Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba do Moderatora

Featured Replies

Napisano

IMHO moderator powinien usuwać odpowiedzi na problemy, które w sposób oczywisty (hmmm skąd ja wziąłem to określenie...) wprowadzają w błąd innych userów.

W przyszłości ktoś, szukając odpowiedzi na taki sam temat, może uzyskać od szukajki taką bezsensowną odpowiedź i nie czytając całego wątku narazić się na niepotrzebną robotę.

Może inni koledzy zabiorą głos w sprawie.

Napisano

> IMHO moderator powinien usuwać odpowiedzi na problemy, które w sposób

> oczywisty (hmmm skąd ja wziąłem to określenie...) wprowadzają w

> błąd innych userów.

> W przyszłości ktoś, szukając odpowiedzi na taki sam temat, może

> uzyskać od szukajki taką bezsensowną odpowiedź i nie czytając

> całego wątku narazić się na niepotrzebną robotę.

> Może inni koledzy zabiorą głos w sprawie.

Witam, kolega Graf ma w sumie racje - chociaż z drugiej strony ciągle jest to forum (swobodna wypowiedź na temat).

Moje ostatnie potyczki słowne z kolegą szlachcicem na temat rozrusznika a bardziej na temat zamontowanego przy nim automatu nie są szkodliwe (chociaż skończyło się tym, że kolega szlachcic obraził mnie i proponował podpalić mi moje auto zeby.GIF całe szczęście jednak mam tą oliwę w głowie - mała szkodliwość społeczna)

A co do potyczek kolegi grafa z kolegą hengo na temat hamulców rzeczywiście w dalszej perspektywie dla leniwego czytacza może powodować zagrożenie dla zdrowia czy życia.

Jak rozwiązać taki problem nie mam pojęcia bo to nadal wciąż jest forum a tak błędne rady czy wskazówki mogą też kierować - że tak się nie robi.

Temat na pewno jest do przemyślenia dla szanownego grona moderatorów.

PZDR VEN

Napisano

Jezeli jest to 99% techniki, to forum powinno byc jak najbardziej merytoryczne. Niestety kazdy watek musialby byc weryfikowany przez ludzi obeznanych w temacie, aby nie pojawialy sie wypowiedzi w stylu: "poprawna technologia naprawy sobie, a ja zrobilem inaczej-posmarowalem, polalem i dziala...". jezeli takie rozwiazanie bedzie wprowadzone, to mozemy uzyskac wysoki poziom tego forum. A fakt hest faktem, zle tytuowanie poszczegolnych watkow jest przeszkoda w skutecznym szukaniu. I tego w szczegolnosci powinien pilnowac moderator, na pozom merytoryczny to my mamy bezposredni wplyw (madrymi lub glupimi podpowiedziami).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> A co do potyczek kolegi grafa z kolegą hengo na temat hamulców

> rzeczywiście w dalszej perspektywie dla leniwego czytacza może

> powodować zagrożenie dla zdrowia czy życia.

Bardziej miałem na myśli

Quote:

> Jeśli wskaźnik zachowuje się normalnie, to uszkodzenia szukaj w

> zegarach.

Sprawdź czujnik poziomu paliwa (poziom rezerwy).

Wywalanie czujnika poziomu paliwa do przyjemnych nie należy.

Napisano

> IMHO moderator powinien usuwać odpowiedzi na problemy, które w sposób

> oczywisty (hmmm skąd ja wziąłem to określenie...) wprowadzają w

> błąd innych userów.

Jacku, idea szczytna, ale jak z realizacją?

przeca moderatorzy nie siedzą tu non-stop, to po pierwsze

no, powiedzmy, że powiadomieniami można im w tym pomóc

ale tu pojawia problem zasypywania modów tymiż powiadomieniami...

po drugie, możemy trafić na wątek, który trudno będzie jednoznacznie zakwalifikować

jeden powie "bzdura! skasować!", ktoś inny będzie tego bronił

mam na myśli to, że nie wszystkie sytuacje będą tak jednoznaczne jak czyszczenie okładzin z płynu hamulcowego...

co wtedy? urządzimy głosowania? zdamy się na salomonowy wyrok moderatorów?

to ostatnie zdaje się najrozsądniejsze, ale - powtarzam - dokładamy im przez to masę roboty...

> W przyszłości ktoś, szukając odpowiedzi na taki sam temat, może

> uzyskać od szukajki taką bezsensowną odpowiedź i nie czytając

> całego wątku narazić się na niepotrzebną robotę.

widzisz, taki urok internetowych forów...

kącik astry jednak stoi na takim poziomie, że każda głupota zostanie tu szybko sprostowana

będzie Ci żal kogoś, że szkoda mu było paru minut, wpadł jak do baru szybkiej obsługi

i tylko dlatego, że przeczytał o jeden czy dwa posty za mało, uzyskał wiedzę niepełną lub błędną?

bez przesady - to forum dla dorosłych, bo dzieci ani prawa jazdy, ani samochodów nie posiadają...

a konsekwencje w przeważającej większości będą mniej groźnie niż dla tych, co łykają proszki bez czytania ulotek ;-)

IMO wystarczy, żeby błędne wypowiedzi poprawiać, a kasować jedynie w naprawdę ekstremalnych przypadkach ok.gif

> Może inni koledzy zabiorą głos w sprawie.

dziękuję za uwagę :-)

Napisano

Osobiście jestem przeciw. Moderator ma pilnować porządku i przestrzegania regulaminu, a nie sądzić która wypowiedź zasługuje na wywalenie, a która nie. Nasz robi to bardzo dobrze.

Nie ma jednego rozwiązania dla problemu. Równie dobrze można by wywalać wątki o wymianie szkieł reflektorów, lutowaniu uchwytów alternatorów wink.gif i sprawdzaniu czy jest iskra na świecy. Producent nie zaleca (a czasami zabrania) takich praktyk. Po to jest forum, żeby inni użytkownicy sprostowali kontrowersyjną decyzję. A polemika może przynieść czasami zaskakujące rezultaty.

Wspaniała rzeczą na tym forum jest to, że jeśli ktoś spyta się np: gdzie jest EGR w X14NZ wink.gif to nie jest na miejscu besztany, wbijany w glebę i odsyłany bez słowa do szukajki, a temat do hasioka. Wszystko jest grzecznie i choćby szyby parowały 5 raz w tym miesiącu to nie ma bluzgania tylko grzeczne odpowiedzi (choć wiem, że niektórym krew się gotuje).

IMHO tak jak jest teraz jest waytogo.gif.

Napisano

Jak najbardziej jestem za stanowiskiem kolegi Azji, aby bledne wypowiedzi prostowac. W koncu niedoswiadczony posiadacz wozu moze wpasc na jakis glupi pomysl, ktory z racji swojej niklej wartosci merytorycznej (a tym bardziej technicznie niedozwolonej) zostal wykasowany. W koncu watki musza miec wartosc poznawcza, edukacyjna (jak i co dziala, od czego zalezy i tp, dlaczego tak a nie inaczej) oraz wychowawcza (nie ublizamy innym...).

Pozdrawiam

Napisano

> Jak najbardziej jestem za stanowiskiem kolegi Azji, aby bledne

> wypowiedzi prostowac. W koncu niedoswiadczony posiadacz wozu

> moze wpasc na jakis glupi pomysl, ktory z racji swojej niklej

> wartosci merytorycznej (a tym bardziej technicznie

> niedozwolonej) zostal wykasowany. W koncu watki musza miec

> wartosc poznawcza, edukacyjna (jak i co dziala, od czego zalezy

> i tp, dlaczego tak a nie inaczej) oraz wychowawcza (nie ublizamy

> innym...).

> Pozdrawiam

Moje zdanie tylko trochę inaczej ujęte smile.gif

Nie pozostaje nam nic innego jak tylko nieść kaganek oświaty (każdy jak może trochę lepiej lub gorzej)

Napisano
  • Autor

(...)

> dziękuję za uwagę :-)

Racja. Chyba emocje mną kierowały kiedy zakładałem wątek.

Przemyślałem sprawę.

Mod niech odpoczywa w spokoju.

Po drugie - kto nie czyta wszystkich wątków Kącika Astry nie jest godzien jeździć samochodem Opel Astra, a jeśli czyta na wyrywki, to sam jest sobie winien.

Amen.

Napisano

> Mod niech odpoczywa w spokoju.

Czy to podpada pod groźbę karalną? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Czy to podpada pod groźbę karalną?

Przecie nie mówię - spoczywa... swieca.gif

a odpoczywa sleeping_2.gif

Napisano

To forum sklada sie z kilkunastu osob, ktore wiedza co pisza. Moze jest ich troche wiecej. Niektórzy rzadko sie ujawniaja.

Niestety pozostala wiekszosc pisze co im sie wydaje na podstawie ich bliskiego zeru doswiadczenia, albo co gorsza na podstawie ich "wydajemisie".

Sposob na to jest taki: killfile.

Jak ktos pisze cos kompletnie od rzeczy tam wlasnie ląduje i juz.

Ktos chce mojego killfajla?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.