Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rolki i pasek ??

Featured Replies

Napisano

Witam drogich kolegow i wnosze zapytanie odnosnie rozrzadu : zbliza mi sie termin wymiany czyli ok 60 tysow zrobione po ostatniej wymianie..a pytanie brzmi czy jesli pasek byl wymieniany jakies 30 tys temu (zerwany pasek klinowy dostal sie pod pasek rozrzadu) to nalezy wymienic caly rozrzad(chodzi mi glownie o rolki) czy raczej jeszcze poczekac? Rolki moga sie zapiec i zerwac pasek? nie bedzie mnie teraz w weekend na kaciku ale z gory dzieki za odp

Napisano

Ja bym wymienił całość i miał z głowy waytogo.gif

Napisano

> Ja bym wymienił całość i miał z głowy

To raz a dwa,że pasek to koszt niewielki a sie nie bedziesz zastanawiał czy wytrzyma...zmien na komplet : pasek Contitech rolki (skf, ruville lub ina), wg mnie najpewniejsze co jest na rynku,choc inni również dayco kładą i inne barachło....

Napisano

>choc inni również dayco kładą i inne barachło....

od kiedy dayco to barachło? icon_eek.gifhehe.gif

Napisano

> od kiedy dayco to barachło?

Od zawsze. Zbyt częste awarie na tym sprzęcie mówią same za siebie. Niedawno była dyskusja na ten temat. Pierwszy montaż w Fiacie nie zobowiązuje do używania określenia high quality.

Napisano

> od kiedy dayco to barachło?

czytaj uważnie.. nono.gifdayco i inne barachło a nie dayco to barachło...wymieniłem conti i dayco jako najczęściej stosowane,oraz inne nie mające uznania typu bosch,goodyear...

Co do jakości to wiem ,że conti póki co robi najlepsze paski,a reszta....musi byc bo klient musi mieć wybór,tak jak ze wszystkim.

Napisano

pisanie "dayco i inne barachło" sugeruje, że dayco należy do tego barachła.

Ale kłócił się nie będę.

ps

skoro dayco idzie na pierwszy montaż do sporej ilości marek aut, to nie moze być takie złe. Jakoś nie słysząłem, zeby na gwarancji nagminnie pękały paski tego producenta

Napisano

nie będę tu sie stawiał bo nei jestem mechanikiem ,ale wspomne tylko że jest Dayco i dayco, tak samo z innymi firmami,inaczej robi się na 1szy montaż inaczej jako zamienne,bodajże w przypadku dayco na 1szy montaz mialy jakieś dodatkowe oznaczenie nono.gif ale jak wiadomo,wszystko zalezy od użytkowania, wg mnie jak się założy nową porządną pompe wody (gdy napędzana paskiem) oraz rolki nowe dobre to pasek każdej firmy wytrzyma 60tyś a jak ktos chce dopiąć do tego co mówi instrukcja to się może zdziwić...powiem tak jak sam kupowałbym graty to na swoje potrzeby zaryzykowałbym każdy pasek,bo zawsze po 60tys zmieniam rozrząd w każdym aucie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.