Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana oleju w skrzyni 1.9JTD

Featured Replies

Napisano

Witajcie

W ramach relaksu i profilaktycznego działania wszedłem sobie pod auto w celu namierzenia otworu spustowego w skrzyni. Jednak nic nie znalazłem, czy coś przeoczyłem czy po prostu takowego nie ma? Jeśli nie to czy wyjęcie skrzyni jednoznaczne jest z wyciągnięciem silnika? (słyszałem takie opinie, że inaczej nie wyjdzie bo za mało miejsca w komorze silnika).

Napisano

w stilo jest jeden korek w skrzyni. nie ma wejscia /wyjscia... wlewasz jednym. Pod puntkiem sie jeszcze nie kladlem.

Napisano

w programie diagnostycznym nic nie piszą o korku spustowym, może w tej wersji olej się jakoś odsysa? jest tylko taki schemat

282474612-korek.jpg

post-62894-14352502602944_thumb.jpg

Napisano

> w stilo jest jeden korek w skrzyni. nie ma wejscia /wyjscia...

> wlewasz jednym. Pod puntkiem sie jeszcze nie kladlem.

nie ma w tej skrzyni drugiego korka icon_eek.gif (korka spustowego na dnie skrzyni) ? To w takim razie jak wylać stary olej ???

Napisano
  • Autor

w weekend wykręcę skrzynię i zleje olej przy okazji zmienię dwumas co prawda nie stuka ale zawsze to lepiej mieć nowy tym bardziej, że planuje sprzedaż niech nowy właściciel ma dobrego dwumasa. grinser006.gif

Napisano

> w weekend wykręcę skrzynię i zleje olej przy okazji zmienię dwumas co

> prawda nie stuka ale zawsze to lepiej mieć nowy tym bardziej, że

> planuje sprzedaż niech nowy właściciel ma dobrego dwumasa.

za taki nowy dwumas wywalisz może z 1000 zł. Warto robić takie prezenty przyszłemu wlaścicielowi tym bardziej że nie słychać dwumasu ???

Napisano
  • Autor

Ale jak już wymieniam olej, a i tak muszę do wyjąć skrzynię to chyba warto zobaczę jak sprzęgło łapie ok ale różnie bywa. Po prostu jeśli sprzedaje auto to tylko w stanie nie wymagającym inwestycji. Poza tym jak będę miał te części nowe to zawsze trochę więcej za auto wezmę. Ja nie chce być jak ten komisant od którego kropka brałem a następny właściciel musi być zadowolony z auta bo być może tu wyląduje a ją przy punto zostanę ale przy grande 1.3MJ grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj sobie trochę porozkręcałem kropka i przy skrzyni zobaczyłem to co zaznaczone na fotce, jak myślicie uznać to za korek spustowy grinser006.gif?

skrzynia.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.