Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeciekający dach w kombi...

Featured Replies

Napisano

Żeby mi się nie nudziło frown.gif w moim stilonciu zaczął przeciekać dach... mokrą mam podsufitkę przy lampce z przodu i ślady przy prawych słupkach- środkowym i przednim. Antena jest z tyłu i tam jest sucho. Czy jest możliwe, że gdzieś pod relingami może przeciekać? Zimą ani wiosną nic się nie działo a teraz.... oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Ma ktoś jakieś pomysły? Oprócz złomowania lub spalenia tego %$#@^&! sciana.gif

Napisano

Sprawa ciekawa, Sky-Window pewnie kolega nie ma bo nic o tym nie napisał.

Przy relingach, a dokładniej tuż pod przednim zaczepem zaczyna się rureczka z odpływem wody z kanalików bocznych która prowadzi pod szybę ( pod ten plastikowy korpus z wycieraczkami ) a tam dziurą woda wędruję na ziemię. Ja także gdy wsiadałem po mocnej ulewie do auta napotykałem na kałużę przy prawej stronie na wycieraczce. Przeczyszczenie tego wężyka rozwiązało problem, choć do dziś nie mam pojęcia skąd to ciekło. Dodam także że ja akurat mam SkyWindow ale tam bez znaczenia jak by padało panuje susza.

Czy Twoja przypadłość przypadkiem nie wskazuje na nieszczelność szyby przy łączeniu ?

Napisano

> Czy Twoja przypadłość przypadkiem nie wskazuje na nieszczelność szyby

> przy łączeniu ?

Wszystko na to wskazuje... może była wymieniana i została źle wklejona..... a może tylko silikon przestał istnieć...

Napisano
  • Autor

> Wszystko na to wskazuje... może była wymieniana i została źle

> wklejona..... a może tylko silikon przestał istnieć...

No nie mam sky-window, a co do tego czy przednia szyba była wymieniana to całkiem możliwe, bo przy słupkach na dole przedniej szyby sa nacięte te czarne folie. Od zimy jednak już lało wiele razy, a teraz ewidentnie tej wody na podsufitce zbiera się dużo bo i przy lampce z przodu i przy tych prawych słupkach jest mokro. A na dodatek prognozy są masakryczne frown.gif

Już mi ręce i nogi opadają rant.gif

Napisano

Odpowiedź pozostaje ta sama, zapewne nieszczelna szyba przy łączeniu na górnej części. Silikon łączeniowy może stracić szczeglość na niektórych odcinkach, albo coś z uszczelką. Nie obejdzie się zapewne bez rozebrania tej dziadoskiej części i sprawdzenia co jest grane. Radze jak sam mówisz patrząc na prognozę zrobić to w miarę szybko, szczególnie że w tamtych elementach mamy przewody elektryczne, zresztą wilgoć w samochodzie nigdy nie była pożądanym gościem.

Napisano
  • Autor

> Odpowiedź pozostaje ta sama, zapewne nieszczelna szyba przy łączeniu

> na górnej części. Silikon łączeniowy może stracić szczeglość na

> niektórych odcinkach, albo coś z uszczelką.

Patrzyłem z przodu pod prawym relingiem i nic tam nie widać, a mam wrażenie,że to chyba jednak tam jest przyczyna. Gdyby to była przednia szyba to raczej woda by się nie zbierała przy środkowym słupku- jest wyżej. Najlepiej chyba ściągnąć podsufitkę i będzie widac co i jak, bo od zewnątrz nic nie widać.

W związku z tym mam pytanie: Kto zna kogoś w okolicach Jastrzębia Zdroju, Rybnika, Pszczyny lub nieco dalej (Katowice) kto zna się na tym i dałby radę porozbierać podsufitkę i poskładać bez żadnego uszczerbku?? Ja za 2-3 dni wyjeżdżam znów na miesiąc i sam nie dam rady.

Napisano
  • Autor

Sami szczęściarze skoro nikomu nic podobnego się nie wydarzyło. Jestem wyjątkowy... mlot.gif

Auto poszło do garażu rainy.gif a ja w trasę (praca 3-4tyg.). Jakby jednak ktoś miał podobną przygodę lub rozbierał podsufitkę to bardzo proszę o opis.

Z góry dzięki 30.GIF

Napisano

> Sami szczęściarze

> proszę o opis.

> Z góry dzięki

No nie do końca... ja tak miałem ale z tyłu na klapie - co pewien czas zbierała mi sie woda - zaraz po zakupie.

Silikon załatwił sprawę od ręki ( oryginalna szyba tylnej klapy nie była dokładnie wklejona.... wiadomo - Auto wysyłane do Polski i wyprodukowane w Piątek hehe.gif)

Napisano

Wczoraj po ulewach jakie nawiedziły Dolny Śląsk wchodzę rano do auta a tam mokry cały przedni prawy słupek, oraz miejsce gdzie umiejscowiona jest poducha boczna ( przy uchwycie na rękę ). Dziś spróbuje może odkręcić prawy przyciemniak, oraz uchwyt i zobaczę co tam się dzieje.

Lisek, czy ty masz może w swoim aucie relingi dachowe, tudzież wiesz jak się je demontuje? W eLearn'ie nie udało mi się znaleźć nic ciekawego na ten temat, a może też warto by zajrzeć pod przedni chwytak który trzyma reling...

Napisano

> Wczoraj po ulewach

Nie nie mam relingów.... mam 5-D z listwami

Ale jeszcze bym na twoim miejscu sprawdził, czy to przypadkiem nie drzwi - uszczelka nie jest uszkodzona.... hmm.gif

Udaj sie do jakiegoś zakładu, gdzie zakładają szyby / jeśli to szyba to tobie ją "dokleją...." hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.