końcu metallic to nie to samo co zwykły akryl.

P.S. W końcu namierzyłem fotki Twojego kropka zlosnik.gif

Napisano

[ciach]

szczerze to bedzie gorzej wygladac po lakierowaniu niz jest teraz crazy.gif

Napisano

[ciach]

polecam zagrzac suszarka a pozniej prysnac dyzodorantem:)

nagrzany metal sie rozciaga a jak go szybko schlodzisz to sie skurczy i powinno wyjsc;)

Napisano

> Ale Ci ktoś nabroił

narobil, narobil zlosnik.gif Wiesz, nie wiem czy przy Twoich wgnieceniach oplaca sie robic. Ale to juz Twoj wybor. Powiem tak: jak ja samodzielnie drzwi roskladalem i skladalem i nic nie popsulem to znaczy ze sie da zlosnik.gif

Napisano

[ciach ] zolta.gif

kolego, jezeli masz tylko taki wgniot, nawet tego nie ruszaj, bo narobisz sobie tylko wiecej kłopotów...

Napisano

> Ale Ci ktoś nabroił

> U mnie tylko tak:

> więc porównanie jak Flip i Flap, jak Asterix i Obelix

> (już podobne foto zamieszczałem chyba w listopadzie), no ale przy

> przebiegu 36k, braku rys wszelakich, trzymaniu w garażu takie

> coś jest niedopuszczalne - po prostu serce pęka jak się od rana

> do wieczora myje, pastuje, a tu nagle ktoś "życzliwy" zostawi

> niespodzianke

> No i właśnie chyba najbardziej się będzie opłacało z AC to zrobić

> (cały bok do lakierowania z wyjątkiem przedniego błotnika).

ty chcesz robić takie coś???????????????????? i mówicz o całyb boku?????????????? Wierz mi że jak ktoś będzie później go oglądał to usłyszysz: PANIE ALE ON BYŁ CAŁY MALOWANY I W TEN BOK TO PEWNIE KTOŚ WJECHAŁ. Mam podobnie (pod zamkiem) i nie ruszam (ale kropek czarny). Nie chcę słyszeć ze cały bok był malowany. Malowałem błotnik i maskę a drzwi nie pozwoliłem malować (mam fotki co i jak było nie tak). Oczywiście słyszałem ze tak to będzie dziwnie wyglądać z tą wgniotką ale to moje auto i nie malowali. Ale to jest twoje auto . 20.GIF

Dodam jeszcze że w poprzednim kropku - tak jak twój srebrny - malowałem (musiałem) bok cały (3 elementy) i było widać. Farba dobrana niby dobrze ale było widać.

Napisano
  • Autor

Tzn. ten samochód pod młotek na 99% nie pójdzie i będzie jeździł do końca swych dni pod moją opieką, więc raczej nikt nie musi tego badać miernikiem grubości lakieru smile.gif To tak bardziej dla mojego świętego spokoju, gdyż auto służy bardziej do mycia i pastowania niż do jeżdżenia wpysk.gif A tak, jak mam takie kuku z boku to mi się wszystkiego odechciewa - nic tylko poprawić z drugiej strony by symetrycznie było passed_out.gif

Jak mi się uda wpaść kiedyś do Was na spota, to zobaczycie co mam na myśli palacz.gif (ale jedno zdjęcie co nieco przedstawia - glanc):

dsc02580t.jpg

Mówię o całym boku gdyż nikt mi nie chce zrobić tego miejscowo - dawno temu jak jakaś blondyna mi na parkingu przyhaczyła błotnik, to w dawnym Polmozbycie mi zrobili to miejscowo i absolutnie nie ma śladu w żadnym świetle!

GaGa90: może być problem, ponieważ to się tak "normalnie" nie wgniotło - nie tak jak uderzenie z buta. Przy skraju ta blacha... sam zobacz:

dsc00013lzd.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.