Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompka spryskiwaczy reflektorów padła?

Featured Replies

Napisano

nie, żebym się specjalnie tym martwił, bo dzięki temu mniej płynu mi zżera, ale jednak chcę czuć większą satysfakcję, kiedy sam sobie zrobię do niej wyłącznik angryfire.gifzlosnik.gif

przechodząc do sedna:

objawy są takie, że nie leje. żadnego dźwięku charakterystycznego dla jej pracy nie słychać, więc nie podejrzewam zapchanych/zgniecionych rurek itp

Kabel zasilający nie jest uszkodzony (zamieniłem go miejscem z zasilaniem na pompce do szyb i zadziałała).

Bezpieczniki są całe.

Styki przeczyszczone.

teraz pytania 2.:

1) czy jest szansa, że dokładne wyczyszczenie pompki ją odratuje, czy lepiej od razu szukać innej?

2) jeśli już szukać innej, to czy mogę wstawić taką samą, jaka leje po szybach? czym one się w ogóle od siebie różnią? oprócz wielkości oczywiście zeby.GIF

Napisano

witaj w klubie grinser006.gif

tydzień temu miałem wizyte w ASO w tej sprawie. U mnie była jakaś kostka totalnie zdezolowana i temu nic nie działało. Wymienili - zapłaciłem 4 dychy i narazie działa, ale uprzedzili, że silniczek jest w opłakanym stanie i za jakiś czas trza będzie pomyśleć o nowym - koszt w okolicach 200 zł icon_rolleyes.gif

może u Ciebie też tylko kostka do wymiany? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

witam 20.GIF

a która kostka się posypała?

ale to raczej nie to, skoro po zamianie kabli między pompkami ustrojstwo zadziałało (tzn po wciśnięciu spryskiwacza reflektorów zaczął działać spryskiwacz tylnej, no ale jednak świadczy to o tym, że prąd jest) - jest jeszcze możliwość, że styki są tak zaśniedziałe, że prowizoryczne czyszczenie, jakie im zafundowałem to za mało.

200zł za pompkę? chyba nierówno pod sufitem mają ... grinser006.gif nie orientujesz się, czy przypadkiem nie można zamiast tej pompki założyć tej standardowej od szyb?

Napisano

> witam

> a która kostka się posypała?

pytaj mnie. nie wiem, gdzieś w okolicach reflektora, ale wstyd się przyznać, dokładnie nie wiem niewiem.gif

> ale to raczej nie to, skoro po zamianie kabli między pompkami

> ustrojstwo zadziałało (tzn po wciśnięciu spryskiwacza

> reflektorów zaczął działać spryskiwacz tylnej, no ale jednak

> świadczy to o tym, że prąd jest) - jest jeszcze możliwość, że

> styki są tak zaśniedziałe, że prowizoryczne czyszczenie, jakie

> im zafundowałem to za mało.

bardzo możliwe, ale jak prąd jest, to może jednak ta pompka

> 200zł za pompkę? chyba nierówno pod sufitem mają ... nie

> orientujesz się, czy przypadkiem nie można zamiast tej pompki

> założyć tej standardowej od szyb?

pierwsze co mi do głowy przyszło grinser006.gif narazie nie wiem, ale na pewno w aso tego robic nie będę. Pojadę do elektryka i powiem, żeby coś wymyślił hehe.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

na razie nie mam za wiele czasu na zabawę z tym ustrojstwem, wezmę się pewnie do roboty na początku lipca. dam znać, jeśli coś ciekawego się wykluje biglaugh.gif

Napisano

u mnie styki przy samej pompce były zabrudzone,pompke wytargałem przeczyściłem idziała do dziś [od zimy]

Napisano
  • Autor

> u mnie styki przy samej pompce były zabrudzone,pompke wytargałem

> przeczyściłem idziała do dziś [od zimy]

właśnie na to liczę. przy kupnie auta też nie działała, ale pomogło jej przeczyszczenie styków.

jeszcze nie miałem czasu, żeby się tym zająć angryfire.gifangryfire.gif

• 10 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

to napiszmy dla potomności, jak to się skończyło (wiem, że późno, ale lepiej, niż nigdy grinser006.gif ):

pompka oryginalna zatarta na amen, mało jej ruda od środka nie rozsadziła ... fly.gif

spokojnie zamiast oryginału można zaaplikować pompkę od golfa III/audi - najlepiej zamiennik za ok. 60zł. wtyczka elektryczna jest identyczna. jedyny minus to ten, że po takim zabiegu trzeba zmienić końcówkę wężyka idącego do spryskiwaczy (koszt - grosze. smile.gif wyjście pompki jest ciut szersze od oryginalnego i nie da się wepchnąć wężyka icon_rolleyes.gif)

czas roboty 10 minut claps.gif

Napisano

> wygląda znajomo rzucę dziś okiem na swoją, czy końcówka wylotowa wygląda tak samo.

rzucaj, rzucaj bo jak będzie to to to sobie zamówię zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> rzucaj, rzucaj bo jak będzie to to to sobie zamówię

dam znać koło 13:00 jutro. sorry, że nie dałem rady dzisiaj, ale po prostu leje rainy.gif a ja garażu nie mam buu.gif

Napisano

> dam znać koło 13:00 jutro. sorry, że nie dałem rady dzisiaj, ale po prostu leje a ja garażu nie

> mam

nie ma pospiechu, porób fotki jak wygląda dokładnie ta pompka będzie na teraz i dla potomnych.

Napisano
  • Autor

proszę, fota pompki:

a1.jpg

oryginał fiatowski wygląda dokładnie tak samo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.