Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SWAP na V6

Featured Replies

Napisano

Siemanko wszystkim waytogo.gif

Mam takowy problem...moje c20ne juz mnie nudzi i jest za male wpysk.gif Powolutku zbieram sie na nastepnego swapa i tym razem celuje w V6...pozniej to juz tylko inne auto wpysk.gif Ale...Generalnie wyrwanie 3.0 ( lub ew 2,5 ale chyba 3.0) z Vectry A graniczy z cudem, a z calibry to juz w ogole kaplica. Sporo tego jezdzi w Viki B ale wiem ze tam sa nieco inne skrzynki i inne lapki. Pomijam kwestie dolotu, ale rozchodzi mi sie o blok i mocowanie. Czy te bloki z Viki B maja takie same mocowania dla lap ( chodzi o to na sanki i na podluznicy pasazera) co w Viki A i Cali? I czy F20 podejdzie do tegoz bloku z Viki B ?

Napisano
  • Autor

Alledrogo to ja juz mam dawno obcykane zlosnik.gif Ale akurat na ten silnik bym sie raczej nie skusil wink.gif

Napisano

> Alledrogo to ja juz mam dawno obcykane Ale akurat na ten silnik bym

> sie raczej nie skusil

czy w vectrach A i calibrach były 3.0? Trochę siedzę na VU i z tego co wiem to ludzie wsadzają czy to do VA czy do Vb x30xe z Omegi B... a od VA czy calibry to jedynie c25xe takie jak w tym ogłoszeniu wyżej...

Napisano

Oczywiście, że tak jest. X30XE był tylko i wyłącznie w Omedze.

Napisano
  • Autor

> czy w vectrach A i calibrach były 3.0?

Sporo tego widuje na mobile.de , autotrader.co.uk i na lokalnych angielskich serwisach i wystepuja tam takie silniki. Jednak czy byly one fabrycznie montowane czy nie tego nie wiem hmm.gif

Bardziej mi sie rozchodzi o to, ze w Cali i Viki A jest taki sam uklad mocowania silnika co w AF, dlatego takie auta typuje na dawce. Chyba ze 3.0 z omegi rowniez podpasuje? Tyle ze nie wiem jak jest mocowany silnik w omegach ( chodzi o miejsca zaczepienia i ksztalty lap) niewiem.gif

Napisano

Ani w VA ani w Calibrze nie było silnika 3.0, montowane były tylko C25XE w VA i Calibrze oraz X25XE ale tylko w Cali.

Napisano
  • Autor

Panowie nie przecze ze tak nie jest ( nie sprawdzalem historii jakie silniki byly w Viki A i Cali - wiem jedynie ze mozna 3.0 w nich znalezc...najwyrazniej po swapach), ale nie to jest sednem tematu wink.gif

W takim razie, jak wyglada sprawa dawcy w postaci Omegi...czy blok ma fabryczne miejsca na zamocowanie lap tak by pasowalo do Aski, czy tez trzeba robic przy tym jakas rzezbe?

No i jak jest z trwaloscia 3.0? Bo w wielu ogloszeniach czytam ze "cos stuka w silniku" hmm.gif

Napisano

Czasem korba wychodzi bokiem wink.gif Ale poza tym to ok grinser006.gif

Raz się spotkałem z takim przypadkiem w Omedze. Co ciekawsze oma automat, czyli niby lepiej dla trwałości silnika. Nic wcześniej nie stukało tylko łupnęło raz a dobrze.

Z tym, że użyszkodnik omego ma extremalnie ciężką nogę, nawet jak na moje standardy wink.gif

To oczywiście nie reguła, ale jak widać się zdarza.

A 30V6 najlepiej szukać z rozbiórkowych anglików..

Napisano

> No i jak jest z trwaloscia 3.0? Bo w wielu ogloszeniach czytam ze

> "cos stuka w silniku"

X30XE jest bardzo trwały mechanicznie, jeżeli auto jeździło na syntetyku wymienianym co 15kkm to bez problemu robią przebiegi >500kkm [mówię oczywiście o rzeczywistym przebiegu a nie licznikowym],

serwisowaliśmy w firmie kilka takich aut na bieżąco i spoko,

jedna z nich [mojego obecnego szefa] poszła do ludzi z przebiegiem 320kkm i przy około 300kkm poddały się uszczelki pod głowicami - ale to dlatego że człowiek jeździ tak że auto nie jedzie 250km/h licznikowo to przyjeżdżał że coś jest zepsute z silnikiem wink.gif

druga jeździ na taksi i do jakichś 400kkm nic nie było robione z silnikiem - dalszej historii nie znam,

kolejna -ojciec dał synowi auto z przebiegiem 450kkm i też mi się jego historia urwała,

niemniej w żadnej z nich nie było nigdy nic robione z dołem silnika itp,

oczywiście X30XE ma swoje wady, szczególnie czuły punkt to chłodnica oleju która czasem sprawia problemy, ale to to samo co w X25XE,

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.