Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne szybki do astry 3D

Featured Replies

Napisano

Wiem że temat był,szukajką o dziwo udało mi sie coś znaleźć:)

Pytanie czy człowiek który nie ma kompletnie pojęcia o elektryce jest w stanie sobie poradzić z założeniem.Udało mi sie dość okazyjnie kupić podnośniki z przełącznikami i chciałbym teraz to założyć.Ew ,może któryś z kolegów z okolic Krakowa zakładać coś takiego i pokusił by sie o montaż (oczywiście zapłace).

pozdrawiam

Napisano

> Wiem że temat był,szukajką o dziwo udało mi sie coś znaleźć:)

> Pytanie czy człowiek który nie ma kompletnie pojęcia o elektryce jest

> w stanie sobie poradzić z założeniem.Udało mi sie dość okazyjnie

> kupić podnośniki z przełącznikami i chciałbym teraz to

> założyć.Ew ,może któryś z kolegów z okolic Krakowa zakładać coś

> takiego i pokusił by sie o montaż (oczywiście zapłace).

> pozdrawiam

Elektronika hmmm tu niema nic trudnego... Albo masz instalacje albo sam wszystko dokładasz... Jedyne czego tak naprawdę potrzebujesz to kabelki, lutownica, cyna, koszulki termokurczliwe ewentualnie taśma i parę opasek zaciskowych może jakiś peszelek +12 bezpiecznik i masa. Przełączniki podpinasz pod silniczki i zasilanie (+12 i masa) i to wszystko. Mnie przeraża ilość miejsca w drzwiach i to jak to wszystko zamocować żeby było ok. Problemem mogą być też boczki w drzwiach. Jeżeli masz podwójny przełącznik to musisz mieć miejsce na niego w boczkach ewentualnie będzie trzeba rzeźbić... Jakbyś znalazł przypadkiem jeszcze jeden komplet to daj znać zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> dodam jeszcze watek, który może pomóc: klik :-)

W mojej okrągłej kostce są tylko 2 piny,czyli podejrzewam że tak jak pisał Azja w watku przypomnianym powyżej pewnie są to piny od głośnika i reszte trzeba ciągnąć.

Czyli sam sie za to nie zabieram,bo moje pojecie o elektryce jest znikome.Gość z Allegro(wspomniany tez w którymś wątku) który sie trudni tym procederem chce za robote 100zl,wiec pytanie czy nie za dużo za taką robotę?

Tak przy okazji za szybki dałem 150zl z przełącznikami tj cały komplet.

Napisano

> W mojej okrągłej kostce są tylko 2 piny,czyli podejrzewam że tak jak

> pisał Azja w watku przypomnianym powyżej pewnie są to piny od

> głośnika i reszte trzeba ciągnąć.

> Czyli sam sie za to nie zabieram,bo moje pojecie o elektryce jest

> znikome.Gość z Allegro(wspomniany tez w którymś wątku) który sie

> trudni tym procederem chce za robote 100zl,wiec pytanie czy nie

> za dużo za taką robotę?

> Tak przy okazji za szybki dałem 150zl z przełącznikami tj cały

> komplet.

Jeżeli byś jednak się sam podjął to proponuje kupić złączkę z drzwi od Astry Vectry Calibry Tigry Omegi etc i wyciągnąć piny. Można też rozwiercić ale z pinami ładniej wygląda 270751858-jezyk.gif Ja na szrocie dawałem 10 czy 15zł za złączkę z tigry w full wypasie czyli komplet pinów...

Napisano
  • Autor

Niby miałem nie robić juz tej asterki,ale kupie przyszłej żonie Mondeo MK2 jak bedzie grzeczna ofcors wink.gifA sobie asterke zostawie smirk.gif Zastanawiam sie jeszcze nad fabrycznym centralnym zamkiem ,no i wymianą szyby czołowej (strasznie porysowana jest). wink.gif

Napisano

> Ew ,może któryś z kolegów z okolic Krakowa zakładać coś

> takiego i pokusił by sie o montaż (oczywiście zapłace).

uderz do kol. Konyo232

klik

z tego co wiem to on zakłada i handluje elektryką szyb do asterek wink.gif

Napisano

Jesli ktos za 100 PLN zrobi to naprawde porzadnie, "prawie jak oryginal", to jest banalnie tanio.

Wbrew pozorom miejsca w drzwiach jest naprawde duzo, najwiekszy problem to przeprowadzenie wiazek, szczegolnie przez slupek. Przydatne sa oryginalne wiazki drzwiowe z wersji z elektryka, pozostaje wtedy dorobic zlacze od strony kabiny. Przebrnalem juz przez 4 komplety zlacz w roznych oplach, zawsze robiac pod oryginal. Dla potrzeb wlasnego wozu wycialem z anglikanskiej astry kompletna wiazke kabinowa pod el. lusterka, szyby, centralny zamek plus ze dwie niemal kompletne instalacje wewnetrzne z Vectry (dla wtyczek i przede wszystkim dlugich odcinkow przewodow o odpowiednich kolorach) i kilka zlacz drzwiowych.

Pozdrawiam

Napisano

> Jesli ktos za 100 PLN zrobi to naprawde porzadnie, "prawie jak

> oryginal", to jest banalnie tanio. [....]

Dokładnie ok.gif Jeśli będzie zrobione to na wzór oryginału to cena jak najbardziej wporzo jest zlosnik.gif Sam robiłem u siebie w Fce elektryke szyb i lusterek i wiem ile dłubaniny jest. Sam materiał do tanich też nie należy tzn przewody a ładnych kilkanaście metrów ich potrzeba wink.gif

Napisano
  • Autor

Facet twierdzi że wpina orginalne piny w orginalna kostke i robi wszystko tak jak orginał żeby później dało sie bez problemu ,,rozpiąć''.

Mam co prawda jeszcze 2 opcje,elektryka ktory zrobi to po swojemu za 50zl i paprocha który zrobił by mi to za darmo ,ale za dobrze go znam wink.gif

Napisano

> Facet twierdzi że wpina orginalne piny w orginalna kostke i robi

> wszystko tak jak orginał żeby później dało sie bez problemu

> ,,rozpiąć''.

> Mam co prawda jeszcze 2 opcje,elektryka ktory zrobi to po swojemu za

> 50zl i paprocha który zrobił by mi to za darmo ,ale za dobrze go

> znam

Osobiście wybrałbym opcję nr. 1 ok.gif

Napisano

Jezeli ktos twierdzi, ze zrobi to na oryginal lub "prawie oryginal" to mozesz sie na niego zdecydowac (oczywiscie musisz wiedziec, jak wyglada oryginal...materialu pogladowego jest duzo). Elektrykowi, ktory zrobi to po swojemu, a tym bardziej temu "trzeciemu" mozesz raczej podziekowac...

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.