Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pasek rozrządu

Featured Replies

Napisano

Witam

Planuje zmienić rozrząd i byłem w związku z tym w sklepie specjalizującym sie w częściach do fiatów i gość w tymże sklepie stwierdził że do fiatów powinno sie zakładać paski marki Dayco bo te maja jakiś odpowiedni profil zębów... słyszeliście o tym?

Wstępnie planowałem kupić pasek Contitecha, lub Gates, rolke SKF, i pompe wody skf lub Ruville

Na internecie mozna taki komplet kupic za około 250zł

natomiast w sklepie pasek 50zł, rolka 155, pompa ponad 200

Skąd aż takie różnice w cenie ... macie zaufanie do tych kompletów z Allegro?

Napisano

Ja zapłaciłem za pasek i rolki 295 zł. Pasek Gates a rolki SKF - pompy wody nie kupowałem. W sobotę jadę zakładać do warsztatu - planowany koszt to około 300 zł.

Zaufania do kompletów z allegro nie mam - słyszałem różne historie od znajomych jak kupowali, a potem jęczeli bo coś nie pasowało, więc się powstrzymałem od zakupu na allegro i kupiłem w Intercarsie.

Napisano

> Witam

> Planuje zmienić rozrząd i .....<

Ostatnio wymieniałem rozrząd w nieautoryzowanym serwisie FIATA. Chciałem właśnie komplet Dayco + SKF. Serwis uparł się na pasek Contitech i tak zostało. Silniczek pracuje idealnie na Conti..

Napisano

Kupiłem taki zestaw. Wszystko chodzi miodzio. Popatrz na komentarze i asortyment sprzedawcy, sprzedawcy, dają 100% pewności. Troche się wgłebiłem w temat i Conti + Ruville to najlepszy wybór.

Napisano

> Troche się wgłebiłem w temat i Conti + Ruville to najlepszy wybór.

jakie wgłębienie dało ci takie efekty? Wszyscy piszą najlepsze jest to i tamto. Słyszałeś, żeby ktoś skarżył się na pasek Gates, czy nawet noname? Nie. Taka dywagacja smile.gif Dopiero po kilkudziesięciu km można coś powiedzieć i zapewne wszystkie paski będą wyglądały podobnie (oczywiście przy prawidłowym montażu)

Napisano

> stwierdził że do fiatów powinno sie zakładać paski marki Dayco bo te maja jakiś odpowiedni profil zębów... słyszeliście o tym?

jakaś nowość... chyba autorstwa tego Pana

> Na internecie mozna taki komplet kupic za około 250zł

Ja tak zrobiłem i nie widzę problemów, a ten sam silnik.

Kupiłem od człowieka na Allegro o nicku wodniksz6 i polecam go.

pasek CONTITECH

rolka SKF

pompa Ruville

rozrząd manual

Napisano
  • Autor

Widze że ten użytkownik"wodniksz6" sprzedaje teraz taki zestaw ale z paskiem Dayco i rolką Ruville a nie skf..

ten zestaw co kupił kolega jest chyba lepszy nie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.