Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek oleju *DELETED*

Featured Replies

Napisano

> Jak na razie makarony się

> nie popisały

no bez przesady.. to tylko nie dokrecony korek ... albo z wadliwa uszczelka ... faint.gifhehe.gif

Napisano

Jak na razie makarony się

> nie popisały

"Austriackie" gadanie.. może ten silnik zrobiony w Bielsku...

Napisano

ło, ale się porobiło weź tego włoskiego złoma na jakiegoś golfa wymień.....

Napisano

Jak na razie makarony się

> nie popisały

a czy to włosi zrobili? niewiem.gif Może to w ASO gdzie kupiłeś auto ktoś korka nie dokręcił. Pamiętam że jak ja kupowałem auto w salonie to tam właśnie był zalany też i olej do silnika. był to tzw. przegląd zerowy. tak mi się wydaje że jeśli auto przyjeżdża, to robi się przed sprzedażą taki przegląd.

Napisano

> Jak na razie makarony się

> "Austriackie" gadanie.. może ten silnik zrobiony w Bielsku...

w Bielsku robią tylko i wyłącznie 1.3 MJ ....przynajmniej na chwilę obecną. A tych silników w Bravo nie ma cfaniaczek.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam ponownie dzisiaj niestety musiałem swojego brawolca zostawić w serwisie okazało się że wyciek jest z pękniętej miski olejowej. Koszt miski 702zł, ok. 1000zl za cała naprawę. Mam okropnego pecha od samego początku zakupu auta. życie bywa brutalne

Napisano

a dlaczego musiales pokrywac koszt miski? przywaliles sam w cos ze byly konkretne slady na oslonie i misce?

Napisano
  • Autor

> a dlaczego musiales pokrywac koszt miski? przywaliles sam w cos ze

> byly konkretne slady na oslonie i misce?

Na misce widać mały uszczerbek materiału, osłona jest cała ale lekko wygięta, wydaje mi się że na tyle ostrożnie jeździłem ze nie mogłem nigdzie tak przywalić ale nie wygram z ASO naprawa zostanie pokryta z AC, ale nie poczuwam się do winy.

Czy to możliwe że auto przyjechało z taką usterką z fabryki np. przy załadunku albo rozładunku ktoś przypierniczył?

Napisano

> Czy to możliwe że auto przyjechało z taką usterką z fabryki np. przy

> załadunku albo rozładunku ktoś przypierniczył?

raczej z uszczerbkiem na misce z fabryki nie wyjechal, moze jakis wadliwy odlew aluminium ciezko teraz stwierdzic co i jak.. wazne ze nie zatarles silnika ok.gif

Napisano

> ło, ale się porobiło weź tego włoskiego złoma na jakiegoś golfa

> wymień.....

A moze na Toyote ha ha ha? Pisze ze smiechem bo mam znajomego w pewnej firmie, ktora ma sluzbowe Corolle i opowiadal mi jak po odbiorze w W-wie jedzie sobie elegancko "Gierkowka" az tu nagle smrod ropska w calym aucie. Wiec staje na pierwszym parkingu, otwiera maske a tam olej wszedzie gdzie nie zerknie! Okazalo sie, ze robot, ktory dokrecal korek wlewu byl zle skonfigurowany i po ilus km korek odkrecal sie samoistnie. W jego firmie bylo kilka takich przypadkow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.