Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Śmierdzi benzyną

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ostatnio asterka dostarcza mi coraz więcej problemów. Od ostatnich 2 tankowań do pełna śmierdzi mi benzyną jak stanie się za samochodem. Pod nim nie widać żadnych plam. Nie wiem czy gdzieś bak puszcza czy też jakaś rurka. W środę jadę na wakacje i mam nadzieję że nie będzie większego problemu sciana.gif

Nie ma teraz aparati ale widać lekkie spocenie na baku przy łączeniu dolnej części z górną (sorki ale nie wiem jak to opisać) frown.gif

Napisano

Kiedyś miałem podobny problem, a mianowicie miałem uszkodzone odpowietrzenie wlewu paliwa i po tankowaniu do pełna paliwo ściekało sobie na zbiornik i na jego złączeniu widać było wilgotne miejsca. Moim rozwiązaniem problemu było nie tankować do pełna. Zanim zabrałem się do naprawy auto zmieniło właściciela.

Sprawdź u siebie wlew wraz z odpowietrzeniem, możliwe, że rurka odpowietrzenia się gdzieś przetarła.

Napisano

U mnie tez smierdzi i nie wiem co.

Moze ten filtr w nadkolu, nie mam pojecia.

W sumie czasem czuc takie nie "przerobione" spaliny.

I to wszystko raczej jak sie jedzie, tym bardziej przy otwartym oknie/szyberdachu.

silnik X16xel

Napisano

Sam zapach benzyny w upalne dni jest wytłumaczalny, otóż przy wyższych temperaturach benzyna szybciej paruje, i uchodzi odpowietrzeniem. Czuć najbardziej jak się jedzie z otwartym oknem, miałem to we wszystkich autach benzynowych jakie posiadałem.

Sam zapach można uznać za normę, ale zapoconego zbiornika już raczej nie, dlatego należałoby się przyjrzeć wlewowi i jego odpowietrzeniu.

Jeszcze jedno. Może te ślady pocenia to tylko zbieg okoliczności i to tylko woda lub rosa, powietrze mamy tropikalne bardzo mocno wilgotne i to może jest wyjaśnieniem.

Napisano
  • Autor

> Jeszcze jedno. Może te ślady pocenia to tylko zbieg okoliczności i to

> tylko woda lub rosa, powietrze mamy tropikalne bardzo mocno

> wilgotne i to może jest wyjaśnieniem.

Właśnie też nad tym myślałem i narazie obserwuję. Póki nie ma śladów pod samochodem (żadnych plam na ziemi) to widać że jeżeli coś jest nie tak to narazie nie ma tragedii.

Napisano

> Nie ma teraz aparati ale widać lekkie spocenie na baku przy łączeniu

> dolnej części z górną (sorki ale nie wiem jak to opisać) Od strony wlewu czy z drugiej?

Mam tak samo -zapocony baniak z lewej :/ - obstawiam zgrzew frown.gif

Napisano
  • Autor

> Mam tak samo -zapocony baniak z lewej :/ - obstawiam zgrzew

A zostawia plamki na ziemi ??

PS.

A przy okazji - Wszystkiego Najlepszego 20.GIF

Napisano

> A zostawia plamki na ziemi ??

Nie - zanim się kropla uzbiera to odparuje, poza tym nie mam więcej jak 5-10litów i pewnie większość siedzi przy pompie - nie wiem zresztą jak to jest połączone wyrównawczo -prosiłem kiedyś o schemacik lub przekrój baniaczka ale nikt się nie odezwał na kąciku. Mam podejrzenia że Esso-Białołęka przy wymianie linki ręcznego gdzieś przywalili młotkiem bo od tego czasu leci a w zasadzie śmierdzi

> PS.

> A przy okazji - Wszystkiego Najlepszego

A dzięki, dzięki - bez wrażeń na razie - samotna niańka jestem :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.