Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przegrzewajacy sie sporting

Featured Replies

Napisano

> Więc może być niewydolna pompa wody - tłumaczyłoby to dlaczego jak

> jedziesz na wysokich obrotach to chłodzi, a na wolnych się

> przegrzewa.

> Zastanawia jeszcze to że mówisz że temperatura spada do 80C - nie

> powinna tak spadać.

> Może termostat się zaciął w lekko otwartej pozycji?

wystarczy niechciane powietrze w chłodnicy i już się robi problem z wysoką temperaturą... chłodnica może być sprawna tylko gdzieś będzie bąbel i leżysz... przerabiałem temat. Też miałem problemy z temperaturą strasznie wysoko się wentylator włączał i nie wybierał + podciekająca chłodnica 100stopni to momentalnie w korku miałem... wystarczyło porządne odpowietrzanie i dużo litrów płynu chłodniczego zlosnik.gifok.gif teraz elegancko 87 stopni i wentylator się włącza

Co do temperatury w trasie to jestem w stanie ci ją zbić spokojnie do tych 70 stopni zlosnik.gif bez większego problemu...

Napisano
  • Autor

> wystarczy niechciane powietrze w chłodnicy i już się robi problem z

> wysoką temperaturą... chłodnica może być sprawna tylko gdzieś

> będzie bąbel i leżysz... przerabiałem temat. Też miałem problemy

> z temperaturą strasznie wysoko się wentylator włączał i nie

> wybierał + podciekająca chłodnica 100stopni to momentalnie w

> korku miałem... wystarczyło porządne odpowietrzanie i dużo

> litrów płynu chłodniczego teraz elegancko 87 stopni i

> wentylator się włącza

> Co do temperatury w trasie to jestem w stanie ci ją zbić spokojnie do

> tych 70 stopni bez większego problemu...

odpowietrzony jest na bank dobrze silnik pracował długo z odkreconymi odpowietrznikami az zaczął sam płyn sie wylewac potem zakreciłem pochodzil troszke pogazowalem mu przewiozlem sie z i znowu odpowietrzyałem ale juz sam płyn lecial. a chodnica jest orginalna czyli od 95roku takze moze byc zasyfiona tymbardziej ze jestem 2 włascicielem a nie wiadomo co mu ktos kiedys lał do ukladu. Chłodnice juz wyciagnolem wiec bede ja probował odkamienic bo nic mi nie zaszkodzi spróbowac jak sie uda to zlosnik.gif a jak nie albo w najgorszym wypadku srodek tak zeżre chłodnice ze wyparuje to kupie sobie nóweczke( ale to za miesiac) bo przez to wszystko w tym miesiacu bede zył od pierwszego do pierwszego crazy.gif. dam znac o efektach.

Napisano

> a co może być przyczyną przegrzewania się w jeździe miejskiej i na

> postoju a jak przybutuję w trasie ostro to spada do 80 stopni...

> chłodnica już nie wyrabia?

Czarnuchy z Niemiec tak już mają devil.gif Przynajmniej ja doszedłem do takiego wniosku po wymianie chłodnicy, termostatu x2, UPG, pompy wody i tylu odpowietrzaniach że ciężko zliczyć...

Autko jak się grzało (tylko na postoju i w mieście) tak się grzeje... Paradoksalnie zamiast dać silnikowi odpocząć kiedy zaczynało się robić za ciepło to pomagało ostre butowanie but.gif

A że autko nie jeździ już zimą to wyprułem termostat i teraz nawet borkowa parada mu nie straszna zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Panowie problem nie ustapił juz jst wszystko wymienione prócz całego samochodu na inny frown.gif i dalej sie grzeje. chlodnica nowa, UPG zrobione, termostat nowy, pompa nowa i dalej sie przegrzewa tylko dziwi mnie fakt ze wentylator sie powinien włanczac tak od 87-92stopni a ja mam na wskazniku juz grubo powyzej 90 stopni i dopiero sie wentylator włancza ( wiem ze czujnik od temperatury na wskaznik jest w glowicy ale az takie opoxnienie) u kumpla w CCS wentylator sie wlancza przy 90stopniach. niewiem moze zle odpowietrzam dziada ale juz przelalem z 7 litrow płynu i nic dalej to samo. W trasie niby mu spada do 90stopni ale w miescie momentalnie sie grzeje i wali do 110stopni dziwi mnie ten wentylator ze tak pozno sie wlancza moze zrobic go na osobny wlancznik???

Napisano

A ten czujnik w chłodnicy masz koloru zielonego bo ten jest odpowiedni z tego co pamiętam. Szybciej załącza wentyl

Napisano
  • Autor

A ten czujnik w chłodnicy masz koloru zielonego bo ten jest

> odpowiedni z tego co pamiętam. Szybciej załącza wentyl

wentylator załancza czujnik w chłodnicy jest prawidłowy i pisze na nim 87-93 stopnie ten w głowicy od strony altelnatora daje wskazanie na licznik. mi juz poprostu sie odechciewa a boje sie go zagotowac chyba jedynym wyjsciem w moim przypadku jest zrobienie wentylatora na osobny włącznik albo wyzucic flaki z termostatu( nowego) bo juz niewiem co oslabiony.gif

Napisano

żeby dobrze układ chłodzenia odpowietrzyć wiele litrów płynu musi upłynąć zlosnik.gifhehe.gif

się nie martw wywal wład z termostatu i masz spokój ok.gif

Napisano

Mówisz ze jest nowa pompa więc albo firmy hart lub krzak i ma jakąś złą geometrie łopatek, lub jak ktoś wcześniej pisał pan "mechanik" zapchał kanał przy pompie sylikonem lub czymś innym. Ja bym zdemontował pompę i zobaczył co w niej piszczy.

Pościskaj jeszcze waż ten od termostatu do chłodnicy i zobacz czy chlupie. Jak już masz temp powyżej 90 zobacz czy nie puchną węże i czy ze zbiorniczka nie śmierdzi spalinami(ostrożnie otwieraj!!!!)

Jak odpowietrzasz to najpierw poluzowywujesz ten wężyk na błotniku i podkręcasz obroty i czekasz aż zleci płyn bez powietrzai zkręcasz, następnie poluzowywujesz na nagrzewnicy i czekasz aż zejdzie powietrze i zakręcasz. Możesz też przy tym ściskać ten wąż od termostatu tylko przez szmatę.

Udanej zabawy 270635636-JUMP2.gif

PS. ja miałem kiedyś chłodnice po małym kraszu zakitowana czym jak sylikon bo się dziura zrobiła tongue.gif temperatura na mieście 90 w trasie poniżej 70.

Napisano

> pozwolę się pochwalić

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=282548752&page=0&fpart=1&vc=1

> mój tak samo, jak przybutuje w trasie to temperatura spada a w korku

> gorąco

Widziałem wątek 893goodvibes.gif Dlatego właśnie piszę o czarnuchach z niemiec. 2 auta i identyczne objawy confused.gif A autka oczywiście gratuluję. Klima to je to cool.gif

Napisano

je swiety.gifrotfl.giffly.gif , chyba też termostat wymienie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.