Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Examiner

Featured Replies

Napisano

Witam

Chodzi mi po głowie taki pomysł - ponieważ licznik co roku się dopomina o service a i czasem warto by było pokasować błędy body i przetestować np wentylator pomyślałem o zrobieniu kabelka do podpięcia laptopa z body. Teoretycznie wtyczki do body są na alledrogo. Ale tu pytanie do specjalistów - czy macie schemat układu interface'u dla pandy? (najlepiej pod USB bo w moim lapku nie mam już COM ani LPT wink.gif ) I sprawa druga - jaki ewentualnie soft należy odszukać - może ktoś już tę tytaniczną część roboty odwalił i ma coś takiego na płytce... 20.GIF .

Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne rady - kiedyś gdy miałem inne autko z grupy VW takiowy interface znalazłem na necie zrobiłem i poristym programem można było się pobawić - do pandy nie znalazłem ale teoretycznie to prosty układ jest.... A fajnie by było zaoszczędzić 80zł rocznie na kasowaniu service grinser006.gif

Napisano
żadnymi euroscnami i innymi nie skasujesz inspekcji, musi to być egzaminer, lub coś egzaminerowatego.
Napisano
  • Autor

> żadnymi euroscnami i innymi nie skasujesz inspekcji, musi to być

> egzaminer, lub coś egzaminerowatego.

Też dla tego piszę o examinerze... 893goodvibes.gif

Napisano

na pewno nie ma sposobu na skasowanie inspekcji poza ASO hmm.gif podobno jakis czas temu weszlo unijne prawo nakazujace, aby tego typu czynnosci mozna bylo wykonywac poza ASO, dlatego np. w nawet najnowszych Audi, VW czy BMW da sie to zrobic bez zadnego komputera ok.gif

pozdr.

Napisano

o tu jest cos examinerowatego.

Nie znam niemieckiego ale chyba jest zepsuty. W takim razie tu naprawią grinser006.gif

To kupuj i będziemy jeździć na nieodpłatną kasację isnpekcji cfaniaczek.gifgrinser006.gif

Napisano

Tu jest opis dla Scudo/Ulysse, więc może w pandzie jest podobnie?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Witam

> Chodzi mi po głowie taki pomysł - ponieważ licznik co roku się

> dopomina o service a i czasem warto by było pokasować błędy body

> i przetestować np wentylator pomyślałem o zrobieniu kabelka do

> podpięcia laptopa z body. Teoretycznie wtyczki do body są na

> alledrogo. Ale tu pytanie do specjalistów - czy macie schemat

> układu interface'u dla pandy? (najlepiej pod USB bo w moim lapku

> nie mam już COM ani LPT )

jakis taki prosty skaner jest do zrobienia

ale sumujac koszty lepiej wyjdziesz na zakupie czegos z elm327 ok.gif serwisu nie usunie ale bledy wychwyci

I sprawa druga - jaki ewentualnie

> soft należy odszukać - może ktoś już tę tytaniczną część roboty

> odwalił i ma coś takiego na płytce... .

j/w

btw robie cos podobnego zlosnik.gif

> Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne rady - kiedyś gdy miałem

> inne autko z grupy VW takiowy interface znalazłem na necie

> zrobiłem i poristym programem można było się pobawić - do pandy

> nie znalazłem ale teoretycznie to prosty układ jest.... A fajnie

> by było zaoszczędzić 80zł rocznie na kasowaniu service

szukaj ukladu ktory Ci to skasuje zlosnik.gif

Napisano

> Tu jest opis dla Scudo/Ulysse, więc może w pandzie jest podobnie?

> Pozdrawiam BAS

niestety nie da rady, tylko podpięcie do kompa

Napisano

> Też dla tego piszę o examinerze...

egzaminer, to zwykły komp, niestety z tego co słyszałem, za uzywanie oryginalnego softu ASO placa ciężkie pieniądze i do tego jest chyba zabezpieczony kluczem sprzętowym.

Sa komputery diagnostyczne dla nie ASO, ale one nie potrafią wszystkiego, poza tym tez kosztują niemałe pieniądze.

Ale szukac możesz zlosnik.gif

Napisano

No to prawda Niczym poza examinerem nie skasujesz serwisów, jako interface ELM 327 uniwersalny interpreter dla wszystkich marek zrobic sie nieopłaca bo szukałem kości interpretera poza allegr. i nieznalazłem a na samym allegro koszto to około 100zł za układ SMD jak i przewlekany...- cena jest chora..., a cały układ scalony na allegro kosztuje około 130-150zł z kablami (USB-RS232 , RS232-OBD2) czasem sie jakis programik pojawi jeszcze. Problem bedzie lerzał tylko i wyłacznie w programie czy znajdzie fejsa i body. Programy jakie znam współpracujace z fiatem to Finalist 1.0.0 FiatScan 2.0/3.0 Ogólnie poza tymi strikto do fiatów inne diagnostyki tez powinny współpracowac. Ja osobiscie czekam na FiatScan'a ale nikt neima nigdzie nieda sie sciagnac a kupowanie licencji za 1000zł chyba zeby uzywac np 2x w roku mija sie z celem. Osobiscie szukam programu kasujacego przebieg w licznikach do pandy (moze byc przez OBD2, moze byc przez linie CAN prosto do zegarów). Na allegro do renault pojawiły sie takie własnie wynalazki komunikujace sie przez Max232 któy kosztuje około 2zł ale z fiatami nigraja bo ten układzik niobsługuje can'a , ale jak widac da sie... A kasowanie przebiegu dlatego, bo w ASO examinerem nikt niecofa liczników bo sie neida moga tylko w przód ogólnie lidzie nierozumieja ze czasems ie kupuje uzywki gdzie przebieg jest wyzszy z poprzedniego auta i makło kto chce sie tego podiąc slinka.gif

Napisano

elm-a trudno dostac-za 50 zl znalazlem kosc

i prawde mowiac w ukladach dostepnych na allegro nie wiele po za tym ukladem jest zlosnik.gif o tylko interpretuje protokoly do rs-a

Napisano

> elm-a trudno dostac-za 50 zl znalazlem kosc

> i prawde mowiac w ukladach dostepnych na allegro nie wiele po za tym

> ukladem jest o tylko interpretuje protokoly do rs-a

mam programy examiner rozne wersje pisac na pw. (oryginal)

• 3 tygodnie później...
Napisano

a czy sa jakies interfejsy i oprogramowanie zeby tylko przejzec czy nie ma zadnych bledow i ewentualnie wykasowac?

Napisano

> a czy sa jakies interfejsy i oprogramowanie zeby tylko przejzec czy

> nie ma zadnych bledow i ewentualnie wykasowac?

sa ok.gif

uklady na elmie 327 ok.gif choc nie sa w pelni funkcjonalne->masz podglad i mozliwosc kasowania kontrolki mil

Napisano

> sa

> uklady na elmie 327 choc nie sa w pelni funkcjonalne->masz podglad i

> mozliwosc kasowania kontrolki mil

a ma kolega moze jakis link do takiego urzadzenia?

Napisano

> allegro szukaj elm 327

a jakie programy z tym pracuja?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.