Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktos pomoze w temacie kladow

Featured Replies

Napisano

Na poczatku chcialem sie przywitac bo pierwszy raz tutaj. Nie wiem czy mi ktos tutaj pomoze bo wiem ze jest to kacik motocyklowy ale moze ktos z was zna sie na kladach. Chcialem zakupic klada no i znalazlem takiego Eagle Motorsport 250 cc ewentualnie jeszcze linka na alledrogo http://moto.allegro.pl/item691907111_quad_eagle_250_cc_5499_brutto_cena_importera.html

nie wiem czy jest on w miare dobry nie poszukuje jakiegos wyczynowego tylko bo zabawy po lasku polach itp. Co myslicie o nim warto czy nie? Jak cos poszukuje w podobnych pieniadzach. Z gory Dzieki za odp. Pozdrawiam Roche87

Napisano
to chinol ... nie polecam, chyba, ze lubisz duzo majsterkowac
Napisano

> to chinol ... nie polecam, chyba, ze lubisz duzo majsterkowac

... no i chyba, że jest hardkorem 270751858-jezyk.gif

Nikt, komu życie miłe, na chinola nie wsiada.

Napisano

Jak szukasz w miarę taniego, a dobrego to Aeon, Kymco, Lucky Star.

Napisano

quadów a nie kładów zlosnik.gif

Kymco bedzie fajnym wyjsciem, Aeon to prawie to samo co Polaris.

Wszytskie chińczyki to złom (a przynajmnije 90%) rozsypujący sie strasznie szybko...

jak masz wiecej kasy to bierz japończyka smile.gif

Wczora miałem okazje posmigac Suzuki LT-Z400, KQ 750 to sa super zabawki, ale za znacznie wieksza kase.

Napisano
  • Autor

> Jak szukasz w miarę taniego, a dobrego to Aeon, Kymco, Lucky Star.

Yhm. Sluchajcie ale dzisiaj bylem w pukncie sprzedazy kladow Kymco i kurde ten ktory ja wam tutaj wyslalem jest identyczny jak ten od kymco zlosnik.gif rozni sie chyba tylko tym e kymco ma automata, jest to 300 a nie 250 no i cena bo kymco kosztuje kolo 15 000 zlosnik.gif

Napisano

> Yhm. Sluchajcie ale dzisiaj bylem w pukncie sprzedazy kladow Kymco i

> kurde ten ktory ja wam tutaj wyslalem jest identyczny jak ten od

> kymco rozni sie chyba tylko tym e kymco ma automata, jest to

> 300 a nie 250 no i cena bo kymco kosztuje kolo 15 000

czyli rozni sie wszystkim bo jakosci materialow i montazu nie ocenisz tak latwo

Napisano
  • Autor

> czyli rozni sie wszystkim bo jakosci materialow i montazu nie ocenisz

> tak latwo

Nie no spoko rozumiem nie wiedzialem ze to chinol ale powiem ze te kymco ladnie wygladaja tylko tez cena wieksza crazy.gif trzeba bedzie przemyslec sprawe ale o tyle lepiej ze niedaleko mam seris wink.gif

Napisano

> Nie no spoko rozumiem nie wiedzialem ze to chinol ale powiem ze te

> kymco ladnie wygladaja tylko tez cena wieksza trzeba bedzie

> przemyslec sprawe ale o tyle lepiej ze niedaleko mam serwis

Marne pocieszenie...

Nie będziesz musiał daleko wozić sprzętu.

Na wszelki wypadek nastaw się na to, że większość swojego życia spędzi w serwisie albo podczas napraw albo w oczekiwaniu na części.

Bezawaryjne egzemplarze podobno się zdarzają, ale to kwestia przypadku chyba 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie no spoko rozumiem nie wiedzialem ze to chinol ale powiem ze te

> kymco ladnie wygladaja tylko tez cena wieksza trzeba bedzie

> przemyslec sprawe ale o tyle lepiej ze niedaleko mam seris

Testowałem Kymco 300 i przyznam że przyjemny pojazd smile.gif

Napisano

Koledzy mówią dobrze, jeżeli nie masz garażu, spawarki zamiłowania ślusarza to nie łykaj tego ... sprząta, mam bashana s200, można powiedzieć ze jest ok po wprowadzeniu kilku modyfikacji.

bashan%20mini.JPG

Napisano

> po wprowadzeniu kilku modyfikacji....

.... takich jak wymiana silnika, hamulców, amorów i dokręceniu wszystkich śrubek? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Marne pocieszenie...

> Nie będziesz musiał daleko wozić sprzętu.

> Na wszelki wypadek nastaw się na to, że większość swojego życia

> spędzi w serwisie albo podczas napraw albo w oczekiwaniu na

> części.

> Bezawaryjne egzemplarze podobno się zdarzają, ale to kwestia

> przypadku chyba

Nie zrozumiales mnie zlosnik.gif chodzi mi o to ze salon sprzedazy i serwis kymco mam kilka kilometrow od siebie takze raczej jak cos zdecyduje sie na kymco tylko poszukam moze jeszcze jakiegos z rynku wtornego tylko tez strach bo kij wie kto nim jezdzil i najwazniejsze jak jezdzil crazy.gif

Napisano

> i

> najwazniejsze jak jezdzil

na to akurat bardzo łątwo odpowiedzieć. Quad jest po to, żeby poszaleć, poskakać, "potarzać" się w błocie. Osoba, która pisze, że jeździła nim tylko do kościoła i z powrotem raczej jest mało wiarygodna grinser006.gif

Napisano

> na to akurat bardzo łątwo odpowiedzieć. Quad jest po to, żeby

> poszaleć, poskakać, "potarzać" się w błocie. Osoba, która pisze,

> że jeździła nim tylko do kościoła i z powrotem raczej jest mało

> wiarygodna

No tak... skąd my to znamy:

"Serwisowany, używany przez emeryta w wieku 85 lat na dojazdy do kościoła i do sklepu, niekatowany." Przebiegi rzędu 500km rocznie też nie są rzadkością hehe.gif

Napisano

> Przebiegi rzędu 500km

> rocznie też nie są rzadkością

taki mały OT

ostatnio widziałem zajefajny opis: "w pełni garażowany" hahaha.gif od razu pomyślałem o aucie składanym z przystanka hehe.gif

Napisano

Chinola nie polecam.

I raczej warto kupić sobie coś z silnikiem 350-450.

Można dostać 2-3 letnia markową maszynkę w okolicy 7-12k PLN a to już powinno być w Twoim zasięgu.

Szukaj po nazwach: Yamaha Wolverine, Suzuki QuadSport, QuadRacer, Honda TRX.

Cyferki przy tych nazwach będa oznaczeniem pojemności silnika.

Wszystkie te modele nowe maja cenę z przedziału 20-30k PLN więc 2latek powienien kosztować <50% tej ceny.

Napisano
  • Autor

> Chinola nie polecam.

> I raczej warto kupić sobie coś z silnikiem 350-450.

> Można dostać 2-3 letnia markową maszynkę w okolicy 7-12k PLN a to już

> powinno być w Twoim zasięgu.

> Szukaj po nazwach: Yamaha Wolverine, Suzuki QuadSport, QuadRacer,

> Honda TRX.

> Cyferki przy tych nazwach będa oznaczeniem pojemności silnika.

> Wszystkie te modele nowe maja cenę z przedziału 20-30k PLN więc

> 2latek powienien kosztować

No wlasnie kurcze chyba jednak sklonie sie do nizszych pojemnosci 250 bo ponoc niedlugo trzeba bedzie miec dodatkowa kategorie powyzej 250 crazy.gif znalazlem fajnego kymco 250 ale niestety sie spoznilem crazy.gif

Napisano

> No wlasnie kurcze chyba jednak sklonie sie do nizszych pojemnosci 250

> bo ponoc niedlugo trzeba bedzie miec dodatkowa kategorie powyzej

> 250 znalazlem fajnego kymco 250 ale niestety sie spoznilem

Bzdura.

Nawet w projektach ustaw jest, że kat. B będzie nadrzędna dla kategorii "quadowych" (MX i B1).

Ale jeśli sprzęcik Ci przypasił to sure - nie jest to zły wybór. Z tajwańczyków KYMCO ma chyba najlepszą renomę.

Napisano

> 250 znalazlem fajnego kymco 250 ale niestety sie spoznilem

jest jeszcze pytanie jaki jesteś wysoki. Jak powyżej 185cm, to przy pojemności 250cm3 quady są stosunkowo małe i np. ja (mam 190) to obijałem kolanami o manetki icon_rolleyes.gif

Napisano

Wiem, że to raczej Ciebie nie zachęci, ale wiele osób po pierwszym crashu daje sobie spokój z quadowaniem i można okazyjnie nabyć prawie nowe sprzęty np. z połamanymi plastikami.

Pamiętaj też, że quady to nie pojazdy co lejesz paliwo i śmigasz. Smarowanie łańcucha (najlepiej przed każdym wyjazdem), filtr powietrza co 20-30 godzin specjalnym olejem trzeba nasmarować, wymiana oleju też co 20-30 godzin.

Jeszcze kwestia rejestracji, ubioru..... powodzenia w szukaniu 30.GIF

Napisano

> Pamiętaj też, że quady to nie pojazdy co lejesz paliwo i śmigasz.

> Smarowanie łańcucha (najlepiej przed każdym wyjazdem), filtr

> powietrza co 20-30 godzin specjalnym olejem trzeba nasmarować,

> wymiana oleju też co 20-30 godzin.

> Jeszcze kwestia rejestracji, ubioru..... powodzenia w szukaniu

Nie ma aż takich problemów jak to przedstawiasz (może w maszynach sportowych albo w semi-przeprawowych chińczykach).

Użytkuję od 1.5 roku gryzlaka i wolverinkę i:

- nigdy nie musiałem uzupełniać oleju (aczkolwiek parę razy sprawdzałem jego poziom - szczegółnie jak były nowe i miały prawo brać olej)

- smarowanie łańcucha? tylko w quadach sportowych - przeprawówki czy turystyczne mają wał kardana

- z inwestycją w ubiór jest podobnie jak w przypadku motoru => inwestycja we własne bezpieczeństwo

Generalnie jeśli serwisujesz maszynę zgodnie z zaleceniami (co 1000-2000 km przegląd) to jeździ się nią dokładnie "lejąc benzynę i smiegając".

Co najwyżej można po ostrej jeździe w terenie sprawdzić stan manszet (gumowe osłony przegubów) - jeśli taranowaliśmy jakieś krzaki to jest szansa, że wystający patyk mógł ja uszkodzić. A cały "zabieg" oględzin maszet zajmuje... 30 sek? smile.gif

Napisano

> Nie ma aż takich problemów jak to przedstawiasz (może w maszynach

> sportowych albo w semi-przeprawowych chińczykach).

Mowa o maszynach do poszalenia, a jak szalejesz to dobre ochraniacze muszą być i odpowiedni serwis.

Nie znam nikogo z kim śmigałem (400-450 poj.) co nie miał mniejszej lub większej "przygody" i dlatego polecam zakup quada jak to zrobiłem ja, czyli najpierw cały strój, a dopiero później sprzęt TRX 450 bananaevil.gif

Napisano
  • Autor

No domyslam sie ze jest troche z tym roboty ale wiesz ja bede jezdzil na nim raz na jakis czas pracuje ucze sie takze za duzo czasu nie bede poswiecal na jezdzenie dlatego szukam cos tanszego. Jak sie okazalo moj kolega kupil tego chinczyka Eagle 250 i mowi ze przywiezli go w calosci sprawdzonego po 1 przegladzie ale sprawdzil jeszcze raz wszystko dokladnie i jest zadowolony. Nie wiem z jednej strony cena kusi domyslam sie ze jakosciowo na 100% jest gorszy od innych ale czy jest warto wydawac 2 albo 3 razy wiecej tylko po to zeby ten quad stal a tylko czasami wyprowadzany na przejazdzki po lesie?? Meczy mnie ten temat...

Napisano

Jak masz dylemat co kupić wejdź na stronę atvpolska i na forum poczytaj o chińczykach oraz dział co kupić.

Tu nie chodzi o to, żeby pojeździć raz na jakiś czas, ale żeby mieć komfort, że jak oddalisz się od domu 50 kilometrów to wrócisz o własnych siłach.

Napisano
  • Autor

> Jak masz dylemat co kupić wejdź na stronę atvpolska i na forum

> poczytaj o chińczykach oraz dział co kupić.

> Tu nie chodzi o to, żeby pojeździć raz na jakiś czas, ale żeby mieć

> komfort, że jak oddalisz się od domu 50 kilometrów to wrócisz o

> własnych siłach.

No powiem Ci ze zarejestrowalem sie poczytalem i wcale ludzie tak zle sie o nich nie wypowiadaja. Jest nawet kacik o eaglu no i pisza ze czasami sie cos zepsuje ale bez przesady. Mi sie wydaje ze zwyczajnie trzeba takiemu quadowi wiecej czasu poswiecic na samym poczatku sprawdzic czy wszystko gra. Z jednej strony zawsze mozna poczekac az pojda troche w dol te qudy kupic za rok lepszego za podobna cene ale z 2 kusi strasznie zeby juz w tym roku pojezdzic. Nastepna sprawa ze kogo nie czytalem wszyscy uzywaja swoich quadow do ostrej jazdy ja kupuje quada zwyczajnie do rekreacyjnej jazdy po polach i lesie rowniez ale skakac taplac sie w blodzie nie mam zamiaru dlatego nie wiem czy jest sens placic horrendalne pieniadze za quada ktory nie bedzie w 100% wykorzystywany crazy.gif trudna decyzja. A co sadzisz o firmie ATV LUCKY STAR? Bo jeszcze takiego znalazlem uzywanego za podobne pieniadze??

Napisano

> Yhm. Sluchajcie ale dzisiaj bylem w pukncie sprzedazy kladow Kymco i

> kurde ten ktory ja wam tutaj wyslalem jest identyczny jak ten od

> kymco rozni sie chyba tylko tym e kymco ma automata, jest to

> 300 a nie 250 no i cena bo kymco kosztuje kolo 15 000

300 u kymco to tak na prawde 270.

Na kymco maxxer 250 jest teraz promo i mozesz miec za 13900.

A chinczyk to moze byc z pozoru tylko podobny..

Napisano

> No powiem Ci ze zarejestrowalem sie poczytalem i wcale ludzie tak zle

> sie o nich nie wypowiadaja. Jest nawet kacik o eaglu no i pisza

> ze czasami sie cos zepsuje ale bez przesady. Mi sie wydaje ze

> zwyczajnie trzeba takiemu quadowi wiecej czasu poswiecic na

> samym poczatku sprawdzic czy wszystko gra. Z jednej strony

> zawsze mozna poczekac az pojda troche w dol te qudy kupic za

> rok lepszego za podobna cene ale z 2 kusi strasznie zeby juz w

> tym roku pojezdzic. Nastepna sprawa ze kogo nie czytalem wszyscy

> uzywaja swoich quadow do ostrej jazdy ja kupuje quada zwyczajnie

> do rekreacyjnej jazdy po polach i lesie rowniez ale skakac

> taplac sie w blodzie nie mam zamiaru dlatego nie wiem czy jest

> sens placic horrendalne pieniadze za quada ktory nie bedzie w

> 100% wykorzystywany trudna decyzja. A co sadzisz o firmie ATV

> LUCKY STAR? Bo jeszcze takiego znalazlem uzywanego za podobne

> pieniadze??

Też tak na początku mówiłem ale to szybko wciąga i zanim się człowiek zorientuje to ryje ziemię w jakiś górach smile.gif

Nawet jeśli w Twojej okolicy nie ma gdzie pojeździć to nie jest wielkim problemem wsadzić gada na przyczepkę czy nawet gdzieś dalej podjechać "na kołach".

Może odwiedź jakieś pobliskie wypożyczalnie i potestuj rózne modele - za nieduże pieniądze (nie wiem jak u Ciebie ale u mnie wypożyczenie quada 300-500cm3 na godzinę kosztuje 70 pln) zobaczysz czy bardziej Ci pasi ośka czy przeprawowo-turystyczny.

Wypożyczalnie w wiekszości jadą na tanim sprzęcie tajwańsko-chińskim więc jest spora szansa, że pojeździsz na tym, co później sobie kupisz.

Napisano

Pamiętaj też, że jak Ci quadowanie się znudzi lub wciągnie i będziesz chciał mieć coś porządnego to kto odkupi od Ciebie chinola.

Z spokojną jazdą to bzdura, nie da się, samemu może jeszcze, ale w grupie....

Lucky Star to na początek dobry wybór, ale jak chcesz pojeździć rekreacyjnie to weź przeprawówkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.