Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I u mnie się coś popsuło ...

Featured Replies

Napisano

wcale nie żart ...

w końcu, po kilku próbach lokalizacji znaleźli w moim bolidzie element dopowiedzialny za hałas przy wysprzęglaniu.

odpowiedzialna jest cześć zwana aktywatorem ... nr czesci 55209138 (Opti mozesz pokazać co to smile.gif )

Napisano
  • Autor

> Na czym polegał ten hałas?

przy wysprzeglaniu, wraz ze spadającymi obrotami silnika, słychac terkotanie (nazwałbym to nawet gulgotanie zeby.GIF) ...

można łatwo przeprowadzić test, przegazówka na luzie bez wciśniętego sprzegła i z wciśnietym. w obydwóch sytuacjach powinno być słychac sam silnik.

Napisano

> przy wysprzeglaniu, wraz ze spadającymi obrotami silnika, słychac

> terkotanie (nazwałbym to nawet gulgotanie ) ...

> można łatwo przeprowadzić test, przegazówka na luzie bez wciśniętego

> sprzegła i z wciśnietym. w obydwóch sytuacjach powinno być

> słychac sam silnik.

ja mam czasami tak, że jak zatrzymam samochód, potem puszczę sprzęgło to przez chwilę po puszczeniu słychać takie trochę terkotanie. Może to to samo...

• 1 rok później...
Napisano
  • Autor

> wcale nie żart ...

> w końcu, po kilku próbach lokalizacji znaleźli w moim bolidzie element dopowiedzialny za hałas przy

> wysprzęglaniu.

> odpowiedzialna jest cześć zwana aktywatorem ... nr czesci 55209138 (Opti mozesz pokazać co to )

w chwili obecnej moje NB znowu jest na podnośniku bo poraz CZWARTY, był problem z łożyskiem wyciskowym/aktywatorem/tuleją przesuwną .... nazwa dowolna.

I co wyszło tym razem ? Możliwe złe wyważenie koła dwumasowego -> wymiana całego układu napędowego.

no i czekam ... dobrego tyle, ze mam 159 w zamian rotfl.gif

Napisano

> Możliwe złe wyważenie koła dwumasowego -> wymiana całego układu napędowego

To oni tacy chętni do wymian są? Albo nie mają zielonego pojęcia o przyczynie i po omacku wymieniają...

Napisano
  • Autor

> To oni tacy chętni do wymian są? Albo nie mają zielonego pojęcia o przyczynie i po omacku

> wymieniają...

no i wymienili ... Dwumas smile.gif

i jeszcze sie okazało, ze mam 5 letnią gwarancje smile.gif

Napisano

> i jeszcze sie okazało, ze mam 5 letnią gwarancje

na NB ? icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> na NB ?

ta jest ... i to na firme, co mnie mocno zaskoczyło, bo to podobno tylko dla klientow prywatnych mialo być smile.gif

Napisano
  • Autor

> a certyfikat ma??

jaki certyfikat... ??

Napisano

> jaki certyfikat... ??

no to nie ma wink.gif

albo inaczej - jakis papier na te 5lat gw masz? czy tylko ktos ci tak powiedzial?

btw. skojarzyl mi sie dowcip:

jak rzad mowi ze nie da - to nie da, a jak mowi ze da - to mowi.

Napisano

> no to nie ma

ważne co w systemie się pokazuje. jeśli tam jest 5 lat to papier nie jest potrzebny. jakby nie było w systemie to wtedy papier jest potrzebny, żeby wklepali w system.

Napisano

> ważne co w systemie się pokazuje. jeśli tam jest 5 lat to papier nie jest potrzebny. jakby nie było

> w systemie to wtedy papier jest potrzebny, żeby wklepali w system.

sure, pytajac o 'papier' mialem na mysli czy kolega ma cos wiecej niz zapewnienie ze tak jest... nie jeden juz tutaj byl zapewniany o 3letniej gwarancji - a zycie weryfikowalo te zapewnienia... czasami to nawet trzeba bylo FAP zaangazowac do wyjasnienia 'nieporozumienia'

Napisano
  • Autor

> sure, pytajac o 'papier' mialem na mysli czy kolega ma cos wiecej niz zapewnienie ze tak jest...

> nie jeden juz tutaj byl zapewniany o 3letniej gwarancji - a zycie weryfikowalo te

> zapewnienia... czasami to nawet trzeba bylo FAP zaangazowac do wyjasnienia 'nieporozumienia'

rzecz w tym, ze mi gwrancja standardowa skonczyla sie w sierpniu 2009, a pare dni temu, dwumasa mi na gwarancji wymienili i reflektor z przodu, wiec GW jest smile.gif

Napisano

> rzecz w tym, ze mi gwrancja standardowa skonczyla sie w sierpniu 2009, a pare dni temu, dwumasa mi

> na gwarancji wymienili i reflektor z przodu, wiec GW jest

3 ... 5 ... cyferki podobne... a auto kupione w 2007 roku jeszcze bedzie mialo pare miesiecy wink.gif

z tym ze 3 to jednak nie 5

Napisano

> rzecz w tym, ze mi gwrancja standardowa skonczyla sie w sierpniu 2009, a pare dni temu, dwumasa mi

> na gwarancji wymienili i reflektor z przodu, wiec GW jest

a co system pokazuje odnośnie GW pojazdu ? bo szczerze to powiem, że nie słyszałem o GW 5letniej na NB więc trochę zdziwiony jestem

Napisano

5 letnia jest jeśli dobrze pamiętam we włoszech wink.gif a nawet 6-cio letnia w czechach .

Napisano

> 5 letnia jest jeśli dobrze pamiętam we włoszech a nawet 6-cio letnia w czechach .

Jak ja kupowałem Bravo to proponowali mi przedłużenie gwarancji z 3 do 5 lat za jakąś tam opłatą. Powiedziałem, że się zastanowię zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.