Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem - Ciągłe grzanie w kabinie!

Featured Replies

Napisano

Witam.

W mojej dziewczyny samochodzie (Uno fire) jest taki problem że pomimo iż pokrętło grzania jest ustawione na zimno to daje na maksa ogrzewanie. Szczególnbie teraz gdy się lato zbliża zaczyna być to sporym problemem. Co może być nie tak? Czy możliwe że po prostu pokrętło się zwaliło? Czy wystarczy wyjąć sam panel od pokręteł żeby sprawdzić i ewentualnie wymienić czy też trzeba całą konsolę zdjąć?? Proszę o pomoc

Napisano

a pokrętło nie przeskakuje? Wina może leżeć w pokrętle (przeskakuje na ząbkach (stawiam na to) ewentualnie zawór nagrzewnicy się zaciął lub spadła linka z pokrętła lub zaworu nagrzewnicy. Przy pokrętle demontujesz tylko ten panel co jest z nawiewami i radiem nic trudnego . Zawór nagrzewnicy możesz sprawdzić od strony nóg pasażera do niego sie powinieneś dostać pod plastykową osłonę jest także ręką możesz zobaczyć czy działa.

Napisano

mam ten sam problem tyle ze u mnie nie domyka do konca i grzeje troche slabiej, sprawdz czy linka porusza zaworem (mogla sie zerwac lub spasc) jezeli tak znaczy zaworek do wymiany a to troche klopotliwa sprawa

Napisano

W najlepszym przypadku jest tak, że linka sterująca zaworem nagrzewnicy nie jest dobrze dokręcona i ślizga się w mocowaniu. Pewnie wystarczy przy zaworze dokręcić śrubke na lince. Kładziesz się u pasażera pod nogi, zdejmujesz plastikową osłonę i masz wszystko jak na dłoni. Wtedy jedną ręką kręcisz pokrętłem i patrzysz czy jest reakcja zaworu. Jeśli wszystko pracuje tak jak trzeba z wyglądu, no to niestety, ale być moze coś w środku zaworu jest uszkodzone. Wtedy pozostaje wymiana zaworu.

Napisano
  • Autor

Pokrętło nie przeskakuje na ząbkach. Posprawdzam to co poradziliście i napisze jak już będe wiedział o co kaman

Napisano

> Pokrętło nie przeskakuje na ząbkach. Posprawdzam to co poradziliście

> i napisze jak już będe wiedział o co kaman

Mam to samo, sprawdź tą linkę przy zaworze, nie trzeba demontować panela, wystarczy boczną osłonę zaworu waytogo.gif

Napisano

> Pokrętło nie przeskakuje na ząbkach. Posprawdzam to co poradziliście

> i napisze jak już będe wiedział o co kaman

Ja mam tak, że to cięgno do którego jest przykręcona linka od pokrętła ogrzewania muszę w zależności od pory roku troszkę przesunąć zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif jak się zbliża lato to ustawiam tak, że zamyka zawór do końca, ale nie ma wtedy pełnego otwarcia, a na zimę przesuwam troszkę w drugą stronę. Wtedy co prawda zawór jest cały czas troszkę otwarty, ale za to przy całkowitym przesunięciu cięgna grzania zawór otwiera się maxymalnie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif tak przy okazji gdyby ktoś chciał zapytać zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif nie zauważyłem, że silnik się wolno nagrzewał. Pełną temp łapie po paru kilometrach, a odkąd założyłem mate na maskę to 90 st mam po ok 2-3 km zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

P.S. Mam nadzieję, że napisałem w miarę zrozumiale zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif w razie czego pytaj wink.gif będę tłumaczył zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.