Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RADIO - Problem z głośnikami

Featured Replies

Napisano

Witam forumowiczów,

posiadam oryginalne radio w swoim stilo. Mój problem polega na braku odsłuchu w dwóch głośnikach z lewej strony, a dokładniej braku dźwięku w lewym przednim woferze oraz lewym tylnym woferze. Lewy przedni tweeter działa oraz cała prawa strona też.

Po przeprowadzeniu procedury testu głośników (przyciski "3" i "6" oraz >> na radyjku) otrzymałem następujące informacje:

TEST głośników:

wofer LF (nie działa, za to bardzo słaby sygnał słychać z tweetera lewego przedniego)

wofer RF - OK

wofer LR - nie działa, albo działa tak cicho że nie słychać frown.gif

wofer RR - OK

tweeter LF - OK

tweeter RF - OK

tweeter LR - bardzo cichy sygnał

tweeter RR - OK

Jeżeli ktoś z forumowiczów ma jakieś sugestie od czego zacząć lub w czym może tkwić problem to proszę o pomoc. Dodam, że po wyjęciu radia z kieszeni wydaje się, że wszystkie złącza są prawidłowo podłączone. Zamierzam w najbliższych dniach sprawdzić jeszcze ciągłość kabli miernikiem. Czy problemem mogą być np spalone lewe głośniki?

Napisano

Code:

Jeżeli ktoś z forumowiczów ma jakieś sugestie 

Moja sugestia przywitaj sie z userią w specjalnym wątku a potem uzupełnij profil ! ok.gif20.GIF

Napisano

Sprawdź kable w drzwiach, a w szczególności na łączeniu drzwi i blachy, ten gumowy rękaw. Może jakiś kabelek przegnił.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Sprawdź kable w drzwiach, a w szczególności na łączeniu drzwi i

> blachy, ten gumowy rękaw. Może jakiś kabelek przegnił.

Przymierzam się w najbliższy weekend do demontażu lewego boku przednich drzwi. Przeczytałem gdzieś, że warto posiadać plastikowe kołeczki do montażu takich drzwi, bo przy demontażu boku często te pierwsze ulegają uszkodzeniu. Czy naprawdę jest tak łatwo uszkodzić takie plastiki?

Napisano

Przeczytaj to

Ja zdejmowałem prawą strone i kołeczki mam całe. IMO ważniejsze jest uważne i delikatne demontowanie całego boczku, żeby nie połamać, w miejscu przy lusterku. Ja niestety się spieszyłem i złamałem buu.gif Może i nie jest to mocne uszkodzenie, praktycznie tego nie widać, ale jest. Dlatego rób to delikatnie i nic na siłe ok.gif

Napisano

z kołeczkami miałem ten problem, że ich mocowanie do boczku jest relatywnie słabe w stosunku do tego, jak mocno siedzą w drzwiach. nie udało mi się rozwalić żadnego kołka, ale element mocujący do boczku - jak najbardziej.

no i uważaj na to, o czym pisał Luka_01:

kiedy "odrywasz" boczek, z reguły zaczynasz ciągnąć od strony zamka w drzwiach. i wtedy boczek pęka pod maskownicą lusterka.

no i przy zdejmowaniu uważaj, żeby wewnętrzna uszczelka szyby się od boczku nie oderwała

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

[ciach]

Udało mi się zdemontować lewy boczek od przednich drzwi. Niestety pękł element zaczepu kołka boczku od strony lusterka, ale nie jest to widoczna usterka, a i boczek można było z powrotem osadzić na pękniętym zaczepie. Po zdemontowaniu przedniego boczku okazało się, że głośnik był odłączony od instalacji. Podłączenie do instalacji od razu pomogło i przedni lewy głośnik już gra. Pozostał mi jeszcze jeden problem - lewy tylny głośnik. Niestety nie mogę zdjąć lewego tylnego boczku z drzwi przez korbkę od szyby. Czy ktoś mógłby mnie poratować sposobem na wyczepienie (a potem zamontowanie) druta zatrzaskowego od takowej korbki?

Napisano

do tego drutu jest specjalny "zdejmak" możesz spróbować z dość twardego cieńkiego drucika wykombinować coś na kształt chaczyka i poprzes dość mocne odsunięcie boczku i klamki od siebie próbować zaczepić chaczyk o petle zabezpieczenia na osi klamki, wystarczy tylko trochę podciągnąc do góry i wyłazi.

Napisano

może komuś się przyda

Tykny boczek 3D po zdjęciu od wewnętrznej strony

282358268-boczek3D.jpg

post-91424-14352502032082_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.