Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe zjawiska pod maską SC 1.1 SPI+LPG

Featured Replies

Napisano
blush.gif Panowie nie wiem już co robić szarpie mi na tym LPG na benie jest lepiej ale to i tak nie to co powinno być przewody zapłonowe wymieniłem na nowe NGK bo jak w nocy na starych mache otworzyłem to była na nich dyskoteka to sobie myśle nówki bedzie dobrze a tu du..a nadal te same objawy(szarpanie) i co najlepsze mówie zobacze wieczorem pod maską co się dzieje a tam na nowych przewodach też disco jak trzeba i jeszcze po całej cewce iskierki szły i dodatkowo przy dodawanu gazu słychać takie kliknięcie w obrębie cewki albo gdzieś koło niej kurka co robić z której strony to ugryść wink.gif
Napisano

NGK świece robi dobre ale kable WN to śmieć od nowości frown.gif

zrób reset kompa może pomoże ale jak masz nadal disco pod maska to cudów nie będzie i nie ma prawa jechać

Napisano
  • Autor

> NGK świece robi dobre ale kable WN to śmieć od nowości

> zrób reset kompa może pomoże ale jak masz nadal disco pod maska to

> cudów nie będzie i nie ma prawa jechac

Jakie przewody proponujesz a jak to nie przewody to co może jeszcze nie grać a reset kompa chyba nic nie da confused.gif

Napisano

> Jakie przewody proponujesz a jak to nie przewody to co może jeszcze

> nie grać a reset kompa chyba nic nie da

ja nie jestem wykładnikiem bo nigdy nie dochodzę do takiego stanu że mam disco pod maska NGK miałem na początku 2 razy i zawsze były problemy dlatego je sobie odpuściłem ale wiem ze nie tylko ja mam o nich złe zdanie

wiec niech poleca ci którzy robią większe przebiegi ja wymieniam większość eksploatacyjnych materiałów co pól roku albo co 5-8tys (nie lubię zakładać starych części jak już mam coś na wierzchu a na świeżych zawsze jeździ lepiej)

PS. jak by się ktoś zastanawiał dlaczego tak często to robię to po pierwsze jeżdżę tylko po mieście i 1000km miesięcznie to maks co robię po drugie często rozbieram seja żeby coś namodzic a po trzecie mam tanie części smile.gif

a na gazie nigdy nie jeździłem ale podobno świece kable lecą tam co 10tys wiec może kup specjalne kable świece do gazu i problem zniknie

Napisano

kup oryginały w aso. zapłacisz 150zł i masz problem z głowy na 50tys km

Napisano

Sprawdz czy masz cale te biale, ceramiczne izolacje na swiecach, bo u mnie bylo tak, ze blyskalo jak na niebie podczas burzy, a okazalo sie ze mialem walnieta swiece.

Napisano

> NGK świece robi dobre ale kable WN to śmieć od nowości

> zrób reset kompa może pomoże ale jak masz nadal disco pod maska to

> cudów nie będzie i nie ma prawa jechać

Ja na przewodach NGK jeżdżę już ponad rok więc nie zgodze się z tą opinią. Może podróby kupił i tyle. Ja kupowałem w motoryzacyjnym jakieś WN to jak założyłem je to mi popaliło końcówki a NGK odrazu na solidne wyglądały i zero problemów na nich.

Napisano
  • Autor

> Ja na przewodach NGK jeżdżę już ponad rok więc nie zgodze się z tą

> opinią. Może podróby kupił i tyle. Ja kupowałem w motoryzacyjnym

> jakieś WN to jak założyłem je to mi popaliło końcówki a NGK

> odrazu na solidne wyglądały i zero problemów na nich.

No właśnie niby te przewodziki NGK wyglądają na solidne zawsze jezdziłem na Magneti Marelli ale nigdzie nie mogę dostać. Wydaje mi się że problem z tym szarpaniem może tkwić gdzie indziej frown.gif

Napisano

> No właśnie niby te przewodziki NGK wyglądają na solidne zawsze

> jezdziłem na Magneti Marelli ale nigdzie nie mogę dostać. Wydaje

> mi się że problem z tym szarpaniem może tkwić gdzie indziej

Wrzuc 5 bieg, jedz 40 na godzine tak zeby obroty byly minimalne i wcisnij gaz w podloge, jesli zacznie ci mocno szarpac to wymien kable i swiece na oryginalne MM waytogo.gif

Mialem to samo i pomoglo zlosnik.gif

Napisano

> Wrzuc 5 bieg, jedz 40 na godzine tak zeby obroty byly minimalne i

> wcisnij gaz w podloge, jesli zacznie ci mocno szarpac to wymien

> kable i swiece na oryginalne MM

> Mialem to samo i pomoglo

Ale nie zawsze w tym tkwi problem, ja bym posprawdzał cewki jeszcze. I świece, moze przerwa zła albo coś

Napisano
  • Autor

Pany dzieki wszystkim za rady problem sie rozwiązał a mianowicie jak ??? kumpel podjechał Favoritą i tak patrze u niego pod machą myśle podobne te przewodziki miał oryginalne czeskie i żeśmy przepieli i wszystkie problemy znikły i śmiga jak trzeba nie ma to jak połączenie Skody z Fiatem wink.gifpalacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.