Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz do UNO 1.4 przebieg 97tys rocznik 94r

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich gorąco to mój 1 post smile.gif

Jak w temacie, czy opłaca się zamontować gaz do powyższego samochodu Uno 1,4 94r z przebiegiem 97 tys.

Jaka jest żywotność tych silników i jaka by była najlepsza instalacja do niego.

Chętnie również dowiedziałbym sie gdzie w okolicy Bytomia/ Chorzowa taki gaz założyć.

Od 2 lata ten samochód uzytkuje moja narzeczona a dostała go od rodziców u których jeżdził od poczatku.

Mam inny samochód do którego niesety gaz jest nie opłacalny.

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi

Napisano

> Witam wszystkich gorąco to mój 1 post

> Jak w temacie, czy opłaca się zamontować gaz do powyższego samochodu

> Uno 1,4 94r z przebiegiem 97 tys.

> Jaka jest żywotność tych silników i jaka by była najlepsza instalacja

> do niego.

> Chętnie również dowiedziałbym sie gdzie w okolicy Bytomia/ Chorzowa

> taki gaz założyć.

> Od 2 lata ten samochód uzytkuje moja narzeczona a dostała go od

> rodziców u których jeżdził od poczatku.

> Mam inny samochód do którego niesety gaz jest nie opłacalny.

> Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi

Jak narzeczona dużo jeździ to się bedzie opłacać. Najlepsza instalacja to IIgen do tego silnika jeśłi wtrysk, i warunek żeby był zdrowy motor. Polecam zamówić instalację z samoprzełączeniem się na LPG po osiągnięciu odpowiedniej temp. silnika, dla dziewczyny bedzie to bezproblemowa obsługa. Ja mam przełączenie po 2200rpm lub manualnie i moje kobiety mają z tym problem, nigdy nie wiedzą jak to się robiło...

Napisano

Jeżeli przebieg jest autentyczny i silnik jest dobry, tzn nie zakatowany, to śmiało zakładaj. wink.gif Koszt wyjdzie gdzieś pewnie w około 1300-1500zł. Polecam butlę w kole zapasowym. Te silniki dochodzą bez problemu do 400kkm i bdb znoszą gaz, nie tracąc na nim praktycznie zupełnie mocy. wink.gif

Napisano
  • Autor

Przebieg w 100% autentyczny w jednej rodzinie jeżdził. Z pierwszego auta w rodzinie powoli spadł na 3 smile.gif

Kobieta spokojnie jezdzi nie przekracza 120 km/h jej rodzice tak samo 270751858-jezyk.gif

Tylko rdza go je ale i to wkrotce zostanie zrobione i będzie jeździł az sie rozleci 270751858-jezyk.gif

Napisano

No to jak ma jeździć, aż do końca swoich dni to tym bardziej polecam gazowanie. wink.gif Będzie dobrze i tanio, a i jak gaz się założy, to z powodu taniości będzie się więcej jeździć. grinser006.gif

Napisano

> z

> powodu taniości będzie się więcej jeździć.

Ja z powodu taniości często daje mu w palnik ostatnio bbq.gif

Napisano

>czy opłaca się zamontować gaz do powyższego samochodu Uno 1,4 94r z przebiegiem 97 tys.

co prawda ja mam1.0 ale miałem ten sam dylemat. W marcu założyłem instalkę i jak sobie policzyłem zwrot nastąpi u mnie po przejechaniu 10tys/km. Powiem tak: jak dużo będzie jeżdżone(ja robię miesięcznie około 2 tys km) i chcesz jeszcze nim trochę pojeździć to WARTO! waytogo.gif

> Jaka jest żywotność tych silników i jaka by była najlepsza instalacja?

Myślę, ze do 300tys km na tym silniku pojeździsz. Ja mam instalację II gen, butla w koło zapasowe, reduktor Tomasetto - za całość dałem 1500 zł. Mam przełączanie na gaz ręczne i po przegazówce. Na temperaturę gazownik mi nie ustawił bo więcej musiałbym jeździć na benzynie, a tak szybciej przełączam. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Natqo a gdzie zakładałeś i gdzie serwisujesz.

Przez te oszczedności może byc duzo jezdzone przezemnie robie 20 tys rocznie i moje "oszczedne" japońskie 1.8 stało się dosyc drogie (spala tyle samo co Uno 1,4, tylko do Uno mozna gaz 270751858-jezyk.gif)

Myslalem że instalacje bedą droższe bo to wtrysk smile.gif

Napisano

> Natqo a gdzie zakładałeś i gdzie serwisujesz.

> Przez te oszczedności może byc duzo jezdzone przezemnie robie 20 tys

> rocznie i moje "oszczedne" japońskie 1.8 stało się dosyc drogie

> (spala tyle samo co Uno 1,4, tylko do Uno mozna gaz )

> Myslalem że instalacje bedą droższe bo to wtrysk

Zakładałem 5 lat temu w zakładzie w Zabrzu na ul.Galla 16 tel0322761539.

Za moją instalację zapłaciłem wtedy 1800zł. BRC IIgen BingoM. Jeśli chodzi o serwisowanie to ja jej nie serwisuje, tylko sam wymieniam filterek co 20kkm. Śmigam na tej instalacji już 110kkm i tylko regulowałem ją 2a razy, pierwszy raz po założeniu po 1000km bezpłatnie. Drugi raz przy przebiegu ok 50kkm na instalacji przy okazji przeglądu corocznego w cenie przeglądu. A tak nie zagladałem do niej ja ani nikt inni i już ma 110kkm i dalej śmiga bezproblemowo. Spalanie wzorowe jak na instalacje i ten silnik waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.