Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odpięcie linki sprzęgła z pedału, jak?

Featured Replies

Napisano

Pomóżcie mi bo nie mogę sobie poradzić.

Otóż chciałem wymienić dzisiaj linkę sprzęgła w CC700. odkręciłem linkę od cięgna przy skrzyni, oraz mocowanie do nadwozia (wszystko od spodu). Jednak nie potrafiłem jej wyjąć. nie wiem jak zdjąć ją z pedału. Jak to tam jest zaczepione. Od środka nic nie widzę, a z dołu po próbach odczepienia nic mi nie wyszło. macie może jakieś zdjecie lub rysunek który pokazuje jak to zaczepić?

Napisano
  • Autor

no właśnie niby prosto i powinno zejść bez problemu. A jednak coś tam blokuje.

A miał z Was ktos okazję to wymieniać?

Napisano

> no właśnie niby prosto i powinno zejść bez problemu. A jednak coś tam

> blokuje.

> A miał z Was ktos okazję to wymieniać?

Też miałem ten sam problem przy robieniu swapa z 700 na 900. Nie mogłem ściągnąć a potem założyć linki to się wkurzyłem, odkręciłem całą tą tuleje z pedałami i na spokojnie sobie ściągnąłem a potem założyłem linkę smile.gif Łączny czas roboty 15min (odkręcenie, zdjęcie linki, założenie linki, przykręcenie). Najlepiej odjedź sobie z fotelem jak najdalej się da i połóż się pod kierownicą bo tak to ciężko co kol wiek zrobić.

Napisano

> no właśnie niby prosto i powinno zejść bez problemu. A jednak coś tam

> blokuje.

> A miał z Was ktos okazję to wymieniać?

Ja wykręciłem pedał to chyba najszybsza metoda

Napisano

> A jak wykrecić ten pedał?

Jak zajrzysz pod kierownicę zobaczysz cały mechanizm pedałów oraz taką długą tulejkę na końcach której będziesz miał śrubę i nakrętkę. Bierzesz 2 klucze, nie pamiętam jakie, i trzymając jednym kluczem śrubę drugim odkręcasz nakrętkę, jak już odkręcisz wyciągasz śrubę z tulejki i wychodzi Ci ładnie cały mechanizm pedałów, zakładasz linkę, skręcasz wszystko w odwrotnej kolejności i po krzyku smile.gif

Napisano

linka ma oczko, ktore jest zalozone na haczyk przy pedale.

wystarczy sie schylic i odczepic.

Napisano

> A jak wykrecić ten pedał?

nie potrzeba odczepiac pedalu.

bo pozniej tez sie trzeba nagimnastykowac, zeby go zalozyc na miejsce.

Napisano
  • Autor

No właśnie cały problem w tym ze nie można odczepić tego oczka. nie wiem dlaczego nie moge go dostrzec i ściągnąć. nie jest to takie proste i nie wiem dlaczego. podnosiłem pedał do góry i tez nie schodzi. ciezko znaleść ten haczyk

Napisano

nie ma sily - musisz sie rzucic na glebe z latarka, poswiecic i wykombinowac. no ni ma sily, zeby Ci inaczej pomoc.

ew. mozesz odkrecic raz ten pedal... wink.gif

Napisano

Fakt, że jest z tym upierd. Z tego co pamiętam, to tę końcówkę od linki trzeba było w którymś kierunku wygiąć o 90 stopni. Trudne to, bo linka sprężysta. Ale to i tak pryszcz w porównaniu z tym co się nasrasz, żeby założyć nową wink.gif

Rada za friko zupełnie: nową linkę przesmaruj dodatkowo smarem, ile wlezie. Operacja dająca długotrwałe rezultaty wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.