Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Orginalne radio a pulsujący przebieg km.

Featured Replies

Napisano

Właśnie skończyłem montaż firmowego radja z cd i mam pytanko do tych co takie radjo montowali-otóż u mnie "mryga" sobie przebieg całkowity auta-da się to ustawić żeby przestało tak męczyć?

Napisano

> Właśnie skończyłem montaż firmowego radja z cd i mam pytanko do tych

> co takie radjo montowali-otóż u mnie "mryga" sobie przebieg

> całkowity auta-da się to ustawić żeby przestało tak męczyć?

i tak i nie zalezy kto chce zaplacic

Napisano

> Właśnie skończyłem montaż firmowego radja z cd i mam pytanko do tych

> co takie radjo montowali-otóż u mnie "mryga" sobie przebieg

> całkowity auta-da się to ustawić żeby przestało tak męczyć?

U mnie po montażu oryginalnego radia migał licznik z przebiegiem całkowitym w sumie 4 razy. Radio mam zamonotowane od grudnia 2007. Po wyłączeniu zapłonu przestawał migać.

Napisano

znalezione takie cos

" rozwiązania są 2 ( o których ja wiem) zrobić "opóżniacz na ok 4 sekundy" czyli kombinujesz jakiś układ opozniający załączenie radia i wpinasz go w plus po stacyjce idący do radia lub jedziesz do aso i robią ci tzw. dostosowanie proxi czyli jak gdyby dodają dodatkowe centralki do systemu auta,że by je normalnie widział"

Napisano
  • Autor

<i tak i nie zalezy kto chce zaplacic >

Myślę że nikt nie chce płacić,jeśli się da za darmo,ale jeśli trzeba-no chyba że to kwooooota,wtedy będę jeździł i niech mryga sobie,a poza tym myśle że nie tylko ja byłbym zainteresowany taką informacją.

A zapomniałem przedtem był jakis kaseciak grundig,a parę m-cy temu pod plus podpiąłem cb radio i wtedy nic nie było.

Napisano
  • Autor

> Radio mam zamonotowane od grudnia

> 2007. Po wyłączeniu zapłonu przestawał migać.

A jaki przed sprzęt był zamontowany?

Tak ogólnie to wygląda że nikt nie wstawiał fabrycznego radia.

Napisano

> A jaki przed sprzęt był zamontowany?

> Tak ogólnie to wygląda że nikt nie wstawiał fabrycznego radia.

Zwykle radio sony, ale miało kiepski dzwięk to wywaliłem. Już nie wspominam o chowaniu panela.

Napisano
  • Autor

Te same powody kierowały i mną,ale jak dalej było:

"mruganie " ustąpiło samo ?po jakim czasie?

Napisano

> Te same powody kierowały i mną,ale jak dalej było:

> "mruganie " ustąpiło samo ?po jakim czasie?

Po ponownym włączeniu zapłonu miganie ustępowało.

Napisano
  • Autor

> Po ponownym włączeniu zapłonu miganie ustępowało.

A jak jest dzisiaj?Dalej trzeba 2x włączać zapłon?Próbowałem _wydaje się na wszystkie sposoby i nic mi nie wychodziło,może coś inaczej trzeba?

Napisano

Na razie jest w porządku chociaż co kilka miesięcy licznik zaczyna migać. Tak jak mówiłem wcześniej wystarczy wyłączyć zapłon i po kłopocie. A co u Ciebie cały czas miga?

Napisano
  • Autor

>A co u Ciebie cały czas miga?

Niestety miga,a próbowałem chyba w najróżniejszy sposób-włączać,wyłączać,z odpalaniem i bez,....-niestety,mruga cały czas yikes.gif

Napisano

witaj. Myślę że Kolega krakow_kult ma rację pisząc cytuję: "rozwiązania są 2 ( o których ja wiem) zrobić "opóżniacz na ok 4 sekundy" czyli

kombinujesz jakiś układ opozniający załączenie radia i wpinasz go w plus po stacyjce

idący do radia lub jedziesz do aso i robią ci tzw. dostosowanie proxi czyli jak gdyby

dodają dodatkowe centralki do systemu auta,że by je normalnie widział"koniec cytatu. cfaniak.gif Jeśli nie wyjdzie ci pierwszy ze sposobów, to możesz żeby nie jechać do ASO pojechać do warsztatów innych które mają kompa fiatowskiego. Poza Kolegą z naszego AK są jeszcze przynajmniej 2 miejsca o których ja wiem

gdzie można spróbować dodać tę centralkę do systemu. jednym to jest warsztat pana Szarleja Przy Poleskiej czy też Białostoczek niewiem.gif , który robi usługi dla Polmozbytu plus (usługi elektryczne), kolejnym miejscem jest elektryk na gajowej. Pewnie parę miejsc by się jeszcze znalazło, ale nic mi w tej chwili nie przychodzi do głowy. W moim stilo też kiedyś migał licznik przebiegu, ale to z innego powodu. gdybym wiedział teraz tyle co wiem a wtedy nie wiedziałem nie to że ja, ale nawet Fab w bielsku , że sposobem na to byłby ten drugi podany przez Kolegę nie pozwolił bym na niepotrzebną wymianę tego panela w ramach gwarancji. oslabiony.gif "

Napisano
  • Autor

Dzięki kolego,trzeba sie mi wybrać w podane przez Ciebie miejsca-gdybyś mógł uściślić-

warsztat pana Szarleja Przy Poleskiej czy też Białostoczek -?-byłbym wdzięczny.Byłem w obu aso na zwycięstwa,w polmozbycie 100zł,a konrysie 72 zł podłączenie kompa,ale jak sie spodziewałem w obu miejscach fachowcy elektrycy stwierdzili że się raczej nie da ,ale muszą podłączyć i zobaczyć dla pewności-zapłacić za samo podłączenie kompa nie chcę,szczególnie jak widzę że człowiek nie bardzo wie o co chodzi i nie bardzo umie odpowiedzieć na moje pytanie.Włącznik czasowy to robótka nie dla mnie,a dostępne w sprzedaży przewidują podłączenie większej niż jeden ilości przewodów-podjadę gdzie pisałeś i może się da w "naturalny" sposób sprawę załatwić-oczywiście za normalną kasę.

Napisano

Wita, podam ci nr. telefonu do Warsztatu pana Szarleja. Możesz zadzwonić i dowiedzieć się o to i owo. Może tam też nie będą wiedzieli jak dodać do systemu radio jako centralkę? niewiem.gif . 085-652-34-50. NO ale jak nie zadzwonisz to nie będziesz wiedział. Może można umówić się tak, że podłanczasz auto do kompa i robią co trzeba. jak wyjdzie to płacisz a jak nie to nie. Oni tam się szkolą u boscha bo to warsztat robiący usługi elektryczne za kasę więc żartów nie ma. Polmozbyt dla przykładu bierze auto, oni robią to auto a Polmozbyt dolicza marżę za pośrednictwo i muzyka gra. cfaniak.gifhehe.gif Podam ci też nr. do elektryka na Gajową, ale o nim nie wiem właściwie nic. wiem że polmozbyt nieoficjalnie go poleca jako speca od failurów poduszek. 085-653-55-54. jeśli i to nie wypali to możesz zadzwonić do lakiernika pana narewskiego do grabówki (lakiernik serwisowy Fiata) i spytać go o kogoś znającego się na kompie w Stilo co do możliwości zatwierdzenia radia. On zna takich w mieście bo sam kiedyś muwił mi że ma kogoś takiego kto zna się na kompie, ale do wizyty mojej tam nie doszło. co mogłem to podpowiedziałem, ale nie sprawdzałem żadnego dojźcia bo nie miałem migania licznika z powodu radia.

Napisano

> Dzięki kolego.

nie ma sprawy. smile.gif Oby się tylko udało. Przypominam sobie tylko ze swoim miganiem taką rzecz. po wymianie bodycompa na gwarancji zaczął migać mi licznik przebiegu. nie mogli sobie z tym poradzić w żaden sposób "spece" nawet z bielska białej. oslabiony.gif Po pół roku jazdy z miganiem przed oczami furious.gif i paru bezowocnych wizytach w ASO pewnego dnia wyszedł "mechanik" i powiedział. to będzie cytat z głowy : "żebym wiedział że to takie łatwe to bym już dawno to zrobił. wystarczyło tylko zatwierdzić w zakładce światła ok. "czyli jak rozumiem zatwierdzić że światła zostały naprawione. napiszę ci że wcześniej miałem kłopot ze światłami a raczej z failurem żarówki kierunkowskazu. Dlatego wymieniali mi bodycompa. oslabiony.gif Może i w twoim przypadku trzeba poprzez kompa serwisowego czy też boschowskiego kliknąć w pozycji radio ok? niewiem.gif W każdym bądź razie życzę powodzenia.

Napisano

widze że ziomale sobie pogadali o tym co nie da sie zrobic a pisane bylo ze sto razy

Napisano

E tam zaraz pogadali. napisałem Koledze tylko parę ewętualnych wyjźć (adresów), ale dodałem że ja takiej sytuacji nie miałem. Migał mi co prawda licznik przebiegu, ale nie z powodu radia. to wszystko. jak Kolega tbs1 będzie chciał, to skożysta. jeśli będzie chciał skontaktować się z Tobą to też ma namiary. Faceci z tych adresów mają kompy boscha tak więc jeśli jest to tylko możliwe dodadzą centralkę dodatkową. jeśli zaś tego nie potrafią robić to już trudno. ja nie wiem bo nie sprawdzałem osobiście tego. Wiem jednak to że można zlikwidować miganie licznika bo taki zwykły Elektronik w Polmozbycie który tego wcześniej nie potrafił zrobił to po jakimś instruktarzu. co prawda nie było to miganie spowodowane radiem ale zawsze.

Napisano

troche poduczyli sie u mnie nie da sie normalnie migotania licznika usunac jesli chodzi o zwykle radyjko. Pisane bylo i walkowane sto razy , napisalem to na pocztku tego wątka , ale jesli ktos to potrafi w zwykly sposób zrobic chętnie zaplace u nie go za nauke i szkolenie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.