Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zbiornik

Featured Replies

Napisano

Czy zbiornik paliwa można wymienić bez kanału,podnośnika?Czy można to zrobić korzystając tylko ze zwykłego podnośnika ?

Napisano

jeżeli masz na myśli standardowy podnośnik to odradzam... ja wogóle nie wchodzę pod samochód jak na nim stoi bo już widziałemk uniaka który się z niego zje.ał

natomiast jeżeli podeprzesz samochód na dwóch koziołkach to myślę że jest to do zrobienie, trochę będzie gimnastyki ale jest to możliwe

Napisano

> Czy zbiornik paliwa można wymienić bez kanału,podnośnika?Czy można

> to zrobić korzystając tylko ze zwykłego podnośnika ?

Mozna to zrobic bez kanału 001.gif , ale podnośnik - hmm.gif zwykły to raczej za mało, ja miałem podnośnik taki od stara i jeszcze zabezpieczone pieńkiem tak na wszelki słuczaj. old.gif

Napisano

Nigdy nie właź pod samochód (ani tym bardziej nic tam nie kombinuj) gdy samochód jest podniesiony tylko na standardowym podnośniku. Jak coś to właśnie oprzyj samochód na jakichś pieńkach, koziołkach czy czym tam chcesz, byleby to dosyć solidne było (no chyba nie chcesz żeby samochód na ciebie spadł...).

BTW w ten sposób (czyli bez kanału) w zasadzie to większość (jeśli nie wszystkie) naprawy da się zrobić palacz.gif

Napisano

> Nigdy nie właź pod samochód (ani tym bardziej nic tam nie kombinuj)

> gdy samochód jest podniesiony tylko na standardowym podnośniku.

> Jak coś to właśnie oprzyj samochód na jakichś pieńkach,

> koziołkach czy czym tam chcesz, byleby to dosyć solidne było (no

> chyba nie chcesz żeby samochód na ciebie spadł...).

Dokładnie ok.gif Dodam tylko, że najlepiej żeby auto było podparte podwójnie - jak jedno puści to drugie i tak podtrzymuje auto. Ja zawsze podnośnik żaba plus jakieś cegły.

Nie raz już człowiek chcąc sobie podłubać przy autku został przez nie zgnieciony.

Znam wiele przypadków zatrucia się także spalinami.... Dwie osoby zaparkowały auto w garażu z zamiarem wypicia tam piwka. Było zimno więc się włączyły ogrzewanie w aucie, które wiadomo wymaga pracy silnika. Niestety było to ich ostatnie piwo.

Podobnie gość, który reperował auto w garażu w zimę. Podgrzewał się "kozą" - komin był zapchany i zaczadział.

Mnożyć przypadków można jeszcze wiele... Życie jest krótkie i kruche... Po co je sobie w tak głupi sposób skracać?

Miejmy zawsze głowy karku i dmuchajmy na zimne smile.gif

Pozdrawiam!

Napisano

Ja sobie zrobiłem z grubych desek i dwóch sporych pieńków dwa podjazdy.

W zalezności co muszę robić to postawiam pod koła z przodu, z tyłu lub z boku po prawej lub po lewej stronie i wjeżdżam na podjazdy.

Samochod stoi na kołach i to chyba jest najbezpieczniejsze proste rozwiązanie dla kogoś kto nie ma kanału ani podnośnika.

Napisano

Do zrobienia ok.gif ja tak robiłem. Podstawiłem kółka pod próg, auto na nich usiadło i udało się ale męczarni w takich pozycjach jest kupa

Napisano

a z których okolic Krakowa jesteś, bo w krk jest sporo osób co ma kanał, i w okolicach również, ja ściągałem bak z kanału do spawania autka i nie wyobrażam sobie tego bez niego... zbyt duża męczarnia by była...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.