Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolki pod zegarami

Featured Replies

Napisano

wlanelo mi spiecie..prawdopodobnie..jak podlaczalem CB..do kabli od zapalniczki...no i okazalo sie ze jak przekrece kluczyk..to nie pala sie zadne kontrolki..jak odpale i dodam troche gazu to zapala sie akumulator...bylem u mechanika..i alternator normalnie laduje...mowil ze jakas dioda..czy kondensator sie spalil..korry zabezpiecza..jst przykrecony do tych zegarow z drugiej strony..na taka blaszke..i wuchadza od niego 3 druty...kto moze cos poradzic...a kto moze mi odsprzedac takie cos...

Napisano

Uzupełnij profil, a zobaczysz, że pomoc wtedy chętniej nadchodzi.

Napisano

Ja na Twoim miejscu wymontowałbym zegary zobaczył jak to z tyłu wygląda. Przeczytał co to jest (jakieś oznaczenie musi mieć ten element) ewentualnie, wylutował spalony element i poszedł do elektronicznego... Jak nie znajdziesz to można poszukać po datasheetach co to jest i jak działa, dobrać coś innego co działa identycznie smile.gif Po opisie jaki dałeś ja bym strzelał że to tranzystor, stabilizator...

Napisano

Jesli chodzi koledze o Astre F, to z tylu licznika na tasmie jest stabilizator napiecia. Ma trzy nozki, mocowany blaszka ze sruba Torx T10. Symbole (licznik bez obrotomierza, benzyna, rok 93): ITT G 92 42 i numer 25064055 (akurat licznik lezy obok na stole...). Stabilizator jest wymienny bez wylutowywania.

Pozdrawiam

Napisano

Problem w bezpieczinku nr 7 najprawdopodobnije. On zasila m.in. zapalniczkę i zegary.

Kontrolki w zegarach nie idą przez stabilizator tylko bezpośrednio z 12V więc nie w nim problem.

Jażenie się ładowania gdy silnik chodzi a zegary nie są zasilane to normalny objaw.

Napisano

To jest wina bezpiecznika a nawet 2. Mi mój 2 letni syn wsadził monetę do zapalniczki i był niezły błysk i objawy były podobnie.Niezbyt dobrze pamiętam ale chyba nawet check mi wywalił jak się zrobiło zwarcie w zapalniczce.Jak pójdzie regulator napięcia to wskaźniki od paliwa i tem.wody będą źle pokazywać....

Napisano

> Symbole (licznik bez obrotomierza, benzyna, rok 93):

> ITT G 92 42 i numer 25064055

Jesteś w temacie - dopisz resztę dla innych wariantów licznika. Tak na wszelki wypadek żeby nie pytać ponownie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.