Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC700 płyn chłodszący i jego wyciek

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Pomóżcie mi.Jechałem dzisiaj i po zaparkowaniu zobaczyłem że temperatura sięgnęła czerwonej kreski. jak wyszedłem to zobaczyłem że woda leci z okolic pompy wodnej.

Prośba do Was

1. Co mogło się stać. Czy mieliście coś podobnego?

2. Jaki płyn nalać, bo słyszałem, że po niektórych uszkadza się uszczelka pod głowicą.

Napisano

pierwsze co to sprawdź czy działa Ci wentylator na chłodnicy, bo prawdopodobnie zagotowałeś silnik, co do płynu to leje dynagela bądź coś z tej półki

Napisano
  • Autor

Wentylator działa bo sie włączył. A czy mogło coś sie w samym silniku popsuć od temperatury?

Napisano

> Wentylator działa bo sie włączył. A czy mogło coś sie w samym silniku

> popsuć od temperatury?

mogło ale tez nie musiało, a jeśli piszesz, że był blisko czerwonej kreski to po prostu mógł się zagotować. Dolej płynu i zobaczysz czy będziesz miał stale taki sam stan czy będzie ubywać

PS. układ masz odpowietrzony dobrze cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Ale jak się zatrzymałem to widziałem jak kapie (leci) woda z okolic pompy, a widziałem ze za mna ciągnął się ślad wody, wiec coś poszło, tylko co?

Napisano

> Ale jak się zatrzymałem to widziałem jak kapie (leci) woda z okolic

> pompy, a widziałem ze za mna ciągnął się ślad wody, wiec coś

> poszło, tylko co?

Wentylator może Ci nie działć i wybiło płyn przez korek w zbiorniku .

Napisano
  • Autor

Powtórzę. Wentylator działa, na 100%. oło zbiornika jest 100% sucho, a na 100% mokro jest przy połączeniu przewodu gumowego z chłodnicy do pompy.

Wiec nie rozumiem o czym piszesz

Napisano

no to sprawdź połączenia wężyków przy chłodnicy

Napisano
  • Autor

Też myślałem, że to coś z przewodem, ale sprawdziłem, że jest cały, obejma też założona. wyglada tak jakby na połączeniu pompy i silnika, czy to możliwe?

Napisano

> Też myślałem, że to coś z przewodem, ale sprawdziłem, że jest cały,

> obejma też założona. wyglada tak jakby na połączeniu pompy i

> silnika, czy to możliwe?

zrób foto może będzie coś widać albo odpal samochód i obserwuj skąd leci

PS. odpowietrzony masz układ?

Napisano

Słuchaj, mi się stało to samo i okazało się, że trzeba całą pompę (krzyczą ok. 200,- za robotę plus części albo ok 100 robota + zestaw naprawczy, który ponoć się zupełnie nie opłaca) wymienić, albo zarzucić zestaw naprawczy. Z tego co wiem, to pompa jest zanurzona w oleju i jest troszkę babrania przy tym. Na początku ciekło tak, że zostawiałem mały ślad, a po 3 dniach ile wlałem do zbiorniczka, tyle wylewało się w ciągu 15 sekund dołem.

Problemu pozbyłem się w ten sposób, że jeździłem bez wody przez tydzień ok. 100km dziennie i zatarłem silnik, a potem zmieniłem na inny za 400,- plus moja robota zlosnik.gif

edit:

nie wiem, czy tam czasem nie trzeba tylko uszczelki pod obudową termostatu wymienić oink.gif

Napisano
  • Autor

Czy mam układ odpowietrzony to nie wim. Przez bardzo długi czas było dobrze, aż do dzisiaj jak woda poleciała. A co z płynem, czy może być dowolny?

Napisano

może być aczkolwiek ja bym lał taki jaki jest. Co do odpowietrzenia układu to powiem Ci dlaczego pytam. Wiatrak na chłodnicy załączy Ci sie w okolicy 96 stopni jak się nie mylę. Twój się załączył a mimo tego temperatura nie spadła i była dalej na czerwonym, stąd mój wniosek o zapowietrzonym układzie i braku obiegu. Sprawdź odpowietrzenie układu i zobacz co się będzie działo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.