Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana klamek Marea

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono.

Nadeszła wreszcie chwila, żeby wymienić klamki w mojej Marei. Wiemy doskonale, jak wyglądają klameczki w 11-letnim BBM-ie. Tak więc kupiłem i zakładać będę.

Jakiś czas temu znalazłem na klubowym Śmietniku poradę dotyczącą tego zagadnienia i zamierzam z niej właśnie skorzystać. Jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju - może ktoś z Was temat przerabiał i wie, jak to zrobić.

Otóż podczas demontażu drzwi w celu wymiany klamek należy przedrzeć się przez folię wewnątrz drzwi. O.K. - odklejamy folię, demontujemy klamkę starą, zakładamy nową i ..., no właśnie - co teraz z tą folią. Czy muszę przygotować wcześniej jakiś klej (silikonowy ? - nie wiem), czy użyć jakiejś innej metody coby ją zamocować . Jeszcze nie rozkręcałem drzwi więc nie wiem jak to wygląda. Chciałbym się zawczasu przygotować do tematu a nie obudzić się z ręką w nocniku i z rozkręconymi drzwiami latać po sklepach i dokupywać brakujące materiały.

Jeśli ktoś z Was ma podobne doświadczenia i zechciałby się nimi podzielić wdzięcznym będę.

Pozdrawiam - Dariusz

Marea 1,6 '98r.

Napisano

Operacje przeprowadzilem osobiscie tydzien temu. Folia przyklejona jest na cos podobnego do uszczelki do okien klejacej obustronnie, po odklejeniu od blachy da sie ponownie przykleic, zwlaszcza ze nie bedzie potrzeby odrywania folii na duzym odcinku. Po ponownym przyklejeniu wzdluz odklejonego odcinka przykleilem tasme izolacyjna. Zdejmujac tapicerkie uzbroj sie w dlugi szeroki wkretak do podwazania spinek. Wsuwasz miedzy plastikowy element tapicerkia a plastikowa tujejkie w drzwiach,w ktorej siedzi spinka, tyl 2x przod 3x na strone. Odkrec wkrety zamka, latwiej podciagnac ciegna przez otwor w drzwiach

Napisano

> na smietniku masz referat z wymiana klamek

może któryś z kolegów podrzucić na priv adres smietniczka bo stary nie dziala a dawno mnie tu nie było

Napisano

> może któryś z kolegów podrzucić na priv adres smietniczka bo stary

> nie dziala a dawno mnie tu nie było

A czytasz czasem podwieszone wątki albo BBM FAQ ? old.gif

Napisano

> A czytasz czasem podwieszone wątki albo BBM FAQ ?

ok sorki troszke sie tu pozmieniało od mojej ostatniej wizyty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.