Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z sąsiedniego kącika :)

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie rozważam zakup Alfy Romeo 156 z silnikiem 1,8 lub 2,0. Co możecie mi na ten temat powiedzieć jak jest ze spalanie w tych silnikach, jak z gazem, dynamika jazdy, co się sypie, jak koszta części, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie.

Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

Pozdrawiam

Napisano

Hmm.

Motor 1.8 jest dosyc zrywny.

U mnie jezdzi z sekwencja.

Spalanie przy cisnieciu 13l LPG.

Na szczescie nic sie nie psuje grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Hmm.

> Motor 1.8 jest dosyc zrywny.

> U mnie jezdzi z sekwencja.

> Spalanie przy cisnieciu 13l LPG.

> Na szczescie nic sie nie psuje

Długo masz to autko?

Napisano
  • Autor

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=282454644&an=0&page=0#Post282454644

Szczerze mówiąc nie wiele pomógł im ten link, oczekiwałam jakiś opinii właścicieli Alf z tym silnikiem a nie właścicieli Diesel -i chwalących go pod niebiosy, ja rozumiem że każdy swoje chwali, ale pytanie zadałem nie o klekoty tylko o benzynowce.

Mimo wszystko dziękuje i oczekuję na inne opinie właścicieli silników 1.8 lub 2.0. Dziękuje koledze czachabrava.

Napisano

> Witam, mam pytanie rozważam zakup Alfy Romeo 156 z silnikiem 1,8

Miałem wersję po lifcie.

Silnik zrywny do momentu włączenia klimy wink.gif Spalanie po mieście 10-11L/100km brawo.gif

Sypie się zawiecha i żłopie olej zlosnik.gif

Napisano

> Czyli ogólnie nie polecasz? tego modelu z tym silnikiem? ile lat

> miała ta alfa?

Kupiłem 3-letnią z około 100kkm nalotu. Podejrzewam, że gdyby wcześniej nie była katowana byłoby OK. Generalnie samochód ekstra ale ryzykowny ponad przeciętną w zakupie jako używka

Napisano
  • Autor

rozumiem, ale w sumie to nic innego lepszego co spełni moje oczekiwania w cenie do 12000 PLN nie ma albo czegoś nie dojrzałem smile.gif

Napisano
  • Autor

a jak z komfortem jazdy prowadzeniem no jakością wykończeń, chodzi mi tu o występowanie jakiś wstrętnych pisków, zgrzytów deski i innych elementów wnętrza?

Napisano

Kolego, to nie Nubira. Takie coś nie ma prawa występować w nie "dzwonionych" Alfach. skromny.gif

Napisano

Hehe no dokładnie to nie Daewoo.Nic nie piszczy nie zgrzyta.A plastik jest miły w dotyku.Mimo upływu lat trzyma sie swietnie.W moim wypadku naprawde jakby wczoraj wyjechał z salonu.

Napisano
  • Autor

To mnie cieszy:) powiem tak jeśli chodzi o moją Nubirę to sam kokpit jest ok miły w dotyku a nie ordynarny plastik, ale niestety boczki i reszta daje wiele do życzenia.

Napisano

> To mnie cieszy:) powiem tak jeśli chodzi o moją Nubirę to sam kokpit

> jest ok miły w dotyku a nie ordynarny plastik, ale niestety

> boczki i reszta daje wiele do życzenia.

Dokładnie moje drugie auto to Daewoo palacz.gif

I nie ma co porównywac plastików.I jakosci spasowania.

Napisano

koledzy nie wspomnieli o śmiesznej przypadłości typoszeregu ZAR932, mianowicie czasami zawieszenie (szczególnie w zimie) kwiczy jak za przeproszeniem zarzynana świnia , dla niektórych to jest denerwujące , natomiast mnie to bardzo śmieszy że takie auto 'kwiczy' hehe.gif ,

ja mam alfę po lifcie i jeśli chodzi o materiały wewnątrz to są wg mnie świetne ; prowadzenie auta - klasa sama w sobie , wiadomo marka zobowiązuje , koszty wymiany zawiechy porównywalne z passatem , a4

Napisano
  • Autor

ale t przypadłość to nie tylko w Alfach, Seata Toledo też dopadła ma takie same objawy smile.gif mi zależy na komforcie, dobrym prowadzeniu, zwinnym silniku, musi być młodsze niż moje obecne auto no i cena max do 12000. Alfa jak widzę spełnia moje wymagania do tego baaardzo korzystnie wygląda.

Napisano

> Alfa jak widzę spełnia moje wymagania do tego

> baaardzo korzystnie wygląda.

Spełnia waytogo.gif

No i doopy można rwać grinser006.gif

Napisano

>musi być młodsze niż moje obecne auto no i cena

> max do 12000. Alfa jak widzę spełnia moje wymagania do tego.

Alfa za max 12000. I młodsza niż 98 rok w dobrym stanie? Po kupnie rozrząd min. 600zł oleje filtry 400 zł przerejestrowanie i US 600 zł nieprzewidziane wydatki które na99% wystąpią x zł. A potem mówią, że alfy się psują. zlosnik.gifMoja rada jak masz 12 000 na wszystko to daruj sobie alfe. ok.gif

Napisano

> ale t przypadłość to nie tylko w Alfach, Seata Toledo też dopadła ma

> takie same objawy mi zależy na komforcie, dobrym prowadzeniu,

> zwinnym silniku, musi być młodsze niż moje obecne auto no i cena

> max do 12000. Alfa jak widzę spełnia moje wymagania do tego

> baaardzo korzystnie wygląda.

Młody, zadbany, komfortowy samochód i cena 12k - pomyśl sam. Za tą cenę kupisz imo trupa. Sam niedawno rozważałem zakup 156 do 18-20k - średnio jednak mi się podoba ten model.

Wolałbym 166, ale na razie nie stać mnie na utrzymanie jej - ale za rok-dwa kupię sobie taką ze względu na komfort i prowadzenie biglaugh.gif

Napisano

> Alfa za max 12000. I młodsza niż 98 rok w dobrym stanie?

Można grinser006.gif. Tylko trzeba poszukać, pojezdźic frown.gif.

Napisano

> Można . Tylko trzeba poszukać, pojezdźic .

Może w jakimś zjadliwym stanie to bedzie za 12tysi.

Ale z takim zakupem to trzeba na dokładkę mieć trochę.

Słyszałem jak pieknie chodza silniki w tych za 10-12 tysi 30.GIF

Mi np co do 166,bardziej sie podoba linia 156.Ale o gustach sie nie dyskutuje 270751858-jezyk.gif

blue_impuls na doopy już nie działa Alfa grinser006.gif

Napisano

> blue_impuls na doopy już nie działa Alfa

Dlatego sprzedałem grinser006.gif

Napisano

> Może w jakimś zjadliwym stanie to bedzie za 12tysi.

> Ale z takim zakupem to trzeba na dokładkę mieć trochę.

> Słyszałem jak pieknie chodza silniki w tych za 10-12 tysi

Napewno płyny eksploatacyjne, rozrząd, wszystkie oleje, jakieś klocki. Standard przy zakupie auta z tego rocznika. fakt zapomniał bym czeka mnie wymiana sprzęgła jedyny poważniejszy wydatek. A tak norma. Jesil chodzi o motor to ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.