Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 2 DTL Światła wsteczne nie palą zwracam się o pomoc.

Featured Replies

Napisano

Cześć jak napisałem w tytule jestem posiadaczem Astry 2 z 1999r. DTL.Przy zakupie autka światła wsteczne działały miesiąc później raz działały, a raz nie.Jak pewnie się domyślacie teraz wcale nie działają:( Sprawdziłem bezpieczniki są ok, żarówki tak samo.Myślę że zwyczajnie popsuł się czujnik lecz nie mam pojęcia gdzie się on znajduje.Jeśli to w czymś pomoże to skrzynia jest manualna.Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

witam grudziądzanina ;-)

włącznik świateł wstecznego znajduje się w skrzyni, przy wybieraku znajdziesz przewód i wtyczkę ok.gif

Napisano
  • Autor

Wybacz mi ale nie wiem gdzie jest ten wybierak pod samochodem czy znajdę go patrząc od góry??

Napisano

> Wybacz mi ale nie wiem gdzie jest ten wybierak pod samochodem czy

> znajdę go patrząc od góry??

od góry

fotka i obrazek (z astry F, ale u Ciebie będzie bliźniaczo podobnie):

281095233-czuj_cof.jpg

278710795-wl_cofania.JPG

czujnik możesz sprawdzić

po zdjęciu wtyczki zmostkuj styki, przy włączonym zapłonie swiatła wstecznego powinny się zapalić

jeśli tak się stanie, czujnik jest do wymiany ok.gif

Napisano

> fotka

Dyć to moja skrzynia smile.gif Kiedy się zakradłeś i szczeliłeś fotę? grinser006.gifzlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Dyć to moja skrzynia Kiedy się zakradłeś i szczeliłeś fotę?

> Pozdroofka

Ładnie wyczyszczona skrzynia. U mnie jest całą czarna angryfire.gif

Napisano

> Dyć to moja skrzynia Kiedy się zakradłeś i szczeliłeś fotę?

wczoraj zlosnik.gif

bądź czujny następnym razem zlosnik.gif

Napisano

> Ładnie wyczyszczona skrzynia. U mnie jest całą czarna

Wymień simmering wybieraka to tez będziesz taką miał wink.gif

Oooo.... a przy okazji smile.gif Wyłazi mi olej spod kapturka odpowietrznika. Nie wycieka, nie wychlapuje tylko po prostu wyłazi. Po kilku miesiącach od wytarcia pojawia się tłusty kurz w okolicy kapturka. Jest na to jakiś sposób? Myślałem, że to spod odpowietrznika, odkręciłem, zapodałem uszczelniacz ale nic nie pomogło. To spod kapturka.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc smile.gif Światełka palą jak marzenie grinser006.gif Szerokości i gumowych drzewek 275123014-zielony.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> od góry

> fotka i obrazek (z astry F, ale u Ciebie będzie bliźniaczo podobnie)

No nie całkiem 270751858-jezyk.gif Żeby dostać się do czujnika trzeba odkręcieć przednie koło po stronie kierowcy i czujnik będzie tam widoczny cool.gifgrinser006.gif ale dziękuję za pomoc biglaugh.gif

Napisano

> No nie całkiem Żeby dostać się do czujnika trzeba odkręcieć

> przednie koło po stronie kierowcy i czujnik będzie tam widoczny

pisałem "bliźniaczo podobnie", ale zapomniałem dodać, że mam na myśli bliźnięta dwujajowe hehe.gifok.gif

> ale dziękuję za pomoc

waytogo.gif

Napisano

> Oooo.... a przy okazji Wyłazi mi olej spod kapturka odpowietrznika.

Z ciekawosci,: jaka masz uszczelke pod wybierakiem, bo sa dwa wykonania. Jedno to uszczelka o ksztalcie krawedzi przylegania wybieraka do skrzyni, drugie to uszczelka "polpelna", oslaniajaca odpowietrznik przez bezposrednim bryzganiem oleju ze skrzyni. Fotek nie mam.

Pozdrawiam

Napisano

> jaka masz uszczelke pod wybierakiem

A żebym to pamiętał smile.gif . Wymieniałem rok temu. Może zielik będzie pamiętał, bo to od niego smile.gif

Pozdroofka

EDIT:

Znalazłem foto, które zamieszczał zielik. Niestety bez osłony odpowietrznika:

280974245-wybier.JPG

Napisano

Ale wiesz o co chodzi, jesli masz taka jak na fotce, moze druga wersja ograniczylaby pocenie sie odpowietrznika. U siebie jeszcze nie rozbieralem (a robilem to juz w ....nie pamietam ilu Oplach), nie wiem jaka mam uszczelke i sie nie poci.

Pozdrawiam

Napisano

> Ale wiesz o co chodzi

Tak, tak. Zaraz pójdę poszukam starej uszczelki i porównam. smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> Tak, tak. Zaraz pójdę poszukam starej uszczelki i porównam.

> Pozdroofka

Ta, znalac Ciebie to zaraz zdejmiesz wybierak...

Pozdrawiam

Napisano

> Ta, znalac Ciebie to zaraz zdejmiesz wybierak...

Eeee nie zlosnik.gif Teraz pod wybierakiem mam dokładnie to co na focie wiec nie muszę zdejmować smile.gif

Mam takie zboczenie, że nie wyrzucam wymienionych części zlosnik.gif Stary simmering wybieraka leży... przede mna na biurku zlosnik.gif

Stara uszczelka jest identyczna (no, kolor ma inny smile.gif ) jak nowa. Całkiem mozliwe, że przed wymianą był taki sam objaw, ale nie zauważyłem bo cieknący simmering dobrze to maskował zlosnik.gif

Wkurza mnie to, bo to jedyne miejsce od maską gdzie jest ślad oleju. Wiem, ze to drobiazg, bo to nawet nie jest tłuste, nie jest mokre, po prostu trochę ciemniejsze miejsce na skrzyni i brudzi kurzem po dotknięciu palcem, ale wiesz jaki jestem przewrażliwiony smile.gif

Pozdroofka

Napisano

Jak znajde fotke drugiego wykonania to wrzuce...E tam, prosciej, po prostu kupie jutro ta uszczelke i zrobie fotke. Mysle, ze ograniczyloby to pocenie sie odpowietrznika.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.